|

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر خبر داد:

تسهیلات ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت برای حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر جزییات فعالیت صندوق اعتباری هنر و ویژگی های استفاده از هنر کارت را تشریح کرد.

تسهیلات ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت برای حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه

سیدمجید پوراحمدی در نشست رسانه ای با تشریح جزییات فعالیت صندوق اعتباری هنر و ویژگی های استفاده از هنر کارت، گفت: با تلاش دکترمحمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دولت سیزدهم با ارائه تسهیلات و ارائه بسته های حمایتی به اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه موافقت کرده و از اول دی ارائه این تسهیلات حمایتی اعم از مالی و تسهیلات آغاز خواهد شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه این بسته های حمایتی را در دو بخش بلاعوض و تسهیلات عنوان کرد و گفت: در مرحله اول (بلاعوض) در سه مرحله شامل پرداخت و واریز یک میلیون تومان به مناسبت شب یلدا، مرحله دوم یک ونیم میلیون به عنوان عیدی و مرحله سوم هم یک میلیون و یکصد هزار تومان به مناسبت میلاد با سعادت امام حسن مجتبی (ع) در اردیبهشت سال آتی انجام خواهد شد.

پور احمدی با اشاره به مبالغ پرداختی بسته های حمایتی سال قبل، از افزایش ۲۰ درصدی این بسته های این دوره وزارت فرهنک و ارشاد اسلامی خبر داد.

تسهیلات ۵۰۰ میلیاردی دولت برای حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در ادامه بسته های حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر به اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه را در دو بخش بلاعوض، تسهیلات بانکی عنوان کرد وگفت: علاوه بر ارایه پرداختی های بلاعوض که اشاره شد تلاش می کنیم تا مرحله چهارمی هم اتفاق بیافتد.

وی در ادامه ارائه بسته های حمایتی به اهالی فرهنگ هنر و رسانه گفت: در صندوق یک بخش ارزشمندی عضویت دارند که شامل هنرمندان درجه یک و اساتید رشته های مختلف و.... هستند که برای این قشر نیز در مرحله اول سه میلیون تومان به مناسبت شب یلدا، ۵ میلیون تومان شب عید و چهار میلیون تومان به مناسبت میلاد با سعادت امام حسن مجتبی (ع) پرداخت خواهد شد. این بسته های حمایتی و تسهیلات به افرادی که عضو صندوق اعتباری هنر هستند و کارت هنر دارند پرداخت خواهد شد.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میزان بسته های حمایتی را ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد وگفت: از این میزان حدود ۳۵۰ میلیارد تومان آن بلاعوض و مابقی به صورت تسهیلات مختلف در قالب خط اعتباری به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه پرداخت خواهد شد.

توجه به اقشار مرجع جامعه (اصحاب فرهنگ، هنر ورسانه)

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه این نشست با تشریح گزارشی از روند فعالیت‌های صندوق از ۱۰۰ روزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت سیزدهم،‌ اظهار داشت: با آغاز دولت سیزدهم، موضع حمایت از اقشار مرجع جامعه بخصوص اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه مورد توجه ویژه قرار گرفت. از این رو دولت مردمی در حوزه‌های گوناگون برنامه‌هایی خوبی در دستور کار خود قرار داده بود که یکی از این برنامه‌ها حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و و رسانه و به دنبال آن «توزیع عادلانه خدمات» در این راستا بود.

پوراحمدی با اشاره به عزم راسخ دولت سیزدهم و این دوره وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تاکید کرد: مجموعه دولت مردمی مصمم است که فرهنگ و هنر و رسانه به عنوان عنصری پیشگام در فعالیت‌های دولت باید مورد توجه و اهتمام ویژه قرار گیرد. از این رو براساس طرح های حمایتی از اهالی فرهنگ و هنرو همچنین بسته حمایتی محمد مهدی اسماعیلی در این زمینه پیگیری‌های جدی و لازم را انجام داد و با اخذ دستورات از آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری این بسته ها تصویب و کار پرداختی آنها از فردا ۳۰ آذر ۱۴۰۰ مصادف با شب یلدا اولین آن آغاز می شود.

صندوق اعتباری هنر جامع‌ترین نهاد مالی و حمایتی دولت در حوزه فرهنگ و هنر

وی صندوق اعتباری هنر را در حال حاضر مهم‌ترین و جامع‌ترین نهاد مالی و حمایتی دولت سیزدهم در حوزه فرهنگ و هنر و رسانه کشور عنوان کرد و افزود: خوشبختانه روز به روز این گستردگی رو به افزایش رفته و با پیگیر های جدی که صورت می گیرد به بخش مهمی از حوزه‌های حمایتی در دولت تبدیل خواهد ‌شد.

هنر کارت محصولی چندمنظوره برای اصحاب فرهنگ و هنر

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه سخنان خود «کارت هنر» را یکی از محصولات مهم و تاثیر گذار و در عین حال کاربردی صندوق اعتباری هنربرشمرد و گفت: این کارت به عنوان یک رابط زیرساختی ایجاد شده و خدمات مختلفی روی آن به اعضای صندوق اعتباری هنر و واجدان شرایط ارائه می شود.

پور احمدی یکی از این خدمات را پرداختی های بلاعوض وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صندوق اعتباری هنر دانست و خاطرنشان کرد: این واریزی ها شاید یکی از کمترین خدمات قابل ارائه محسوب می شود که در مراحل مختلف دراختیار اقشار مرجع یعنی همان اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه قرار می گیرد.

به گفته وی، درروزهای آینده جزئیات بیشتری از خدمات قابل ارائه توسط هنرکارت به استحضار هنرمندان و صاحبان قلم و فعالان رسانه می شود.

عضویت بیش از ۸۶ هزار نفر در صندوق اعتباری هنر

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه اکنون بیش از ۸۶ هزار نفر از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه به عنوان اعضای صندوق اعتباری هنر ثبت نام و تشکیل پرونده داده اند ، گفت:‌این اعضا در قالب‌های مختلف از خدمات این صندوق در حوزه‌های بیمه‌ تامین اجتماعی، بیمه تکمیلی، طرح تکریم و حمایت‌های دیگر توسط بهره مند می شوند.

پوراحمدی با اشاره به اینکه شمار اعضا هر لحظه در حال افزایش و بروز رسانی است، ادامه داد: در مدت اخیر این صندوق درخواست های جدیدی برای عضویت داشته که رقمی بیش از ۱۵ هزار نفربدین منظور نسبت به عضویت در صندوق اقدام کرده اند.

وی یادآورشد: دراین چارچوب طراحی‌های جدیدی برای نحوه عضوگیری مدنظر داریم که از مراجع هنری و فرهنگی به اهالی فرهنگ و هنر اطلاع رسانی شده است.

به گفته وی، این صندوق همچنین موضوع پالایش را در حوزه عضوگیری مد نظر قرار داده است.

بهره مندی بیش از ۴۲ هزار نفر از بیمه تامین اجتماعی و ۳۵هزارنفر تکمیلی

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه از بهره مندی چهل و دو هزار و ۷۶۱ نفر از بیمه تامین اجتماعی و همچنین سی و پنج هزارو ۸۵۶ نفر از بیمه تکمیلی خبر داد و گفت: حدود دو هزار و ۶۳۹ نفر مستمری‌بگیر این صندوق هستند.

پوراحمدی ادامه داد: بیش از ۷۰ درصد هزینه بیمه تکمیلی را صندوق اعتباری هنر تامین می‌کند.

بهره مندی از طرح تکریم، اصلاح اساسنامه صندوق

به گفته وی، ۵۰۰ نفرهم از طرح تکریم استفاده و عضویت دارند این در حالی ست که از سال گذشته تقاضاهای زیادی داشتیم که در حال پیگیری هستند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به وقفه به وجود آمده عضوگیری‌ها، خاطر نشان کرد: این مشکل از ابتدای آبان سال جاری رفع شد.

پوراحمدی گفت: در رابطه با تشخیص اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه و فعالیت‌های آن‌ها مقرر شد پس از این مرحله افراد ذی‌صلاح و واجد شرایط ثبت‌نام و از خدمات صندوق بهره مند شوند.

به گفته پوراحمدی، اساسنامه صندوق اعتباری هنر هم در حال اصلاح است و این موضوع در کمیسیون فرهنگ دولت مصوب شده و برای تأیید نهایی و اصلاح اساسنامه باید در دولت هم به تصویب برسد که پس از تصویب بخش قرآن و عترت را نیز تحت پوشش خدمات این صندوق قرار دهیم.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون نیز بیش از ۹ هزار از فعالین قرآن و عترت عضو صندوق هستند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه توضیحات ارائه و در نظر گرفتن بسته های حمایتی و تسهیلات مالی از کمک فوق‌العاده به مستمری بگیران حوزه فرهنگ، هنر و رسانه خبر داد و گفت: شمار این افراد حدود ۲ هزار و ۶۰۰ نفر است و به صورت ماهانه مستمری دریافت می‌کنند اما با برنامه‌ریزی‌ها، اواسط بهمن امسال به صورت ویژه یک مبلغ دیگر به صورت فوق‌العاده به حساب هنرمندان مستمری بگیر واریز خواهد ‌شد.

پرداخت ۵ میلیون تومان به هنرمندان فقید

پوراحمدی ادامه داد: در طول سال جاری تعدادی ازعزیزان در حوزه های مختلف فرهنگ، هنر و رسانه را از دست دادیم و در شرایطی که هنرمندان کشور دچار مشکلاتی بودند تلاش شد تا با هدف حمایت از هنرمندان فقید مبلغ پنج میلیون تومان به حساب خانواده این هنرمندان واریز ‌شود .

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر گفت: در این بخش موضوع تسهیلات تقدیمی به هنرمندان را مد نظر قرار گرفته که از هفت روز گذشته آغاز شده و پس از اعلام اولیه شرایطی در طرح‌های مختلف «یادمان»، «شمیم» و «جوانه» تسهیلاتی را در کمترین زمان تقدیم هنرمندان و اصحاب فرهنگ و رسانه خواهیم کرد.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر با اشاره به جزئیات طرح یادمان، ادامه داد: در این طرح تسهیلات ضروری و معیشتی مدنظر قرار گرفته که چنانچه به هر دلیلی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه دچار گرفتاری و یا مشکلات خاصی ‌شوند مبلغی به میزان ۸ تا ۱۵ میلیون تومان تقدیم آنها خواهد شد.

پوراحمدی اضافه کرد: با توجه به بررسی درخواستی رسیده از تهران دیگر شهرستان ها و استان های کشور، تفاهمنامه‌ای با بانک عامل با کارمزد کم و ارائه ۲ سفته بانکی (یکی وام گیرنده و یکی ضامن) به عنوان تضامین آسان انجام شده است.

طرح شمیم و پرداخت ۳۰ میلیون وام همراه با ۵ میلیون بلاعوض

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سخنان خود گفت از طرح «شمیم» به عنوان سومین طرح از طرحهای تقدیمی و حمایتی که در قالب طرح ازدواج تعریف شده نام بُرد و گفت: هر هنرمندی که از اول مهرماه سال جاری تا پایان ۱۴۰۱ ازدواج کند، مبلغ ۳۰ میلیون تومان تسهیلات به اضافه کمک هزینه ۵ میلیون تومانی بلاعوض تقدیم خواهد شد.

طرح جوانه با پرداخت ۳۰ میلیون وام و کمک ۵میلیونی بلاعوض

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در ادامه از طرح جوانه به عنوان دیگر طرحهای تقدیمی و حمایتی صندوق اعتباری هنر نام برد و اظهار داشت: هرهنرمندی که عضو این صندوق باشد و از اول مهر ماه سال ۱۴۰۰تا پایان ۱۴۰۱ صاحب فرزندی شود ؛تحت عنوان طرح «جوانه» مبلغ ۳۰ میلیون تومان تسهیلات وام با درصد بسیار کم همراه با مبلغ ۵ میلیون تومان کمک بلاعوض تقدیم خواهد شد.

پور احمدی در عین حال گفت: این پرداختی ها در برابر هزینه‌های بالا و وضعیت سخت اقتصادی این روزها، رقم های کم و ناچیزی است اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخص محمد مهدی اسماعیلی و این صندوق تمام تلاش خودش را انجام داده تا بتواند گامی هرچند کوتاه برای کمک و حمایت از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بردارد.

مدیر عامل صندوق اعتباری هنر در عین حال تصریح کرد:‌ مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صندوق اعتباری هنر و دولت مردمی مصمم است تا تمام توان و تلاش خود را در جهت حمایت همه جانبه از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه بکار ببندد و در این راه از هیچ تلاش و کوششی برای کمک و حمایت از این قشر فرهیخته دریغ نخواهیم کرد.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها