آیتالله نعیم آبادی، عضو سابق خبرگان:
ممکن است حضور نیروهای تند راست در مجلس بیشتر شود
عضو سابق خبرگان گفت: منطق عقل حکم میکند به اینکه انتخابات پرشوری باید تحقق پیدا کند، چون دشمن روی آراء ما بعداً حساب میکند. لذا حضور در انتخابات و پرشوری انتخابات یکی از عوامل بقاء یادگار امام و شهدا است.
به گزارش شبکه شرق، نماینده سابق ولی فقیه در استان هرمزگان و عضو پیشین مجلس خبرگان رهبری گفت: رد و تأیید، پدیدۀ مخصوص این دوره نبوده است، هر دوره اینطور بوده است. برای نمونه در دورههای قبل آقای تقوی را که راستِ راست بود، رد کردند. اجمالاً پدیدۀ رد یا تأیید کردن، پدیده جدیدی نیست که بخواهیم تحلیل خاصی درباره آن داشته باشیم.
مشروح گفت و گو با حجت الاسلام و المسلمین غلامعلی نعیم آبادی در پی می آید:
لطفاً دیدگاه خود را درباره لزوم شرکت در انتخابات و ضرورتهایی که رهبر معظم انقلاب درباره مشارکت حدأکثری، سلامت، رقابت و امنیت داشتند، بفرمایید.
منطق عقل حکم میکند به اینکه انتخابات پرشوری باید تحقق پیدا کند، چون دشمن روی آراء ما بعداً حساب میکند. لذا حضور در انتخابات و پرشوری انتخابات یکی از عوامل بقاء یادگار امام و شهدا است. وقتی رفتن به جبهه و جان دادن برای حفظ نظام واجب باشد، حضور در صحنه انتخابات معلوم است که لازم است و اگر خدای نکرده حضور مردم کم باشد شیطنتها شروع میشود. پس حضور مردم در انتخابات لازم است. رهبری فرزانه انقلاب هم به عنوان ولی امر فرمودند که در انتخابات شرکت کنید. امیدواریم که روز یازده اسفند، مؤمنین شاد شوند و دشمن دق کند.
نظر شما درباره اتفاقی که برای آقای دکتر حسن روحانی افتاد و اساساً درباره رد صلاحیت ایشان چه نگاهی دارید؟
نظر خاصی ندارم. خود آقای روحانی هم گفت که ولو من نباشم باید حضور پیدا کنم. اجمالاً این در صلاحیت مجموعۀ فقهای شورای نگهبان است که نظر بدهند. آقای مصطفی پورمحمدی را هم رد کردند.
اتفاقا سوال ما درباره ایشان هم بود.
رد کردند دیگر. هم از چپ رد کردند و هم از راست.
در مجموع چنین اتفاقی را در این شرائط مبارک میدانید یا اساساً نباید اتفاق میافتاد؟
رد و تأیید، پدیدۀ مخصوص این دوره نبوده است، هر دوره اینطور بوده است. برای نمونه در دورههای قبل آقای تقوی را که راستِ راست بود، رد کردند. اجمالاً پدیدۀ رد یا تأیید کردن، پدیده جدیدی نیست که بخواهیم تحلیل خاصی درباره آن داشته باشیم.
انشاء الله این مسائل کوچک به اصل حضور مردم آسیب نزند.
به نظر حضرتعالی این مسائل بر حضور و مشارکت مردم تأثیر میگذارد؟
نمیدانم. ممکن است حضور نیروهای تند راست بیشتر شود.(خنده)
یعنی افراطیها قدرت بیشتری بگیرند.
یعنی راستیها میگویند که خوب شد کنارش زدند، امید ما بیشتر شد و مردم بیشتر شرکت میکنند. نیروهای چپ قهراً ناراحت هستند و تعدادی ممکن است شرکت نکنند.
خود مردم کف جامعه چه؟
عرض کردم، مردم بر دو قسم هستند: یا چپ هستند و یا راست. چپیها این را میگویند و راستیها آن را میگویند. در میان مردم هستیم؛ وضعیت این گونه است.
دوست داریم واقعیت را چنانکه در ذهن دارید بگویید.
میگویم که اگر{روحانی} رد شده، راست خوشحال است و چپ ناراحت است. یعنی دیدگاهها مختلف است، دید واحدی در مملکت وجود ندارد و در هر مسئله سیاسی دو قضاوت وجود دارد: قضاوت راستیها و قضاوت چپیها. ولی باید اصول کلی را به خاطر مسائل این رقمی به هم نزنیم. همیشه این طور بوده دیگر، مگر آقای لاریجانی که راست بود را رد نکردند؟
بله.
آقای لاریجانی راست بود، ردش کردند. الان که حسن روحانی چپ است ردش کردند.
البته آقای روحانی خود را چپ نمیداند، بلکه معتدل میداند.
نه دیگر، خیلی هم راست نیست.(خنده) جامعه وی را چپ میدانند. شورای نگهبان راست و چپ را رد کرد، این را هم رد کرد؛ رد کردنها همیشه بوده است و در طول تاریخ انقلاب از این نمونهها زیاد داریم. لاریجانی از نمونههای خیلی روشن آن است. آقای روحانی هم از این طرف.