چند کاندیدای میانهرو و علیه تندروی در انتخابات مجلس رای آوردند؟
۳۲ کاندیدای میانهرو به مجلس دوازدهم راه یافتند.
به گزارش شبکه شرق، از میان ۱۶۵ کاندیدایی که در نقاط مختلف کشور از سوی برخی احزاب اصلاحطلب و اعتدالگرا معرفی شده بودند، ۴۰ نفر در دور اول به مجلس راه یافتند و چهار کاندیدا نیز راهی مرحله دوم انتخابات شدهاند.
با مشخص شدن بخش زیادی از نتایج شمارش آرا، بخش زیادی از کرسیهای تهران در مجلس به دست تندروها افتاد. نامزدهای میانهرو نیز توانستند در رقابت با نامزدهای اصولگرا، ۳۳ کرسی متعلق به استانها را در اختیار بگیرند. پرونده انتخابات در بخشی از شهرها بسته و تکلیف نامزدهای آنان مشخص شد.
در بخش دیگری از استانها به خاطر پراکندگی آرا و مشارکت پایین، انتخابات به دور دوم کشیده شده است. در تهران نیز هیچکدام از کاندیداها نتوانستند میزان آرای مناسب برای حضور در پارلمان را به دست بیاورند و تا زمان تنظیم این گزارش، تکلیف ۳۰ کرسی تهران نیز در دور دوم انتخابات مشخص میشود. ساعت ۲۲ شب گذشته، سخنگوی ستاد انتخاباتی کشور از نهاییشدن نتیجه آرا در ۱۹۰ حوزه انتخابات مجلس خبر داد.
لیست صدای ملت که متعلق به جریان میانهرو بود، نتوانست در تهران جایگاهی به دست بیاورد، اما مجموعهای از کاندیداهای مستقل، میانهرو یا تحت حمایت ۴ حزب اصلاحطلب و اعتدالگرا توانستند به مجلس راه پیدا کنند یا راهی مرحله دوم انتخابات شوند. مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت سیدمحمدخاتمی، نماینده ادوار مجلس و نایبرئیس سابق مجلس که در حال حاضر یکی از نمایندگان تبریز (آذربایجان شرقی) در مجلس است، شاخصترین چهره سیاسی از طیف میانهرو است که در حوزه انتخابیه خود پیروز شد.
پس از پزشکیان، باید به غلامرضا تاجگردون دیگر نماینده ادوار مجلس اشاره کنیم که صلاحیتش برای شرکت در این دوره مورد تائید قرار گرفت و از گچساران (کهگیلویه و بویراحمد) وارد رقابت شد و به پیروزی رسید. تا زمان تنظیم این گزارش با توجه به اعلام نتایج برخی استانها، ۳۴ نامزدی که تحت لیست میانهروها در انتخابات شرکت کردند، موفق به ورود به مجلس یا راهیابی به دور دوم انتخابات شدند. غلامرضا نوریقزلجه، محمدرضا آشوریتازیانی و مصطفی نخعی، نمایندگان مجلس یازدهم و محمدقسیم عثمانی، سیدفرید موسوی، عبدالکریم حسینزاده و زهرا سعیدیمبارکه از جمله نمایندگان مجلس دهم هستند که بار دیگر به مجلس راه پیدا کردند.