|

پاسخ سخنگوی جبهه پیروان به ادعای فامیل بازی در لیست اصولگرایان

سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری می‌گوید: اصلاح‌طلبانی که در چهارچوب نظام کار می‌کنند و به قانون اساسی اعتقاد دارند، هم لیست می‌دهند و هم در انتخابات شرکت می‌کنند چنانچه بسیاری از اصلاح‌طلبان معتقد هستند که از طریق صندوق رأی می‌توانند در ساختار سیاسی حضور داشته باشند، در نهایت احتمال اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم لیست نداشته باشند، بسیار ضعیف است.

پاسخ سخنگوی جبهه پیروان به ادعای فامیل بازی در لیست اصولگرایان

به گزارش شبکه شرق، حدود دو ماه به انتخابات مجلس دوازدهم باقی مانده، انتخاباتی که به باور اصلاح‌طلبان وضعیتش تکرار همان جمله معروف الله کرم در مورد فضای انتخاباتی مجلس یازدهم یعنی رقابت داخلی اصول‌گرایان، است اما با این وجود سید کمال سجادی بر این باور است اصلاح‌طلبان در این انتخابات لیست ارائه می‌دهند و وارد رقابت اصول‌گرایان می‌شوند.

او در ادامه به آرایش انتخاباتی اصول‌گرایان در انتخابات اشاره می‌کند و می‌گوید ورود با یک لیست، بهترین روش برای ورود به انتخابات است اما چنانچه اصول‌گرایان به توافق نرسند، ناچاراً با دو لیست هم می‌توان وارد انتخابات شد.

در ادامه گفتگوی سید کمال سجادی، سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری را می‌خوانید:

********

*آقای سجادی! اخیرا چهره‌های اصول‌گرا نظیر باهنر و چمران اخباری مبنی بر چند لیست شدن اصول‌گرایان در انتخابات آینده خبر دادند و از طرفی چهره‌هایی نظیر آقای ایمانی بر این نکته تأکید کردند که تک لیسته شدن فضیلت نیست، پیش‌بینی شما از عملکرد اصول‌گرایان در انتخابات با توجه به تعدد گروه‌ها در این جریان، به چه صورت است؟

حرکت‌های سیاسی، ائتلاف‌ها و ارائه لیست نشانه‌های فراوانی دارد و بستگی به شرایط دارد. در فضای سیاسی کشور دو جناح سنتی اصول‌گرا و اصلاح‌طلب وجود دارند. در این میان امکان دارد افرادی تحت عنوان مستقل هم وجود داشته باشند، نکته این است که در شهرهای بزرگ مانند تهران، مشهد، شیراز یا تبریز، مردم با تعداد بالایی از کاندیداها مواجه هستند، برای نمونه در تهران حدود ۷۰۰ تا هزار نفر اعلام کاندیداتوری می‌کنند که امکان دارد نام خانوادگی مشابه داشته باشند در نتیجه تشخیص و شناخت کاندیداها برای مردم مشکل است بنابراین به لیست‌های مشهور که اعتماد دارند، مراجعه می‌کنند.

از این‌رو دادن لیست مخصوصاً برای کلان شهری مثل تهران لازم است اما در حال حاضر میان اصول‌گرایان حدود ۲، ۳ شورا و ائتلاف وجود دارد که یکی از آنها شورای وحدت متشکل از روحانیت مبارز و تعدادی از احزاب اصول‌گرا است و مورد دیگر شورای ائتلاف است که در این میان جبهه‌های مختلف هم وجود دارند. از طرف دیگر آنچه مشخص است لیست اصللاح‌طلبان است که امکان دارد آنها هم بین خودشان لیست‌هایی داشته باشند اما این اهمیت دارد که آنها هم در نهایت بتوانند در مورد یک لیست به توافق برسند چراکه اگر رقیب یک لیست مشخص با حضور کاندیداهایی که عناوین دارند، داشته باشد، این طرف اصول‌گرایان ۳،۴ لیست داشته باشند، خیلی به موفقیت نزدیک است.

امکان دارد اصول‌گرایان برای انتخابات چند لیست بدهند

لذا ایده‌آل این است که اصول‌گرایان مذاکره داشته باشند، برای نمونه اگر شورای وحدت، شورای ائتلاف، جبهه مردمی ایران قوی و دیگران با هم گفتگو کنند و شخصیت‌های مورد توافق خود را در لیست ۳۰ نفره تهران قرار بدهند، ارزش دارد چراکه مردم هم از مراجعه به لیست‍‌های مختلف بی‌نیاز می‌شوند اما چنانچه به هر دلیلی اصول‌گرایان نتوانند به لیست واحدی برسند و یا دو لیست داشته باشند، چاره‌ای نداشته باشند امکان دارد با چند لیست وارد انتخابات شوند.

البته پیش از این نیز اصول‌گرایان با چند لیست وارد انتخابات شدند کما اینکه در انتخابات شورای شهر تهران اصول‌گرایان دو لیست داشتند که در نهایت یک لیست پیروز شد. در مجموع بنده ضمن تأیید اظهارات مهندس باهنر که رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری است و بنده سخنگوی این جبهه هستم، معتقد هستم که اگر اصول‌گرایان به لیست واحد با حضور چهره‌های قوی، کارآمد، دانش‌بنیان و جدید در تهران برسند بهتر از این است که اصول‌گرایان ۳ الی ۴ لیست داشته باشند و طرف مقابل یک لیست داشته باشد.

بعید است اصلاح‌طلبان برای انتخابات لیست ندهند/ تعداد زیادی از اصلاح طلبان تایید صلاحیت شدند

*شما به چند لیست بودن اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده اشاره کردید در صورتی که اعضای این جریان بر این باور هستند که چهره‌های مورد نظر آنها در انتخابات شرکت نکردند و یا آن افرادی هم که ثبت‌نام کردند، ردصلاحیت شدند و از این‌رو هنوز به نتیجه نرسیدند لیست بدهند چه برسد به اینکه چندین لیست بدهند، از این‌رو نبودن اصلاح‌طلبان و اعتدالی‌ها و به عبارتی خالی بودن عرصه از رقبا علت اختلاف میان اصول‌گرایان و چند لیست شدن آنها نیست؟

از نظر آماری چه در تهران و چه در استان‌ها تعدادی از اصلاح‌طلبان هستند که می‌توانند در انتخابات شرکت کنند، لذا شرایط به این ترتیب نیست که اصلاح‌طلبان آدم یا کاندیدا نداشته باشند، در نتیجه آنها هم مانند دوره‌های قبل کاندیدا داشتند و اینکه برخی نخواهند در انتخابات شرکت کنند و یا رأی ندهند، بحثش جدا است اما اصلاح‌طلبانی که در چهارچوب نظام کار می‌کنند و به قانون اساسی اعتقاد دارند، هم لیست می‌دهند و هم در انتخابات شرکت می‌کنند چنانچه بسیاری از اصلاح‌طلبان معتقد هستند که از طریق صندوق رأی می‌توانند در ساختار سیاسی حضور داشته باشند، در نهایت احتمال اینکه اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دوازدهم لیست نداشته باشند، بسیار ضعیف است و از نظر بنده بعید است که اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده لیست نداشته باشند. در هر صورت تعداد زیادی از نامزدهایی که تایید صلاحیت شدند، اصلاح‌طلب هستند چطور نمی‌توانند در انتخابات لیست نداشته باشند، حتماً لیست خواهند داشت.

فاصله اصول‌گرایان با یکدیگر بیشتر از فاصله اصول‌گرایان با اصلاح‌طلبان نیست

*در اظهارات خود به این نکته اشاره کردید که امکان دارد اصول‌گرایان در انتخابات آینده به لیست واحد نرسند، علت اینکه اصول‌گرایان نتوانند به لیست واحد برسند، چیست؟ تا چه اندازه بحث سهم‌خواهی‌ها مطرح است؟

جناح‌هایی که به نام اصول‌گرا هستند، تفاوت‌های فراوانی با یکدیگر ندارند چراکه همگی به قانون اساسی، ولایت فقیه و جمهوری اسلامی پایبند هستند. به عبارت دیگر اصول‌گرایان اصول مشترکی دارند که آنها را بهم پیوند می‌دهد و خیلی دور از نیستند. در حقیقت فاصله‌ای که میان شورای وحدت با شورای ائتلاف است مانند فاصله‌ای که میان اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان وجود دارد، نیست.

به عبارت دیگر میان گروه‌های اصول‌گرایی اختلاف و تفاوتی وجود ندارد یعنی با هم اختلاف زیاد ندارند مگر در سلیقه‌های مختلف درباره کاندیداها اختلاف نظر داشته باشند وگرنه در اصول اصولگرایان یکی هستند، به این معنی که اعتقادات و پایبندی‌های آنها یکی است. در مجموع احتمال اینکه اصول‌گرایان به لیست واحد نرسند ۵۰-۵۰ است و امکان اینکه لیست واحد بدهند و یا مانند انتخابات شورای شهر، دو لیست بدهند، وجود دارد.

* سهم‌خواهی اصول‌گرایان تا چه اندازه بر روی اختلافات برای ارائه لیست موثر است؟ کما اینکه در مورد جبهه پایداری گفته می‌شود به دنبال سهم‌خواهی در لیست‌ها هستند؟

بنده نظر خاصی در مورد پایداری ندارم اما با توجه شناختی که از شورای ائتلاف، شورای وحدت و جبهه مردمی ایران قوی دارم، این نکته را می‌گویم که از نظر شورای وحدت اگر یک لیست باشد، خوب است اما دو لیست هم باشد، چاره‌ای نیست ولی ایده‌آل این است که جریان اصول‌گرا در تهران با یک لیست وارد انتخابات شود چراکه تجمیع آراء صورت می‌گیرد و آرای اصول‌گراین پراکنده و پخش نمی‌شود.

*علت اصلی اختلاف میان اصول‌گرایان چیست؟ این اختلاف ناشی از سهم‌خواهی است؟

سهم‌خواهی اصطلاح مناسبی نیست اما احزاب و گروه‌ها برای مشارکت در ساختار قدرت تلاش می‌کنند که ترجمه دیگری از سهم‌خواهی است. چه بهتر که احزاب و جبهه‌های مختلف افرادی را انتخاب کنند که دانش‌بنیان، با تجربه و سلامت باشند، به این معنا که هدف رسیدن به مجلس نباشد بلکه هدف خدمت به نظام جمهوری اسلامی و کاهش مشکلات مردم باشد چراکه یکی از وظایف مجلس نظارت بر امور است، از این‌رو اگر افراد غیر از خدمت بخواهند هدف دیگری داشته باشند، مطلوب نیست اما احزاب و گروه‌ها به دنبال مشارکت و حضور در ساختار قدرت به ویژه در قوه مقننه هستند. از این‌رو سهم‌خواهی به این معنی است که افراد با رانت و فامیل‌بازی وارد لیست‌ها شوند.

اصول‌گرایان هنوز لیست نبستند

*این روزها نیز گفته می شود برخی اصولگرایان به روال انتخابات اخیر از طریق رانت و فامیل‌بازی در لیست ها نفوذ کنند و ...

هنوز لیستی بسته نشده است، افراد فقط ثبت‌نام کردند و تلاش می‌کنند در یکی از این لیست‌ها حضور داشته باشند. در نهایت وقتی نتیجه احراز صلاحیت‌ها اعلام شود، مشخص می‌شود که شرایط به چه صورت رقم خواهد خورد. بهرحال مردم نمایندگانی را انتخاب می‌کنند اما آنچه اهمیت دارد و مورد تاکید رهبر انقلاب است نرخ بالای مشارکت مردم در انتخابات است که منجر به تقویت نظام می‌شود.

 

منبع: خبر آنلاین
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها