|

مقام آمریکایی:

واشنگتن ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا را در بحرین تقویت خواهد کرد

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که آمریکا ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا را در بحرین تقویت خواهد کرد تا وضعیت دریای سرخ را زیر نظر داشته باشیم.

 واشنگتن ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا را در بحرین تقویت خواهد کرد

به گزارش شبکه شرق، کربی در خصوص احتمال گسترش جنگ در منطقه گفت: آمریکا نمی‌خواهد شاهد گسترش درگیری و بازگشایی یک جبهه شمالی در مرز لبنان و اسرائیل باشد و در حال گفت و گوی فعال با همتایان «اسرائیلی» خود است.

این مقام کاخ سفید با دفاع از جنایات اسرائیل اظهار کرد : هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه اسرائیل خبرنگاران را هدف قرار می‌دهد وجود ندارد. ما نگرانی خود در مورد قتل یک زن و دخترش توسط یک سرباز اسرائیلی در داخل کلیسای غزه به اسرائیلی‌ها منتقل کردیم.

وی ادامه داد : نمی‌توانم بگویم که به توافق قریب الوقوع دیگری در مورد غزه دست یافته‌ایم. نمی‌توانیم تاریخ قطعی برای وقفه بشردوستانه در غزه تعیین کنیم. مردم فلسطین سزاوار یک صدای رسا و حکومت شفاف هستند که به آن‌ها کمک می‌کند به راه کار دو کشوری دست یابند. آمریکا همچنان به راه حل دو کشوری که راه درستی برای اسرائیل و فلسطینی‌ها است، معتقد است.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز شنبه در پی استیصال دولت جو بایدن در برابر حملات نیروهای مسلح یمنی علیه کشتی‌های اسرائیلی در دریای سرخ به تلافی بمباران غزه از سوی رژیم اسرائیل اعلام کرده بود که به دلیل حملات حوثی‌ها (انصارالله یمن) تردد کشتی‌های تجاری در دریای سرخ بسیار پرمخاطره شده است.

به گزارش شبکه المسیره، سرتیپ محمد القادری، فرمانده دفاع ساحلی نیروهای مسلح دولت نجات ملی یمن جمعه شب گفت که در صورت ادامه تجاوز اسرائیل به غزه مرحله سومی وجود دارد که خیلی برای این رژیم سخت خواهد بود.

ژنرال چارلز کیو براون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا و فیاض الرویلی رئیس ستاد کل ارتش عربستان سعودی نیز درباره آخرین تحولات منطقه از جمله تهدید علیه نیروهای آمریکایی در سراسر خاورمیانه و وضعیت غزه گفتگوی تلفنی کرده‌اند.

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا نیز هفته گذشته در تماسی با خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، مدعی «نقش خطرناک ایران در مشاوره، تسلیح و آموزش حوثی‌ها (انصارالله) » شد. او همچنین گفت که در مورد تمایل واشنگتن برای همکاری با "شرکای همفکر برای ایمن کردن مسیر کشتیرانی جهانی" گفتگو کرده است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در غزه اعلام کرده است: از هفتم اکتبر (۱۵ مهرماه) ۱۸ هزار و ۷۸۷ فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه به شهادت رسیده و ۵۰ هزار و ۸۹۷ نفر نیز زخمی شده‌اند. بر اساس گزارش دفتر بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) نزدیک به ۹۰ درصد از ساکنان غزه آواره شده‌اند.

 

منبع: ایرنا