کرملین: تماسها با ایران و اسرائیل سازنده است
سخنگوی کرملین گفت: فدراسیون روسیه ارتباطات کاری سازنده ای با ایران و اسرائیل دارد؛ شما میدانید که ما به تماسهای نزدیک با تهران ادامه میدهیم.
به گزارش شبکه شرق، سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه اعلام کرد: روسیه با ایران و اسرائیل در ارتباط است تا از آنها بخواهد که درگیری شدت بیشتری نگیرد؛ این تماسها سازنده است.
به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف روز چهارشنبه ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ در نشستی خبری افزود: ادامه درگیری در خاورمیانه به نفع اسرائیل، ایران و کل منطقه نیست.
سخنگوی کرملین خطاب به خبرنگاران ادامه داد: فدراسیون روسیه ارتباطات کاری سازنده ای با ایران و اسرائیل دارد؛ شما میدانید که ما به تماسهای نزدیک با تهران ادامه میدهیم.
وی ادامه داد: ما در حال انجام گفتوگو هستیم، درباره نیاز به کاهش تنش سریع صحبت میکنیم و از همه کشورهای منطقه میخواهیم که در این شرایط خویشتنداری معقول نشان دهند.
پسکوف خطاب به خبرنگاری که درباره درگیری بدون واسطه ایران و رژیم اسراییل سؤال کرد، گفت: شما می گویید در صورت درگیری مستقیم، اما من وضعیت فعلی را یک درگیری غیرمستقیم نمی نامم، زیرا وضعیتی که کنسولگری یک کشور تخریب می شود، به سختی می تواند یک درگیری غیرمستقیم نامیده شود.
سخنگوی کرملین به این سوال که آیا تهران از قبل در مورد حملات برنامه ریزی شده به اسرائیل به مسکو اطلاع داده است، پاسخی نداد. وی در این باره گفت: من نمی توانم مطلبی در این باره به شما بگویم.
پیش از این رئیس جمهور روسیه روز سه شنبه در مکالمه تلفنی با همتای ایرانی خود ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی رژیم اسراییل علیه کنسولگری جمهوری اسلامی ایران، این اقدام را خلاف همه موازین و مقررات بینالمللی دانست و تصریح کرد: آنچه از سوی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این اقدام جنایتکارانه و در سایه انفعال شورای امنیت اتفاق افتاد، بهترین روش برای تنبیه متجاوز و جلوهای از درایت و عقلانیت رهبران ایران بود.
ولادیمیر پوتین با انتقاد شدید از رفتار آمریکا و برخی کشورهای غربی در تنشزایی در منطقه، تصریح کرد: ما اطمینان داریم جمهوری اسلامی ایران از جمله پایههای اصلی ثبات و امنیت در منطقه است.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شامگاه شنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ با آغاز عملیات وعده صادق و شلیک بیش از صد فروند موشک کروز و بالستیک و پرتاب بیش از دویست پهپاد انتحاری شاهد ۱۳۶، پاسخ و تنبیهی به تجاوزات و ترورهای شرورانه و اقدامات تروریستی اخیر رژیم اشغالگر قدس در حمله به کنسولگری ایران در دمشق دادند.
آغاز خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از قره باغ
سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در پاسخ به سؤال دیگری درباره گزارش رسانههای جمهوری آذربایجان مبنی بر آغاز عقب نشینی نیروهای حافظ صلح روسی از قره باغ گفت: بله، واقعا همین طور است.
وی تأیید کرد که خروج نیروهای حافظ صلح روسیه از قره باغ آغاز شده است.
ریشه تحریکات ضد روسی در گرجستان از خارج این کشور است
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: تصویب قانونی در گرجستان در مورد مقابله با نفوذ عوامل خارجی مربوط به فدراسیون روسیه نیست.
پسکوف گفت: بسیاری از کشورها نظارت بر محیط سیاسی داخلی را دنبال میکنند، در این زمینه، آمریکا نخستین کشوری بود که چنین فرایندی را دنبال کرد و از این رو، این فرایند، به هیچ وجه روسی نیست؛ این موضوع به رویه تعداد زیادی از کشورها تبدیل شده است که اقدامات لازم را برای مقابله با نفوذ خارجی و تأثیر آن بر سیاست داخلی خود در دستور کار دارند.
وی ادامه داد: همه کشورها به هر شکلی اقداماتی را انجام می دهند، اما همه لوایح یک هدف را دنبال می کنند.
سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه با اشاره به برخی اعتراضها به تصویب این قانون در گرجستان گفت: انگیزه این اعتراضات از خارج از گرجستان است. آنها سعی می کنند از این روند سیاسی داخلی به عنوان ابزاری برای تحریک احساسات ضد روسی استفاده کنند، بعید است که این انگیزه ها از داخل گرجستان نشات بگیرد.
وی ادامه داد: این تحریکات ضدروسی احتمالاً از خارج گرجستان دامن زده میشود، ما این موضوع را کاملاً درک و تحولات را رصد می کنیم.
به نوشته خبرگزاری تاس، پارلمان گرجستان در حال بررسی لایحه ای برای محدود کردن نفوذ و لابی خارجی در این کشور است. این سند به شدت در غرب مورد انتقاد قرار گرفته است، جایی که آن را با یک قانون مشابه روسی مقایسه میکنند که بر سازمانهای عمومی و عوامل دریافتکننده بودجه از خارج کشور نظارت میکند. در جریان بررسی این لایحه درگیری های متعددی در ساختمان پارلمان گرجستان رخ داد و اعتراضات خیابانی همچنان ادامه دارد.
تلگرام به ابزاری در دست تروریستها تبدیل نشود
پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره مصاحبه پاول دوروف از بنیانگذاران پیامرسان تلگرام با تاکر کارلسون روزنامهنگار آمریکایی گفت: تلگرام در روسیه یک وسیله ارتباطی مهم است که نباید به ابزاری در دست تروریست ها تبدیل شود.
وی ادامه داد: مسکو برای محدود کردن امکان استفاده تروریست ها از این پلت فرم به سراغ صاحبان تلگرام رفت.
سخنگوی کرملین خاطرنشان کرد: ما بارها از مسئولان تلگرام از جمله پاول دوروف خواسته ایم که بسیار حواسمان باشد و اقدامات لازم را انجام دهند تا تلگرام به عنوان یک محصول پرطرفدار و با تکنولوژی بالا به ابزاری در دست تروریستها تبدیل نشود.
وی ادامه داد: دوروف در مصاحبهاش در مورد تمایل خود برای فراهم کردن دسترسی برابر همگان به این پلت فرم صحبت میکند اما بعید است که این سخنان در مورد تروریست ها صدق کند.
پیش از این استفاده تروریستهای عامل حمله به سالن کنسرت کروکوس در نزدیکی مسکو از تلگرام برای جذب اعضا و حمایت مالی خبرساز شده بود.