دبیر شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت
هزینه جشنواره از ساخت یک فیلم سینمایی معمولی کمتر است
گروه هنر:نخستین نشست خبری شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم «مقاومت» صبح امروز ۲۹ شهریورماه با حضور مهدی عظیمی میرآبادی؛ دبیر این دوره از جشنواره و سید احد میکائیلزاده؛ معاون ارتباطات و اطلاعرسانی به صورت آنلاین برپا شد.
در ابتدای این نشست، سید احد میکائیلزاده؛ معاون ارتباطات و اطلاعرسانی جشنواره ضمن تبریک فرارسیدن هفته دفاعمقدس، گفت:« نخستین نشست خبری شانزدهمین جشنواره فیلم مقاومت را با یاد شهدای هشت سال دفاعمقدس، شهدای مدافع حرم و سلامت آغاز می کنیم. از همراهی اهالی رسانه تشکر میکنم».
در ادامه مهدی عظیمی میرآبادی ،دبیر شانزدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت، گفت: «این جشنواره در پانزده دوره قبلی خود با نام دفاعمقدس برگزار شد اما امروز به عنوان جشنواره بینالملی فیلم مقاومت و در ابعاد جهانی برگزار میشود».
سپس به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. عظیمی درپاسخ به این پرسش روزنامه شرق که « در جشنواره امسال آقای شفیع آقامحمدیان به بخش « سینمای سامری» اشاره کردند. ایشان که دبیر این بخش هستنددرباره این ترکیب واژگانی توضیح دادندکه «فیلمساز می تواند صهیونیست نباشد، اما در مسیر این ایدئولوژی گام بردارد، که همانا ترویج دنیاپرستی است!اصولا براساس کدام معیار و به اصطلاح با عنایت به کدام نظریه در حیطه مطالعات سینمایی چنین نگاهی را متصور می شوید؟ این نگاه می تواند فیلم های زیادی را در بگیرد. با این نگاه ایدئولوژیک به راحتی فیلم های کثیری در این حیطه قرار می گیرندو در ممیزی به راحتی با مشکلات مواجه می شوند.پس استدلال تان دراین باره چیست » ،گفت :« کسانی که نظریهپردازی کردند با ما فرقی نداشتند. آنان هم مثل ما مطالعه و تولید علم کردند. این طور نیست که هر کسی بیرون از ایران نظریهپردازی کند، درست است و نظریه های داخلی خوب نیست؛ این خودتحقیری است. کسانی که با این نگاه فیلم میسازند میتوانند در بخش سینمای سامری حضور داشته باشند. بخش مهمی از هالیوود در همین دسته جای میگیرد. فیلمی که به پیامبران توهین میکند، سینمایی که ملائک یا ارزشهای انسانی را تخطئه میکند، در ذیل معنای سینمای سامری است. حالا اینکه چرا از واژه سینمای سامری استفاده شده در حین جشنواره توضیح داده میشود».
او درادامه توضیح داد:«این جشنواره قرار است آنلاین برگزار شودو بخش ویژهای به نام مدافعان سلامت دارد که ۱۳۴۲ اثر در این بخش دریافت کردیم که ۱۲۸ کشور از جمله ایران در این حوزه فیلم تولید کردهاند و این دغدغهمندی اتفاق ویژهای است. البته نگاه الهی که در آثار ایرانی هست کمتر در آثار خارجی دیده میشود».
دبیر جشنواره فیلم مقاومت در ادامه درباره نظمبخشی به این رویداد تاکید کرد:« فعلا بنا بر این است که جشنواره همان دو سال یک بار برگزار شود ولی دبیرخانه دائمی باید در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس ایجاد شود تا بین دو دوره برگزاری فاصله ایجاد نشود بویژه آنکه تعداد آثار تولیدی در این بخش آنقدر هست که بتوان جشنواره را هر سال برپا کرد. با این حال تا الان اینطور بوده که جشنواره مثل پروژه برگزار شود».
عظیمی درباره حمایت مالی جشنواره از برگزیدهها بهخاطر معیشت سینماگران در دوران کرونا گفت: «اول از همه بگویم که خلی متاسفم برای شرایطی که سینماگران دفاع مقدس دارند و درباره اینکه مسبب آن چه کسی هست هم فعلا بحث نمیکنم. با این حال چنین کاری در انجمن پیگیری میشود و جشنواره مسئولیت تولید فیلم را برعهده ندارد».
او درباره چرایی برگزاری جشنواره در این شرایط توضیح داد:« چه کسی میتواند بگوید برگزاری جشنواره بد است ؟ اتفاقا برخی از دوستان میگویند برگزاری جشنواره منافاتی با شرایط فعلی ندارد .بلکه جمع شدن (افراد) با سلاما منافات دارد که ما براساس توصیههای ستاد کرونا عمل میکنیم. همچنین این رویداد وظیفه فضاسازی و ایجاد انگیره میان مسئولان و صاحبان منابع را دارد. دیگر آنکه هزینه برگزاری این رویداد از ساخت یک فیلم سینمایی معمولی کمتر است ولی این فضایی که ما میسازیم تا با آدمهای مختلف ارتباط بگیریم خیلی موثر است. الان بیش از ۱۰ هزار نفر را به لحاظ مالی و کاری در این جشنواره درگیر کار کردهایم و این نشان میدهد کارکرد این جشنواره از ساخت یک فیلم سینمایی بیشتر است».
او در عین حال توضیح درباره دریافت منابع مالی جشنواره و بودجه آن را به پایان برگزاری موکول کرد و در عین حال متذکرشد :« جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت هزینه بالایی ندارد. هزینه این جشنواره به اندازه یک فیلم سینمایی است؛ این در حالیست که در یک فیلم سینمایی ۴۰ نفر درگیر میشوند اما ما با این رویداد ۱۰ هزار نفر را درگیر و همراه جشنواره فیلم مقاومت کردیم».
عظیمی درباره چگونگی برگزاری جشنواره طی دو هفته و به صورت آنلاین گفت:«حجم برنامههای این دوره بیشتر از یک هفته است و برگزاری همه در یک هفته ممکن بود مخاطب را پس بزند، ضمن اینکه به صلاح هم نبود حجم برنامهها را کم کنیم و در نهایت به چنین برنامهریزیای رسیدیم. برای حفظ امنیت فیلمها نیز ترفندهایی داریم که محرمانه است و نمیتوانیم آنها را افشا کنیم . اما بعدا خصوصی میگوییم ».
او در بخشی دیگر از این نشست درباره بخش سینماگران بسیجی هم توضیح داد:« این بخش برای ما جدی و استراتژیک است و فکر میکنیم آینده سینمای دفاع مقدس مرهون حضور جدی بسیحیان کشور و نیز بسیجیان خارج از کشور که دلداده این انقلاب هستند، میتواند باشد».