|

آماده‌باش در اسرائیل برای حمله قریب‌الوقوع ایران/ ۲۸ سفارت و کنسولگری اسرائیل بسته شد

حمله اخیر اسرائیل به تاسیسات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه، باعث شده تا اسرائیلی‌ها نگران پاسخ بعدی ایران باشند و از این‌رو، نگرانی‌ها در اسرائیل از حلمه احتمالی ایران در حال افزایش است.

آماده‌باش در اسرائیل برای حمله قریب‌الوقوع ایران/ ۲۸ سفارت و کنسولگری اسرائیل بسته شد

به گزارش شبکه شرق، حداقل ۲۸ سفارت و کنسولگری اسرائیل به دلیل تهدیدهای ناشی از احتمال پاسخ ایران تعطیل شده‌اند.

روزنامه عبری‌زبان «جروزالم پست» در گزارشی، به نقل از یک منبع آگاه اسرائیلی، اعلام کرده است که حداقل ۲۸ سفارت و کنسولگری اسرائیل به دلیل تهدیدهای ناشی از ایران و عوامل منتسب به ایران به طور موقت فعالیت خود را متوقف کرده و تعطیل شده‌اند.

ایستگاه رادیویی«کان» اسرائیل هم گزارش داد که وزارت خارجه اسرائیل پس از رایزنی با سازمان‌های مجری قانون، تصمیم گرفته است که تعدادی از سفارتخانه‌ها باید به عنوان بخشی از پیش‌بینی برای پاسخ مورد انتظار از سوی ایران به حمله دمشق تخلیه شوند.

پیش از این، «دانیل هاگاری»، سخنگوی نظامیان اسرائیل (IDF) اعلام کرده بود که ارتش این کشور برای هرگونه تحولی در حالت آماده‌باش قرار دارد.

حمله اخیر اسرائیل به تاسیسات دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق سوریه، باعث شده تا اسرائیلی‌ها نگران پاسخ بعدی ایران باشند و از این‌رو، نگرانی‌ها در اسرائیل از حلمه احتمالی ایران در حال افزایش است.

گفته شده که ممکن است در یک هفته آینده، این حمله توسط ایران انجام شود و منافع اسرائیل یا آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد. این خبر را یک مقام ارشد دولت «جو بایدن» به سی‌ان‌ان گفته است.

مقامات ارشد آمریکایی در حال حاضر، بر این باورند که حمله ایران، حتمی است و این دیدگاه را اسرائیلی‌ها هم دارند. براساس این گزارش، تل‌آویو و واشنگتن پیش‌بینی می‌کنند که حمله ایران می‌تواند به طرق مختلف رخ دهد و هم منافع و پرسنل آمریکا و هم اسرائیل در خطر هدف قرار گرفتن هستند.

حمله آتی و احتمالی ایران، موضوع اصلی گفتگو در تماس تلفنی اخیر «جو بایدن» با «بنیامین نتانیاهو» بود. این مقام آگاه کاخ سفید همچنین گفت نه تل‌آویو و نه واشنگتن، نمی‌دانند که ایران چه زمانی و چگونه برنامه‌ریزی کرده است تا به حمله اسرائیل علیه کنسولگری ایران در دمشق پاسخ دهد.

همچنین گفته شده است که حمله مستقیم ایران به اسرائیل، یکی از بدترین سناریوهایی است که دولت بایدن برای آن خود را آماده کرده است و چنین حمله‌ای می‌تواند منجر به گسترش جنگ اسرائیل و حماس به یک درگیری منطقه‌ای وسیع‌تر شود.

از سوی دیگر، حمله اسرائیل به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق و به شهادت رساندن شماری از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این حمله، موجی از واکنش‌ها را در منطقه و جهان به راه انداخته‌است.

پیش از این نیز، «سابرینا سینگ»، معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا موسوم به پنتاگون، در کنفرانس خبری خود ادعا کرده بود که ایالات متحده هیچ نقشی در حمله اخیر اسرائیل در دمشق نداشته و از تصمیم اسرائیل برای حمله به منافع تهران هم خبر نداشته است.

سابرینا سینگ در پاسخ به پرسشی درباره افزایش نگرانی‌ها از گسترش احتمالی حملات به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه پس از حمله اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق مدعی شد که ما به دقت بر اوضاع منطقه نظارت داریم تا مطمئن شویم که از نیروهایمان به خوبی محافظت می‌شود.

این مقام آمریکایی با رد آگاهی پنتاگون از تصمیم اسرائیل برای حمله به دمشق ادعا کرد که اسرائیلی‌ها هیچ اطلاعی از زمان حمله یا هدف مورد نظرشان در دمشق به ما نداده بودند.

«دانیل هاگاری» سخنگوی ارتش اسرائیل ساعاتی پس از این اقدام، بدون اشاره به این حمله، در برابر دوربین‌های تلویزیونی حاضر شد و از حمله پهپادی مقاومت عراق به نیرو دریایی این کشور در شهر ایلات خبر داد. برخی تحلیلگران با اشاره به تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و درخواست جامعه جهانی از اسرائیل برای توقف نسل‌کشی در نوار غزه، حمله اخیر اسرائیل به دمشق را نوعی تلاش نتانیاهو برای دستاوردسازی در پیشگاه افکار عمومی اسرائیل و تلاش برای گسترش جنگ در جبهه شمالی ارزیابی می‌کنند.

منبع: مهر