|

هشدار آیت‌الله ایازی به تخریب کنندگان ظریف

ممکن است برخی از افرادی که به خیابان آورده می‌شوند، نیت خاصی نداشته باشند، اما باید دانست کسانی که پشت‌صحنه این حرکت‌ها هستند، چه کسانی‌اند و چه اهدافی دارند.

هشدار آیت‌الله ایازی به تخریب کنندگان ظریف

به گزارش شرق ؛ عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم به تخریب کنندگان ظریف هشدار داد: : کاری نکنید که باعث روسیاهی شما شود. مراقب باشید که ابزار دست کسانی نشوید که تنها به منافع شخصی خود می‌اندیشند. مبادا رفتارهایتان به‌گونه‌ای باشد که تاریخ، شما را در زمره کسانی قرار دهد که در دوره‌های مختلف، از مشروطه و ملی‌شدن صنعت نفت گرفته تا انقلاب اسلامی و امروز، در بحران‌سازی و تندروی نقش داشته‌اند.

عده‌ای از افراطیون، از جمله برخی از نمایندگان مجلس، در تهران تجمع کرده و خواستار عزل آقای دکتر ظریف شده‌اند. به نظر شما چرا اکنون به فکر عزل آقای ظریف افتاده‌اند؟ چه خطری احساس کرده‌اند که چنین واکنشی نشان داده‌اند؟ چرا کار به اینجا رسیده است و سرانجام چنین رویکردی چه خواهد بود؟

پس از انقلاب اسلامی، همواره حرکت‌هایی از سوی افراطیون و اهل خشونت صورت‌گرفته است؛ هرگاه قرار بوده است اصلاحاتی یا تغییراتی به نفع مردم انجام شود، این اقدامات رخ داده‌اند. نمی‌توان گفت این افراد صرفاً خودسرانه عمل می‌کنند؛ بلکه گویی کسانی که خواهان امنیت و آسایش جامعه نیستند یا از مشکلات اقتصادی و فشارهای ناشی از گرانی بهره‌مند می‌شوند، پشت این حرکت‌ها قرار دارند.

روز جمعه در جلسه‌ای که به مناسبت سالگرد مرحوم مهندس بازرگان توسط مجمع مدرسین و محققین برگزار شد، سخنرانی‌ای داشتم درباره مسأله وفاق ملی. در آن جلسه عرض کردم که وفاق ملی، یک شرکت سهامی یا اجتماع احزاب و گروه‌ها نیست. شرط وفاق ملی این است که بتواند آراء و افکار مردم را به‌سوی خود جلب کند و حقوق مخالفان را به رسمیت بشناسد.

یکی از نکاتی که در مورد شخصیت آقای بازرگان ذکر کردم، تأکید ایشان و مرحوم آیت‌الله طالقانی بر موضوع عفو عمومی پس از پیروزی انقلاب بود. این عفو بر اساس اقدام پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله در فتح مکه و اعلام «الیوم یوم الرحمه» پیشنهاد شد. ایشان معتقد بودند که باید فضای خشونت و تندروی کنار گذاشته شود تا جامعه به آرامش برسد. چراکه تنها در سایه آرامش است که می‌توان به اصلاح، توسعه و حل مشکلات پرداخت. اما متأسفانه عده‌ای مانع از تحقق این امر شدند.

امروز نیز، پس از گذشت بیش از چهل سال، همان افراد، با ظاهری متفاوت و زبانی جدید، همان اقدامات را تکرار می‌کنند. مردم باید با آگاهی، این افراد را بشناسند و بدانند که این‌ها به جامعه خدمت نمی‌کنند، بلکه منافع خود را در ایجاد بحران و آشوب می‌بینند.

ممکن است برخی از افرادی که به خیابان آورده می‌شوند، نیت خاصی نداشته باشند، اما باید دانست کسانی که پشت‌صحنه این حرکت‌ها هستند، چه کسانی‌اند و چه اهدافی دارند.

چگونه ممکن است شخصیتی همچون آقای ظریف که با زحمات فراوان در عرصه بین‌المللی، از جمله در داووس، از منافع ملی کشور دفاع کرده است، هدف هجمه قرار گیرد، درحالی‌که برای مقابله با دزدی‌ها، فسادها و رانت‌خواری‌ها، هیچ اعتراضی نمی‌شود؟ کسانی که از تحریم‌ها سود می‌برند و منافعشان در بحران است، نمی‌خواهند مشکلات کشور حل شود؛ زیرا از این وضعیت بهره‌مند هستند.

در پایان، نصیحتی به این افراد دارم: کاری نکنید که باعث روسیاهی شما شود. مراقب باشید که ابزار دست کسانی نشوید که تنها به منافع شخصی خود می‌اندیشند. مبادا رفتارهایتان به‌گونه‌ای باشد که تاریخ، شما را در زمره کسانی قرار دهد که در دوره‌های مختلف، از مشروطه و ملی‌شدن صنعت نفت گرفته تا انقلاب اسلامی و امروز، در بحران‌سازی و تندروی نقش داشته‌اند.

 

 

منبع: جماران