|

نظر شورای نگهبان درباره ردصلاحیت روحانی/ ۶ برابر کرسی‌های مجلس، کاندیدای زن داریم

سخنگوی شورای نگهبان گفت: در میان تاییدصلاحیت‌شدگان قشر‌های مختلف مردم حضور دارند. شش برابر کرسی‌های مجلس، کاندیداهای زن حضور دارند.

نظر شورای نگهبان درباره ردصلاحیت روحانی/ ۶ برابر کرسی‌های مجلس، کاندیدای زن داریم

به گزارش شبکه شرق، سخنگوی شورای نگهبان گفت: براساس قانون انتخابات مجلس خبرگان، شرایطی برای این انتخابات وجود دارد و فقها باید به صورت یکسان صلاحیت را بررسی کنند؛ برای آقای روحانی این بررسی‌ها انجام شده و ممکن است یک نفر قبلا این شرایط را داشته و الان دیگر این شرایط را نداشته باشد.

نشست خبری هادی طحان‌ نظیف، سخنگوی شورای نگهبان «نهم اسفند ماه»، با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد.

طحان‌نظیف گفت: انتخابات در ایران امری تعیین‌کننده است. در روزگاری که کشور‌های منطقه با صندوق رای بیگانه هستند نظام جمهوری اسلامی براساس خواست مردم است و هر یک سال در میان یک انتخابات را برگزار کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه تمام مسئولان ایران براساس رای مستقیم و غیرمستقیم مردم انتخاب می‌شوند، افزود: انتخابات امسال در حدود شصت هزار شعبه اخذ رای برگزار می‌شود. در فرآیند بررسی صلاحیت‌های مجلس بیش از ۱۵ هزار نفر یعنی حدود ۷۵ درصد تاییدصلاحیت شدند.

شش برابر کرسی‌های مجلس کاندیدای زن حضور دارند

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: در حال حاضر برای هر کرسی بیش از ۵۲ نفر رقابت می‌کنند. براساس قانون اساسی، با اینکه قاطبه ملت ایران مسلمان هستند، اما اقلیت‌های دینی کرسی‌های ثابت و مشخصی دارند. در انتخابات خبرگان ۱۴۴ داوطلب تاییدصلاحیت شده حضور دارند. 

طحان‌نظیف بیان کرد: در میان تاییدصلاحیت‌شدگان قشر‌های مختلف مردم حضور دارند. شش برابر کرسی‌های مجلس، کاندیداهای زن حضور دارند. معنای این اعداد و ارقام این است که در معرض انتخاب مردم قرار بگیرند.

او اضافه کرد: از حضور نخبگان در انتخابات استقبال می‌کنیم و با توجه به تعداد بالای نامزد‌ها زمینه رقابت فراهم است. در حوزه سلامت، سازوکار‌های نظارت در انتخابات کاملا مردمی است و امر حکمرانی برعهده مردم است. از رای مردم به عنوان حق الناس صیانت می‌شود.

طحان‌نظیف بیان کرد: از ۲۳۰ هزار ناظر مردمی که هیچ رابطه استخدامی با شورای نگهبان ندارند استفاده می‌شود، در روز اخذ رای نمایندگان کاندیدا‌ها حضور دارند که تعدادشان حدود ۶۲ هزار نفر است. حدود ۸۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی برای انتخابات هستند.

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: همواره انتخابات در امنیت کامل برگزار و تمهیدات لازم فراهم شده است. ۲۵۰ هزار نفر مسئولیت امنیت انتخابات را برعهده دارند.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: حدود ۱۷۰۰ شعبه در شهر‌هایی که وزارت کشور اعلام کرده انتخابات به صورت الکترونیکی است.

شورای نگهبان نسبت به هیچ گروه سیاسی، نگاه خاصی ندارد

طحان‌نظیف اظهار کرد: مشارکت در کشور ما همیشه حائز اهمیت بوده، چون نظام ریشه مردمی دارد و امور براساس خواست و نظر مردم سامان پیدا کرده است. شورای نگهبان نسبت به هیچ گروه سیاسی نگاه خاصی ندارد.

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به اینکه در انتخاباتی که در سال‌های اخیر بوده این تعداد تاییدصلاحیت شده را در کشور‌های دیگر ندیدیم، افزود: برای انتخابات ریاست جمهوری رای‌گیری برای ایرانیان خارج از کشور داریم، اما برای مجلس انتخابات به صورت محلی است، لذا ایرانیان خارج از کشور نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

نظر شورای نگهبان درباره ردصلاحیت روحانی چیست؟

سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: هر انتخاباتی شرایط خود را دارد. براساس قانون انتخابات مجلس خبرگان شرایطی برای این انتخابات وجود دارد و فقها باید به صورت یکسان صلاحیت را بررسی کنند و برای آقای روحانی این بررسی‌ها انجام شده و ممکن است یک نفر قبلا این شرایط را داشته و الان دیگر این شرایط را نداشته باشد.

او گفت: گزارشی از تخلف‌های ویژه را هنوز دریافت نکردیم و اگر دریافت کنیم به آن رسیدگی می‌کنیم. شورا ناظر انتخابات است و بررسی صلاحیت‌ها تا زمان صدور اعتبارنامه انجام می‌شود.

طحان‌نظیف اظهار کرد: حدود ۱۲ یا ۱۳ درصد ثبت‌نامی‌ها زن هستند و مابقی مرد هستند. سن نمایندگی مجلس از سی تا ۷۵ سال است. حدود ۴۰۰ نفر، دهه هفتادی هستند؛ دهه شصتی‌ها هم حدود سه هزار نفر هستند.

او اضافه کرد: مشارکت در انتخابات در کشور ما دارای نوسان بوده است، اما همیشه مشارکت بین متوسط و بالا بوده است. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که مشارکت بالا باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
 
  • کارشناسان در گفت‌وگو با «شرق»، دیدار ایلان ماسک با امیرسعید ایروانی را ارزیابی کردند
  • آیا سفر ‌ گروسی در آستانه نشست آتی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران منجر به رفع چالش‌ها و مانع صدور قطع‌نامه علیه ایران‌ خواهد شد؟