مسعود پزشکیان در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چه گفت؟/ ویدئو
پزشکیان تاکید کرد: «اکثر نگرانیها و اعتراضات بازنشستگان و معلمان این است که نمیتوانند زندگی خود را با روند تورمی، راحت ادامه دهند و شرمنده و شرمسار خانواده خود هستند. معلم چرا باید در اسنپ کار کند؟ یا نیروی انتظامی؟ تصورش برای آدم غیرممکن است؛ اینکه ما باید چه کنیم، به اصلاح و عمل به بودجهریزی برمیگردد. دولت باید کنترل هزینه کند؛ به گونهای که بودجه خود را عملیاتی و نظارت خود را اصلاح و شفافیت را در هزینهها اعمال کند.»
به گزارش شبکه شرق، «مسعود پزشکیان» در اولین مناظره تلویزیونی کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «امکان ندارد ما بدون ارتباط و باز کردن مرزهای خود و ارتباط با دنیا و دولتهای منطقه، بتوانیم این میزان رشد را به ۸ درصد برسانیم.»
«مسعود پزشکیان» کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، عصر روز دوشنبه به منظور شرکت در اولین مناظره چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، وارد صداوسیما شد.
پس از برگزاری مراسم استقبال، در مراسم قرعهکشی، صندلی شماره «۳» به مسعود پزشکیان اختصاص یافت.
بر اساس این گزارش، پس از انجام قرعهکشی مناظرات انتخاباتی و مستقر شدن نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، پس از اذان مغرب و اقامه نماز، اولین مناظره انتخاباتی آغاز شد و اقامه نماز به صورت زنده نمایش داده شد.
هر کاندیدا در هر مرحله ۸ دقیقه، فرصت پاسخگویی دارد که در مجموع، ۲۴ دقیقه وقت به او اختصاص مییابد و در پایان، ۶ دقیقه وقت برای جمعبندی به او خواهند داد. اگر کاندیداها از ۸ دقیقه وقت خود در زمان مقرر استفاده نکنند، این وقتها به زمان جمعبندی آنها اضافه نخواهد شد. در این مناظره، میکروفون کاندیداها قطع شد و مجری از آنها درخواست کرد تا در زمان مقرر پاسخ بگویند.
سوالات بخش اول مناظره با محوریت برنامه هفتم توسعه و رشد اقتصادی، به شرح زیر مطرح شد:
«داوود دانش جعفری» به همزمانی دولت چهاردهم و اجرای برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: «این شرایط خاصی است، آیا دولت شما همه آنچه را که در برنامه هفتم پیشبینی شده است، قبول دارد و یا فکر میکنید باید برخی از آن اصلاح شود؟»
«طهماسب مظاهری» پرسید: «برای تحقق رشد ۸ درصدی برنامه شما برای جلب سرمایهگذاری خارجی در چارچوب قانون مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام چیست؟»
«سیدحمید پورمحمدی» پرسید: «برای بهبود فضای کسبوکار در سطح جهان به عنوان رئیسجمهور چه اقدام و برنامهای دارید؟»
«محمود نجفی عرب» رئیس اتاق بازرگانی نیز پرسید: «برنامههای اقتصادی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری برای ثبات در اقتصاد کشور و اینکه برنامهریزی مشخص در حوزههای فعالیتهای خود داشته باشند، چیست؟ زیرا امروز واقعاً با مشکل مواجه هستیم وتورم، نرخ ارز و خیلی از متغیرهای اقتصاد کلان هر روز در حال تغییر است. لذا لزوماً در خصوص ثبات بخشی اقتصاد کلان کشور برنامه مدون خودشان را اعلام کند.»
پزشکیان: امکان ندارد بدون ارتباط با دنیا، به رشد ۸ درصد برسیم
بنا بر این گزارش، «مسعود پزشکیان» در پاسخ به سوالات بخش اول مناظره، ضمن تبریک عید قربان اظهار داشت: «ما برای هر اقدام اول یک مشکل اساسی داریم. اگر نتوانیم انسجام داخلی و مشارکت همه جناحها و گروهها را در جهت اجرای برنامه همراه خود کنیم هر قدر برنامه درست بنویسیم مانند برنامههای دیگر معطل میماند.»
او اضافه کرد: «هرچه قول بدهیم، اتفاقی نخواهد افتاد. لازمه اجرای برنامه مشارکت به دور از اختلاف و استفاده از کارشناسان برجسته غیر جناحی است. قانون برنامهای که در مجلس نوشته شده طبق آنچه دولت آورده بود، ۷ فصل و ۲۶ بند بود و معنی این حرف آن است که هر دولتی بیاید باید روی ۲۶ بند برنامهریزی کند که از نظر علمی غیر ممکن است.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «این برنامه با کار کارشناسی هم قابل اجرا نیست. این برنامه فرصتی به دولت خواهد داد تا بتواند همراه کارشناسان اهداف را بازنگری کند و این حرف را به نتیجه برساند. علاوه بر لزوم وحدت و انسجام داخلی امکان ندارد ما بدون ارتباط و باز کردن مرزهای خود و ارتباط با دنیا و دولتهای منطقه بتوانیم این میزان رشد را به ۸ درصد برسانیم. اینکه چگونه باید با دنیا ارتباط برقرار کنیم و احتیاجات بینالمللی را بر طرف کنیم از ملزومات این هدف است.»
پزشکیان تاکید کرد: «کاری که باید در داخل انجام دهیم، این است که به تولیدکنندگان و اتاق بازرگانی و مشارکتکنندگان در تولید، در تصمیمگیری و فعالیتها میدان بدهیم تا دستشان باز باشد.»
او افزود: «نباید یک تولیدکننده در این مملکت بدنش بلرزد که فردا چه مشکلی برایش پیش خواهد آمد. چون لحظه به لحظه قوانین مینویسیم و در قانون بی ثباتی ایجاد میکنیم تا امنیت سرمایه گذاری برای هیچ تولید کنندهای وجود نداشته باشد. ممکن بودن یا غیرممکن بودن را نوع رفتار نامزدها نشان میدهد.»
پرشکیان: نمیتوان بدون سرمایه گذاری رشد ایجاد کرد
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش دوم توضیحات خود با اشاره به حدیثی بیان کرد: «سیر تاریخ، تجربه جهانی و تجربه بینالمللی راه را برای آدم با تقوا مشخص میکند. هیچ کشوری از جنگ جهانی دوم تاکنون بدون رشد صادرات و سرمایه گذاری خارجی، رشد نداشته است و رشد اصلاً بدون اینها امکان پذیر نیست. یعنی ما باید صادرات و سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم. اینکه دکتر قاضی زاده هاشمی فرمودند ما باز سرمایه گذار میآوریم، یک نوع سرمایه گذاری است اما نمیتوان بدون سرمایه گذاری رشد ایجاد کرد.»
پزشکیان اذعان داشت: «ما گران میخریم و ارزان میفروشیم. در بحث نفت کلی داریم ضرر میکنیم. چه کسی باید جواب بدهد که چرا مفت، داراییهای خود را میفروشیم؟ خرید ماشینهای دست دوم برای ما افتخار شده است. یعنی این برازنده جامعه ما ایرانیها است که ماشین دست دوم بخریم چون دولت ندارد دلار بدهد؟ بعد برای همین ماشین دست دوم مشکل ایجاد میشود.»
او افزود: «تحریم فاجعه است و در مسیر غلط دور زدن تحریم، کلی بخور بخور وجود دارد. ما از نظر آمار در دنیا نفر ۱۵ ام از آخر هستیم. این همه بخور بخور از کجا میآید؟ اگر در اقتصاد شفافیت نیاوریم و مسیر را روشن نکنیم و بازار را ثابت نکنیم رشد محقق نخواهد شد.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: «ما در چین توافق کردیم بیاید سرمایه گذاری کند و گفتند تا fatf را فعال کنید. امکان ندارد بدون وارد شدن به این چارچوبها بتوانیم سرمایهگذاری خارجی جذب کنیم. امکان ندارد با تحریمهای ایجاد شده یک شریک تجاری درست و حسابی داشته باشیم مگر اینکه یک عده آدمهای همینجوری را جمع کنند که شریک تجاری شوند.»
پزشکیان تصریح کرد: «چهل سال است میگوییم درستش میکنیم. روز به روز پول ما بدتر میشود و قدرت خرید مردم کمتر میشود. وقتی پول چاپ میکنی پول بی ارزش میشود. یکی از مواردی که آقای قالیباف فرمودند دقیقاً این است که میتوانیم در ایران با کنترل انرژی و افزایش بهرهوری یک کارهایی بکنیم.»
او اظهار داشت: «ولی الان ما نمیتوانیم تکنولوژی جدید را وارد صنعت نفت کنیم. ما داریم منابع زیرزمینی را با تکنولوژیهای غلط از دست میدهیم. به جای اینکه ۴۰ درصد بهرهوری داریم فقط ۱۳ درصد بهرهوری داریم.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: «ما باید نگاه خود را عوض کنیم. نخبگان و سرمایهها دارند میروند و ما میگوییم درستش میکنیم. از این وعدهها میدهیم و روز به روز وضعیت را بدتر میکنیم. اگر قرار است بهتر شود بگوییم کدام تئوری و دانشمند معتقد است این روند نتیجه میدهد؟»
پزشکیان در بخش سوم صحبتهای خود عنوان کرد: «در ادامه صحبتهای آقای قالیباف، قطعاً اگر مدیریت اصلاح شود میتوان از یک سری مسائل هزینهای محافظت کرد. در ۴۰ کشوری که بانک جهانی ارزیابی کرده سه اصل دیده شده است که اگر آنها را عملی کنیم یکسری از مشکلات داخلی را حل خواهیم کرد. این یک اصل میگوید اگر ما تصمیم گرفتیم و خراب کردیم چه کسی باید جواب بدهد.»
او ادامه داد: «برای این سه اصل پنج استراتژی وجود دارد. در بسیاری جاها افرادی روی کار میآیند که کارایی ندارند و کاری نمیکنند اما فوقالعاده مدیریت میگیرند. باید پول را بر اساس نتیجه کار پرداخت کنیم یعنی پرداخت عملکردی که اصلاً این کار را انجام نمیدهیم. پولها و هزینهها را پرداخت میکنیم اما نتیجه نمیگیریم.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: «چرا باید به کسی که ضرر میدهد باید فوقالعاده مدیریت دهیم؟ این روند خصوصی سازی است. اینکه یک عده آدم از دوست و جناح و حزب خود بگذاریم همین اتفاقاتی میافتد که در این چهل سال شاهد آن هستیم. نمیدانم منظور آقای قاضیزاده چه بود. گفتیم دولتها نه دولت آقای رئیسی. دولتها در این روند این مشکلات را داشتند.»
پزشکیان اذعان داشت: «قراردادهای کنتراتی یا شرکتی طبق اینها عمل کردن است. این حرفها که میگوئیم فلان کار را میکنیم باید بگویند کدام رفرنس و کدام روش علمی تأیید میکند و کدام مملکت این روش را رفته است که نتیجه گرفته باشد؟ چند درصد از کارشناسان مملکت این حرفها را قبول دارند؟ کسی که با عقل دیگران مشورت میکند نجات پیدا میکند.»
او تاکید کرد: «کدامیک از ما زمان بیماری سراغ پزشک جناحی و هم دستهای میرویم؟ ما میرویم سراغ پزشک کارشناس میگردیم. در اقتصاد، صنعت و کشاورزی ما این کار را نمیکنیم. هر تئوری درست را دست کسی که اسم کارشناس دارد بدهیم اصلاً امکان ندارد درستش کند. یا که کار را بدتر میکند. شما بهترین روش را طراحی کنید و درست هم باشد دست کسی که بلد نیست بدهید خرابش میکند.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: «چگونه باید نیروهای با تجربه را باید پای کار آورد؟ در تئوری میگوئیم میشود. خیلی وقت است این حرفها را می زنیم. همه گفتند ۸ درصد رشد میدهیم چرا نتوانستند؟ آدمهایی که ادعا میکنند اگر قدرت دارند و نتوانستند باید در مقابل مردم محاکمه شوند.»
پزشکیان گفت: «بازنشستگان ما و معلمان زندگی نمیکنند. کسانی که کارمند هستند گرفتارند، چه کسی باید حل کند؟ با شعارها حلش میکنند یا با تجربههای بینالمللی و کار کارشناسی و مستندات علمی و تجربه روشن دنیا که اگر ما به آن متکی شویم میتوانیم راه حل پیدا کنیم. مغزها و سرمایهها دارند فرار میکنند.»
او در بخش چهارم صحبتهای خود اظهار داشت: «تنها کاندیدی بودم که زمان ثبت نام گفتم سیاستهای کلی و قانون برنامه را اجرا خواهم کرد و گفتند برنامه نداری. در اشکالی که شورای نگهبان به برنامه گرفته آمده است که «دولت برای تهیه برنامهها اقدام کند» یعنی قرار است برنامهای در رابطه با آن ۲۶ بند تدوین شود که ۱۰۰۸ هدف و ۱۱۹ ماده دارد.»
پزشکیان افزود: «ما که گفتیم نسخه بانک جهانی که ۴۰ کشور موفق را بررسی کرده را اجرا کنیم. شما بفرمائید کدام مملکت غیر از این راه را رفتند و نتیجه گرفتند؟ مسیولیت، روش اجرا و پاسخگویی سه اصل مهم است. اینهایی که میگویند ما میتوانیم چرا نتوانستند؟»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: «مگر قرار نبود یک میلیون مسکن درست کنیم؟ بیش از ۳۰۰ هزار مسکن ساخته نشد. مگر نگفتند یک میلیون شغل ایجاد میکنند چرا نشد؟ نمیخواهم وارد آن قصهها شوم. در آن جمع یکی گفت با یک میلیون، شغل ایجاد میکند، این توهین به شعور آدم بود. مگر نگفتند مشکل بورس را سه روزه حل میکنند؟ شعار بود.»
پزشکیان افزود: «در دنیا مشکل نبود راه حل نداریم. مشکل کشورهای در حال توسعه و عقب مانده، نبود انسانهایی است که علم، مهارت و انگیزه جهت استفاده از این روشها را داشته باشند. اینکه خودمان میتوانیم، بدون تجربه و استناد ملی و تجربه بین المللی چگونه میتوانیم؟ با این نسخه دل و روده مملکت را بیرون میریزیم و نمیتوانیم جمع کنیم. چرا آدمی که کارشناس نیست سر کار میگذاریم.»
او تصریح کرد: «نمیخواهم بگویم در فلان کارخانه آدمی را آورند که اصلاً از آن رشته سر در نمیآورد و بدترش کردند. دستاورد داشتن غیر قابل انکار است. میگویم اگر از کارشناسان و خبرگان استفاده نکنیم غیر ممکن است موفق شویم. در ضمن راه حل وجود دارد. باید بر اساس قانون برنامه رفت. حرفم از اول معلوم بود. همخوانی قانون برنامه و منابع علمی است.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «۴۰ سال است همه دولتها از اول انقلاب گفتند رشد ۸ درصد؟ چرا انجام ندادند؟ چرا حرفهای میزنیم که اجرا نمیکنیم؟ الان ادعا میکنیم پشت سرش در اجرا نمیتوانیم جواب بدهیم. آقای دکتر میفرماید ترکیه شکست خورده لطفاً بروند جادهها، مغازهها و بازرگانی آنجا را و مردمش را ببیند چند با تورم بعد جاده ایران را ببینند.»
پزشکیان اضافه کرد: «قبل از انقلاب ترکیهایها حسرت جاده ایران را میخوردند. برید ببینید در یک جاده ۱۲۰ کیلومتری ۸۰ تونل زدند. ما چهار تا تونل میزنیم افتخار میکنیم. ما باید بدانیم کجا هستیم تا بدانیم میخواهیم چه مشکلی را حل کنیم. ما بدون مشارکت همه، حل مشکلات و راه حلهای بینالمللی و باز کردن بازار امکان ندارد بتوانیم موفق باشیم.»
موضوع بخش سوم مناظره، پس از استراحت ۱۵ دقیقهای، مهار تورم بود.
پزشکیان: مردم ایران میتوانند مشکلات را حل کنند، نه یک گروه یا دسته و جناح
«مسعود پزشکیان» در نوبت پنجم سخنان خود اظهار داشت: «در رابطه با صحبت آقای قاضیزاده چه کسی گفته که ما به خارج دل میبندیم؟ ابتدای صحبتم گفتم انسجام داخلی و کنار گذاشتن اختلافات. اگر در داخل مشکل داشته باشیم، مرزها را هم باز کنیم هیچ مشکلی حل نمیشود. هر چقدر هم پول بیاوریم فایده ندارد. پس اول باید اختلافات خود را حل کنیم. اول تصور اینکه یک عده محدودی عقل کل هستند و بقیه اجنبی، خارجی و وابسته هستند را باید درست کرد. مردم ایران میتوانند مشکلات را حل کنند نه یک گروه یا دسته و جناح. دوم اینکه نگفتم مشکل بورس حل نمیشود. بورس سه روزه حل نمیشود. بورس را معلوم نیست یک ساله هم حل کرد. پس توقعی که در جامعه ایجاد میکنیم امکان ندارد. تمام وعدههایی که داده بودند در دولت رئیسی وجود داشت و نشد. تورم هم آمد و تکلیف وعدههای دادهشده هم مشخص شد.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری افزود: «اینها مانع نمیشود تلاش و زحمات ریاست محترم جمهور، آقای رئیسی را نادیده گرفت. ایشان شبانه روز زحمت میکشید و تلاش میکرد و ما قدردان زحمات آنها هستیم. اما اینکه چرا حل نشد دلایل علمی مانند مدیران، کارشناسان، روشها، عدم ارتباطات بینالملل و اختلافات داخلی داشت. عامل اصلی تورم، دولت است و فرقی نمیکند؛ هر دولتی که باشد که دلیلش یا کسری بودجه است یا چاپ اسکناس. واقعیت قضیه، تورم یعنی جیب مردم را خالی کردن. شب میخوابی و صبح بیدار میشوی میبینی قدرت خریدن از بین رفته است.»
پزشکیان: معلم چرا باید در اسنپ کار کند؟
پزشکیان تاکید کرد: «اکثر نگرانیها و اعتراضات بازنشستگان و معلمان این است که نمیتوانند زندگی خود را با روند تورمی، راحت ادامه دهند و شرمنده و شرمسار خانواده خود هستند. معلم چرا باید در اسنپ کار کند؟ یا نیروی انتظامی؟ تصورش برای آدم غیرممکن است؛ اینکه ما باید چه کنیم، به اصلاح و عمل به بودجهریزی برمیگردد. دولت باید کنترل هزینه کند؛ به گونهای که بودجه خود را عملیاتی و نظارت خود را اصلاح و شفافیت را در هزینهها اعمال کند.»
او بیان کرد: «دولت نباید به بانکها دستور چاپ پول بدهد و آنها را وادار به تعهداتی کند که نمیتوانند انجام دهند و امکان پرداختشان وجود ندارد. میگویند به آنهایی که ازدواج میکنند این پول را بدهید. بانکها باید پول چاپ کنند و اکثر توقعاتی که دولت در بانکها اعمال میکند عامل تورمها است. باید بانکها را علمی و درست نظارت کنیم و نظامش را اصلاح کنیم. قاعده گذاری و قیمت گذاری و خدمات بانکی مشکلات این مساله است.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در بخش ششم صحبتهای خود خطاب به قالیباف اذعان داشت: «آنچه که من گفتم، از ابتدا دارم میگویم داخل. ما هوای داخل را نداریم و فقط گروه خاصی را مدیر میدانیم. دعوا آن زمان هم سر مدیریت بود.ادمی که نه دوره دیده و نه علم و تجربه دارد را کنار گذاشتیم و یک عده آدم صفر کیلومتر آوردیم که معلوم است هزینه ایجاد میکنند.»
پزشکیان عنوان کرد: «حضرت ابراهیم را خدا میگوید بعد از امتحان گفتیم میتوانی پیامبر شوی. آدم بی تجربه را مدیر کل و رئیس بنگاه میکنیم. ما مراحل را بر هم زدیم و باید درست شود. ساختار همین است که برادران گفتند. روش معلوم است و بحثی نیست که اختلاف سر آن وجود داشته باشد. عامل اصلی ایجاد تورم دولتها هستند و فرقی نمیکند کدام دولت باشد. کسری بودجه، توسعه دولت از مهمترین عوامل این مسأله است. دولت باید از بزرگ شدن جلوگیری کند، بنگاههای بدون کارآیی را حذف کند و بودجه بدون کسری بودجه را به مجلس بیاورد.»
او تاکید کرد: «غیر از سایر تکالیف دولت، همین حالا نزدیک به ۴۰۰ میلیارد دلار کسری بودجه داریم. خودمان مقصر هستیم و عامل اصلی این تورم، چاپ پول است که یا با کسری بودجه شکل میگیرد یا بانکها با تعهدات خود تورم را تشدید میکنند. اصلاح نظام بانکی منوط به خروج بانک از بنگاه داری، نظارت بر وامهای کلان است. بانکها موظف به قاعده گذاری هستند نه قیمت گذاری. دولت باید ممنوع شود از تأمین مالی دولتها و اینکه سراغ بازار بدهی و بانکها برود.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «واقعیت قضیه هم مجلس و هم دولت مقصر است. نتیجه کار این است که روزگار مردم را سیاه میکنیم و گردن کلفتها را گردن کلفتتر و فقرا را بیچارهتر میکنیم. راه و روش مشخص است. ما مدیران با تجربه آنقدر نداریم که بگوییم داریم و فردا عوضش میکنیم. مشورت گرفتن از کشورهای مذهبی موفق جای دوری نمیرود اما اگر بتوانیم از کسان دیگر که تجربه دارند مشورت بگیریم خیلی بهتر است و ضرر نمیکنیم. چرا برای درمان خود به خارج میرویم. چهار نفر از آنها را بیاوریم و در این رابطه نسخه بنویسیم و حلش کنیم.»
پزشکیان در فرصت باقیمانده خود، در جمعبندی مطالب بیانشده، تاکید کرد: «فقط خدمت دکتر قاضیزاده بگویم که نمیخواهم وارد تحلیل دولت رئیسی شوم چون قلبی خدمت ایشان ارادت دارم ولی هیچ وقت نگفتم مدیر از خارج بیاوریم. گفتم مشورت با مشاور بیاوریم.»
او خطاب به زاکانی افزود: «لطفاً قرارداد با چین را شفاف کنند و بگویند پولش از محل بانک مرکزی ایران در چین است یا منابع کشور چین و با چه نرخی؟ یا تخلفاتی که در شهرداری شکل میگیرد را بیان کنند. من هیچ وقت نمیگویم مشکل شهرداری از شماست اما تخلفات شکل میگیرد. بهتر است چیزهایی که هست را بگوییم.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: «مردم عزیز ایران، زندگی شخصی و سیاسی من مبتنی بر یک اصل اخلاقی بوده و آن صداقت است. این بنیان را تغییر نخواهم داد و این مهمترین عهد من با شما خواهد بود. خوب می دانم رئیس جمهور در کشور اختیارات تعریف شدهای دارد و قرار نیست کشور را با دعوا و درگیری اداره کنم اما مواضع خود را شفاف اعلام میکنم و دنبال خواهم کرد.»
پزشکیان اضافه کرد: «هر رویکردی در عرصه اقتصاد باید به کاهش تورم و فقر بیانجامد. نگاه من در حوزه حکمرانی، اقتصادی و اجتماعی است. طرفدار عدالت اجتماعی هستم نه شعارهای توضیحی پوپولیستی که حاصل آن تورم بیشتر برای همانهایی است که قرار بود از آنها حمایت کنیم.»
پزشکیان اذعان داشت: «به تعامل فعال با جهان اعتقاد قوی دارم. تحریم به معنای جنگ است و کشتههای جنگ اقتصادی، فقرا هستند. ثروتمندان کارآفرین را متفاوت از ثروتمندان نوکیسه میدانم. ثروتمندان کارآفرین به بهرهوری و کارایی خود متکی هستند و دست آنها را میبوسم.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهور تاکید کرد: «از اقدامات اولویتدار دولت من این است که مردم باید بدانند پول ما کجا خرج میشود. من خزانه دولت را در یک اتاق تمام شیشهای قرار میدهم. هر مبلغی به استثنای مبالغ نظامی و امنیتی که به خزانه وارد یا پرداخت میشود باید منتشر شود.»
پزشکیان افزود: «حذف زمینههای ایجاد فساد و برخورد با افراد فاسد کاملاً ضروری است. نظام چند نرخی کاملاً منشأ فساد است به سمت حذف آن حرکت خواهم کرد. اساساً پدیدهای به اسم شبه دولتی را قبول ندارم و میدان را به بخش خصوصی واقعی خواهم سپرد البته بخش خصوصی هم باید بداند که رانتی در کار نخواهد بود.»
او تصریح کرد: «در تأمین برق، گاز، بنزین و سوخت به سمت بحران حرکت میکنیم. دولت چهاردهم با هر رئیس جمهوری ناچار به اتخاذ از تصمیمات مهم خواهد بود. هر تصمیمی باید مشکل کمبود را حل کند هم به فقر مطلق نیانجامد. فیلترینگ و محدودیت اینترنت مانع این کسب و کارها شده است.»
این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: «در دولت من حوزههای کارآفرینی نوین میدان بیشتری خواهند داشت. فقر پدیده چند بعدی است باید با از بین بردن عوامل آن یک نظام تأمین اجتماعی مؤثر را برای فقرا داشته باشیم در دولت خود این نهاد را ایجاد خواهم کرد.»
او افزود: «هر اصلاحی که در اقتصاد صورت گیرد باید بزرگترین برنده آن فقرا باشد. در بهداشت و درمان به چهار اصل عدالت بین بخشی، مشارکت مردمی و تکنولوژی مناسب معتقد بودم که برای حل همه مشکلات میتواند استراتژی اقدام باشد.»
پزشکیان اظهار داشت: «با همین روش در استان رئیس دانشگاه بودم حدود ۷۰۰ خانه بهداشت بدون سرمایه دولتی و ۵۰ مرکز بهداشتی بدون منابع دولتی و فقط با مشارکت مردم احداث کردیم. اگر ما بسیج شویم و بخواهیم با مشارکت مردم مشکلات را حل کنیم و روابط بین بخشی را درست کنیم قادر هستیم هر کاری انجام دهیم که لازمه آن حذف اختلافها است.»
پزشکیان: من هیچ ربطی به دولت روحانی نداشتم
او ادامه داد: «دامن زدن به این اختلافات و برشمردن عیوب از هر طرفی امکانپذیر است. من هیچ ربطی به دولت روحانی نداشتم و از هر دولتی لازم بوده دفاع کنم دفاع کردم و به هر دولتی نقد داشتم مطرح کردم. هر دولتی عیبی و هر دولتی مزایایی داشته است. نظام با همین دولتها به اینجا رسیده است. همدیگر را خراب و تخریب کردن به نفع مردم و انقلاب نیست. بنده را آن طرف نکشید که بخواهم عیب آدمها را بگویم. هر کدام از ما عیبهای داریم. وادار نکنید ما را با هم در بیفتیم. دست به دست هم بدهیم این مملکت نیاز به همدلی و همفکری دارد. سیاستهای کلی مقام معظم رهبری و قانون برنامه مسیر راه ما است.»
پزشکیان پس از پایان مناظره در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: «امیدوارم این اقدامات اول رضای خدا و سپس مردم را داشته باشد. اینکه در ۴ دقیقه بخواهیمکل سوالات اقتصادی را مطرح کرد نمیشود و صرفاً باید کلی گویی کرد. گاهاً هم از جاده خارج میشدیم.»
مسعود پزشکیان در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چه گفت؟
مسعود پزشکیان در اولین مناظره انتخابات ریاست جمهوری گفت: «تنها کاندیدی بودم که زمان ثبتنام گفتم سیاستهای کلی و قانون برنامه را اجرا خواهم کرد و گفتند برنامه نداری.»