|

تشدید اعتراضات در بنگلادش؛

«شیخ حسینه» فرار کرد؟/ ویدئو و تصاویر

«شیخ حسینه» نخست‌وزیر بنگلادش در پی اعتراضات ضددولتی مرگبار در این کشور فرار کرد؛ در درگیری‌های روز یکشنبه در بنگلادش، دست‌کم، ۹۱ نفر کشته و صد‌ها نفر مجروح شدند.

«شیخ حسینه» فرار کرد؟/ ویدئو و تصاویر

به گزارش شبکه شرق، در پی تشدید اعتراضات در بنگلادش، «شیخ حسینیه» نخست‌وزیر بنگلادش با یک بالگرد نظامی راهی هند شده است و از این کشور خارج شد.

«رویترز» خبر داد «شیخ حسینه» نخست‌وزیر بنگلادش در پی اعتراضات ضددولتی مرگبار در این کشور از سمت خود استعفا کرده است. این رسانه همچنین خبر داده نخست‌وزیر بنگلادش با یک بالگرد نظامی راهی هند شده است.

در درگیری‌های روز یکشنبه، در بنگلادش دست‌کم، ۹۱ نفر کشته و صد‌ها نفر مجروح شدند. پلیس برای متفرق کردن ده‌ها هزار معترض که خواستار استعفای شیخ حسینه، نخست‌وزیر بودند، از گاز اشک‌آور و گلوله‌های پلاستیکی پرتاب کرد.

اعتراضات در بنگلادش

لحظه ورود معترضان به مقر «شیخ حسینه» نخست‌وزیر بنگلادش در شهر داکا

تعداد کشته‌شدگان که شامل حداقل ۱۳ پلیس می‌شود، بالاترین تعداد در طول تظاهرات در یک روز در تاریخ معاصر بنگلادش بود و از ۶۷ مورد مرگ گزارش شده در «۱۹ جولای» که دانشجویان به خیابان‌ها آمدند و خواستار لغو سهمیه مشاغل دولتی شدند، فراتر رفت.

اعتراضات در بنگلادش

دولت از ساعت ۶ بعد از ظهر روز یکشنبه، در سراسر کشور، قوانین منع رفت‌و‌آمد نامحدود اعلام کرد. این اولین باری است که در جریان اعتراضات جاری که ماه گذشته آغاز شد، چنین گامی برداشته است. همچنین تعطیلات عمومی سه روزه از روز دوشنبه اعلام شد.

فیلمی که گفته می‌شود مربوط به فرار «شیخ حسینه» نخست‌وزیر بنگلادش است

ناآرامی‌ها که دولت را وادار به تعطیل کردن خدمات اینترنتی کرده است، بزرگترین آزمون حسینه در رژیم ۲۰ ساله‌اش پس از پیروزی او برای چهارمین دوره متوالی در انتخاباتی است که توسط حزب ملی‌گرای اصلی بنگلادش بایکوت شد.

منتقدان حسینه، همراه با گروه‌های حقوق بشر، دولت او را به استفاده از زور علیه معترضان متهم کرده‌اند، اتهامی که او و وزرایش آن را رد می‌کنند.

تظاهرکنندگان بزرگراه‌های اصلی را روز یکشنبه مسدود کردند، در حالی که دانشجویان معترض برنامه عدم همکاری را برای فشار بر استعفای دولت آغاز کردند و خشونت در سراسر کشور گسترش یافته است.

حسینه پس از نشست امنیت ملی که با حضور روسای ارتش، نیروی دریایی، نیروی هوایی، پلیس و سایر سازمان‌ها برگزار شد، گفت: «کسانی که خشونت انجام می‌دهند، دانشجویان نیستند، بلکه تروریست‌هایی هستند که برای بی‌ثبات کردن کشور تلاش می‌کنند. من از هموطنانمان می‌خواهم که این تروریست‌ها را با دستی قوی سرکوب کنند.»

در حالی که خشونت کشور ۱۷۰ میلیون نفری را لرزانده است، ایستگاه‌های پلیس و دفاتر حزب حاکم هدف قرار گرفتند.

پلیس و شاهدان گفتند که دست‌کم، ۱۱ نفر، از جمله دو دانشجو و یک رهبر حزب حاکم در میان درگیری‌های شدید در چندین نقطه در پایتخت داکا کشته و ده‌ها نفر زخمی شدند.

وزارت خارجه هند از اتباع این کشور خواست تا اطلاع ثانوی به بنگلادش سفر نکنند.

به گفته شاهدان در جریان درگیری سه جانبه معترضان، پلیس و فعالان حزب حاکم، دو کارگر ساختمانی در راه رفتن به محل کار کشته و ۳۰ نفر زخمی شدند.

ابوحنا محمد جمال، سرپرست بیمارستان گفت: «جسد آن‌ها را با جراحات ناشی از گلوله به بیمارستان آورده‌اند.»

پلیس می‌گوید که هیچ گلوله واقعی شلیک نکرده است.

شاهدان گفتند که در منطقه شمال شرقی پابنا، در جریان درگیری بین معترضان و فعالان حزب حاکم عوامی لیگ حسینه، حداقل سه نفر کشته و ۵۰ نفر زخمی شدند.

پلیس گفت که حداقل چهار کارخانه پوشاک در آشولیا در حومه داکا به آتش کشیده شد.

اپراتور‌های تلفن همراه گفتند که برای دومین بار در جریان اعتراضات اخیر، دولت خدمات اینترنت پرسرعت را تعطیل کرد. پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی فیس بوک و واتس اپ در دسترس نبودند.

بر اساس یادداشت محرمانه دولت بنگلادش که رویترز مشاهده کرده است، مقامات بنگلادش روز یکشنبه به ارائه‌دهندگان مخابراتی این کشور دستور دادند که ۴G را خاموش کنند و در واقع خدمات اینترنت را غیرفعال کنند.

دستورات دولت بنگلادش

یک فرد آگاه به رویترز گفت که قبلاً به شرکت‌های مخابراتی گفته شده بود که اگر از دستورات دولتی پیروی نکنند مجوز‌های آن‌ها لغو می‌شود.

ماه گذشته، دست کم ۱۵۰ نفر در خشونت‌های اعتراضی گروه‌های دانشجویی به سهمیه‌بندی مشاغل دولتی کشته و هزاران نفر زخمی شدند.

اعتراضات پس از لغو اکثر سهمیه‌ها توسط دیوان عالی متوقف شد، اما دانشجویان هفته گذشته، در اعتراضات پراکنده به خیابان‌ها بازگشتند و خواستار عدالت برای خانواده‌های کشته‌شدگان شدند.

در بیانیه‌ای آمده است که ژنرال واکر اوز زمان، رئیس ستاد ارتش به افسران خود دستور داد تا امنیت جان مردم، اموال و تتسیسات مهم دولتی را تحت هر شرایطی تضمین کنند.

او گفت: «ارتش بنگلادش نماد اعتماد مردم است. ارتش همیشه برای منافع مردم و برای هر نیازی از کشور وجود دارد و همیشه خواهد بود.»

اعتراضات در بنگلادش

منبع: اکوایران
 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها