وضعیت قرمز در سیستان و بلوچستان؛ مردم آب آشامیدنی ندارند/ ویدئو
سیل سیستان و بلوچستان از هفته گذشته موجب خسارات بسیاری در این منطقه شده است و شهروندان حتی به مواد غذایی و آب آشامیدنی نیز دسترسی ندارند.
به گزارش شبکه شرق، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی جوی توسط این ادارهکل از پیشبینی فعالیت سامانه بارشی در جنوب و جنوب غرب استان خبر داد.
محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با اشاره به صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی جوی توسط ادارهکل هواشناسی سیستان و بلوچستان از پیشبینی فعالیت سامانه بارشی در جنوب و جنوب غرب استان خبر داد.
مدیرکل هواشناسی استان سیستان و بلوچستان گفت: از صبح سهشنبه تا بعد ظهر چهارشنبه 15 تا 16 اسفندماه، در شهرستانهای زرآباد، فنوج، لاشار، قصرقند، نیکشهر، سرباز، راسک، کنارک، چابهار، دشتیاری، رخداد بارش باران، برخی نقاط رگبار رعد برق و احتمال بارش تگرگ و تندباد لحظهای به ویژه جنوب غرب استان پیشبینی میشود.
او تاکید کرد: توصیه میشود از اسکان و تردد در حاشیه مسیلها و رودخانهها خودداری شده و از محصولات کشاورزی محافظت شود. همچنین از چرای دام در مناطق مرتفع خودداری و در ترددهای جادهای احتیاط شود و برای کاهش خسارات احتمالی تمهیدات لازم در نظر گرفته شود.
بارانهای سیلآسا به قلعه تاریخی «حیدرآباد» خاش خسارت زد
مجتبی سعادتیان، معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سیستان وبلوچستان گفت: طی روزهای اخیر بارندگیهای سیلآسا باعث تخریب زیادی به زیرساختهای استان شده که قلعه حیدرآباد در شهرستان خاش نیز جزو این لیست قراردارد و بر اثر باران دچار خسارات زیادی شده است.
او ادامه داد: این قلعه در ناحیه اندود کاهگل فضای بیرونی در جبهه غربی و جنوبی و ناودان های میانسرا دچار آسیب و خسارت جدی شده است که به دلیل مسدود شدن راهها و عدم دسترسی مخابراتی در برخی نقاط دیگر هنوز اطلاعات دقیقی از سایر شهرستانها گزارش نشده است.
به گفته سعادتیان، کارشناسان ادارهکل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان در حال برآورد میزان خسارت وارده شده به این بنا هستند.
خسارت سنگین سیل به بخش کشاورزی جنوب سیستان و بلوچستان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، گفت: بارندگیهای اخیر خسارات سنگینی به بخش کشاورزی جنوب استان وارد کرد.
سید محمد رضا سیدحسینی در نشست ستاد بحران سیستان و بلوچستان که با حضور وزیر کشور، رئیس ستاد بحران کشور، استاندار و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی استان در چابهار برگزار شد، میزان خسارت واحدهای تولیدی، زیرساختهای بخش کشاورزی، باغات و مزارع زیر کشت محصولات خارج از فصل ناشی از بارندگیهای سیل آسای چند روز گذشته در جنوب استان را سنگین ارزیابی کرد و گفت: عمده خسارات وارده به بخش کشاورزی در شهرستانهای زرآباد، دشتیاری، چابهار، قصرقند، نیکشهر، کنارک، راسک، فنوج، سرباز، سیب و سوران و مهرستان است.
او ادامه داد: بیشترین خسارت به ۱۸ هزار و ۹۹۳ هکتار از اراضی زراعی آبی، هزار و ۹۳۳ هکتار اراضی باغی، ۲۲۱ واحد گلخانه ،۳۰۰ واحد دامداری روستایی و عشایری ،۴۵ رأس دام سبک و سنگین، ۱۵ کلنی زنبورعسل، ۲۷۱ حلقه چاه کشاورزی ،۵۰ دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی ،۱۱۵ رشته قنات، ۱۰۴ کیلومتر جاده بین مزارع و جاده عشایری، ۶۳ کیلومتر انتقال آب با لوله و کانال ،۸۴ بندسار و سازه آبخیزداری و ۵۹ باب استخر ذخیره آب در این بارندگی سیل آسا وارد شده است.
او در این نشست خواستار تأمین اعتبار برای تهیه فوری نهاده دامی برای دامداران، بازسازی منابع آب و خاکی و پرداخت خسارت به زارعین و باغداران آسیب دیده شد.
شایان ذکر است در این جلسه آخرین وضعیت خسارات و آسیبهای ناشی از سیلاب و پیش بینها برای بارندگیهای آینده مورد بررسی قرار گرفت.
وضعیت هشدار کمبود آب شرب پس از سیل سیستان و بلوچستان
گزارشی از وضعیت قرمز کمبود آب شرب در سیستان و بلوچستان پس از سیل اخیر را مشاهده میکنید.