اولیانوف: دور هشتم مذاکرات میتواند آخرین دور باشد
نماینده روسیه در وین گفت: احساس میکنم که هشتمین دور رایزنیها به منظور احیای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران میتواند آخرین و البته طولانیترین مذاکرات باشد.
میخائیل اولیانوف، نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین تأکید کرد: «دلیلی برای انتظار شکست نمیبینم، اگرچه هر گونه حرکت یا سخن غیرمحتاطانهای میتواند اوضاع را پیچیده و تیره سازد و همه تلاشهای انجام شده را بیاثر کند. ما به شرکای خود توصیه کردهایم که این مسئله را فراموش نکنند و در شرایط کنونی آنها مسئولیت سنگینی دارند.»
وی گفت: «من مایل نیستم پیشبینی انجام دهم که اشتباه از آب درآید، ولی خوش بینانه چنین احساس میکنم که هشتمین دور رایزنیها به منظور احیای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) درباره برنامه هستهای ایران میتواند آخرین و البته طولانیترین مذاکرات باشد. برخی هیئتهای نمایندگی دیگر، ازجمله هماهنگ کننده اتحادیه اروپا نیز به نتیجه دور بعدی مذاکرات امیدوار هستند. البته لازم است تا انرژی زیادی برای ادامه کار بگذاریم.»
اولیانوف یادآور شد که دور جدید مذاکرات وین ممکن است در اواخر ماه دسامبر (اوایل دی ماه) یا اوایل ماه ژانویه سال جدید میلادی (اواسط دی ماه) از سر گرفته شود و هیئت نمایندگی روسیه آمادگی دارد که بدون هیچ وقفهای مشغول به کار شود.
این دیپلمات بلندپایه روس در پاسخ به سئوالی درباره آماده سازی سند نهایی توضیح داد: «هنوز کار زیادی در این راستا باید انجام شود. البته تمایل کلی همه شرکت کنندگان در مذاکرات مثبت بوده و ممکن است کار به روی این سند تا آخر ماه ژانویه یا اوایل فوریه (بهمن ماه) پایان یابد. در جریان دور بعدی مذاکرات امکان کار به روی سند وجود دارد. باید منتظر بود و دید که چه خواهد شد. اکنون راه برای رسیدن به توافقات نهایی در این زمینه هموار شده است.»
نماینده دائم روسیه در وین این نکته را نیز مورد توجه قرار داد که ظاهراً شرکت کنندگان غربی در مذاکرات بهتر از قبل این مسئله را درک کردهاند که چگونه میتوان خط مشی درست را در پیش گرفت. به گفته وی، نتیجه مذاکرات تا به امروز انتظارات طرف روسی را برآورده کرده و نتیجه اصلی در این مسئله است که هیچکس تلاش نکرده تا نتایج بدست آمده در شش دور قبلی مذاکرات را خط بزند و کار را از صفر آغاز کند.
رئیس هیئت نمایندگی روسیه یادآور شد: «پس از کشمکش طولانی، شرکای اروپایی بالاخره اصلاحات مورد نظر طرف ایرانی در سند مسائل هستهای را به تصویب رساندند. آنها با احترام با عناصر جدید در مواضع ایران برخورد کرده و این مسئله بسیار مهم است و این موفقیت حاصل شده است.»