طالبان مدعی شد:
در دو مرحله حقابه مورد توافق میان تهران و کابل را رهاسازی کردیم
وزیر انرژی و آب حکومت طالبان در دیدار با معاون سفارت کشورمان در کابل با اشاره به بارشهای اخیر در افغانستان گفت: امسال با توجه به بارشهای اخیر حجم مناسبی از آب هم از سد «کجکی» و هم از سیلابهای پس از این سد به سمت مرزهای مشترک با ایران جاری شد که با تمهیدات و اقدامات اصلاحی که صورت گرفت شاهد آن بودیم که در دو مرحله هم در اواخر سال ۱۴۰۲ و هم فروردین و اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ حقابه مورد توافق میان تهران و کابل به سمت مرزهای استان سیستان و بلوچستان رهاسازی شد./
به گزارش شبکه شرق، وزیر انرژی و آب حکومت طالبان در دیدار با معاون سفارت کشورمان در کابل اظهار داشت تاکنون حجم قابل توجهی از حقابه ایران تامین شده است و رها سازی آب همچنان ادامه دارد.
«سید حسن مرتضوی» معاون سفارت ایران در کابل با «عبداللطیف منصور» وزیر انرژی و آب حکومت طالبان دیدار و گفتگو کرد.
دو طرف در این دیدار ضمن بررسی آخرین شرایط مربوط به مسائل آبی مشترک به گفتگو در مورد همکاری در زمینههای مختلف زنجیره تأمین انرژی میان ایران و افغانستان پرداختند.
وزیر انرژی و آب حکومت طالبان در این دیدار با اشاره به بارشهای اخیر در افغانستان گفت: امسال با توجه به بارشهای اخیر حجم مناسبی از آب هم از سد «کجکی» و هم از سیلابهای پس از این سد به سمت مرزهای مشترک با ایران جاری شد که با تمهیدات و اقدامات اصلاحی که صورت گرفت شاهد آن بودیم که در دو مرحله هم در اواخر سال 1402 و هم فروردین و اردیبهشت ماه 1403 حقابه مورد توافق میان تهران و کابل به سمت مرزهای استان سیستان و بلوچستان رهاسازی شد.
وی در ادامه افزود: بر اساس اطلاعات موجود دبیسنجی تا روز گذشته هماکنون آب با دبی قابلقبولی مسیر خود را به سمت ایران طی میکند.
منصور اضافه کرد: همچنان دریچههای بند کمالخان باز است و امیدواریم با ادامه بارشها حجم قابلتوجهی از حقابه جمهوری اسلامی ایران در سال آبی جدید تأمین شود.
سید حسن مرتضوی نیز در این دیدار با تأیید اقدامات اصلاحی حکومت سرپرست افغانستان و تلاش او برای تعامل در این زمینه اظهار داشت: امیدواریم روند اصلاح در بندکمالخان تکمیل شده و موضوع آبی به یک عنصر همگراکننده میان تهران و کابل تبدیل شود و مردم مسلمان هر دو کشور از این موهبت الهی تمام بهره را ببرند.
معاون سفارت کشورمان در کابل همچنین اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران در زمینه صادرات سایر حوزههای انرژی به افغانستان آمادگی کامل خود را اعلام میدارد و میتواند شریک مهم و قابل اعتماد حوزه انرژی برای افغانستان باشد.
یادآوری میشود بر اساس توافق میان تهران و کابل در معاهده هیرمند، جمهوری اسلامی ایران سالانه حدود 850 میلیون متر مکعب از آب هیرمند را به عنوان حقابه به خود اختصاص داده است که در چند سال اخیر به دلیل خشکسالی و سالهای آبی غیرنرمال این موضوع تأمین نشده ومشکلاتی را برای مردم سیستان و بلوچستان به وجود آورده بود.