روزی روزگاری ژاله علو؛ دیالوگ های به یاد ماندنی خاله لیلا
صدای ژاله علو وقار داشت و ماند برای همیشه. او از هنرمندان نسل اول ما بود که چندساعتیست که دیگر در میانمان نیست...
به گزارش شرق، شخصیت هنری او، آنقدر جاذبه داشت و آنقدر درست و حرفهای زیست که هیچگاه شمایل به آخر رسیدن را به اذهان متبادر نکرد.
او استوار بود و با آثارش، مثل سرو خوشقامت در بوم هنر این سرزمین خواهد درخشید.
ژاله علو در اولین روز از سال ۱۳۰۶، در محله سنگلج تهران به دنیاآمد.پدرش افسر ارتش بود، اما علاقه و ذوق هنر و ادبیات داشت و از هفتسالگی، برای دخترش ژاله اشعار حافظ، سعدی و شاهنامه میخواند.
ژاله علو پس پایان تحصیلاتش در دانشسرای مقدماتی، وارد رادیو شد. کارش را با اعلام برنامهها آغاز کرد، اما خیلی زود به یکی از چهرههای برجسته رادیو و هنر ایران تبدیل شد.
در میان آثار بهیادماندنی او، «داشآکل»، «سوتهدلان»، «دلشدگان»، «سلطان» و سریالهای «سربداران» و«هزاردستان» فراموش نشدنی است.صدای او در دوبله آثار سینمایی و انیمیشنی، در خاطرهی چندین نسل ثبت شده است.ژاله علو در سریال روزگار و روزگاری با ایفای نقش مادر قهرمان داستان، دیالوگهای تأثیرگذاری را ارائه داد که هنوز در ذهن مخاطبان باقی مانده است.
او در این سریال به مراد بیک پناه داد و برای راهزن بی رحم مادری کرد تا او به مسیر انسانیت و عدالت بازگردد. ژاله علو در این داستان خاله لیلا همه و مادر مراد بیک و نماد خرد، صبر و مهربانی است.
صدای متمایز ژاله علو، که یکی از ویژگیهای برجسته او در تمام دوران فعالیتش بوده، در این سریال نقش مهمی در انتقال احساسات عمیق و تأثیرگذاری دیالوگها داشت.
در یکی از دیالوگ های خاله لیلا به مراد بیک میگوید: «یه مسابقه هست که مردایی که ادعاشون میشه توش شرکت میکنن.»مرادبیگ: «من ادعایی ندارم!»
خاله لیلا: «"ادعایی ندارم" خودش کم ادعایی نیست!»یا در یکی از قسمت هاخاله لیلا به خسرو شکیبایی یا همان مراد بیک می گوید: «این دنیا به کسی وفا نکرده، پسرم. اما تو باید وفادار بمونی!»
در یکی از سکانسهای های به یاد ماندنی خاله لیلا می گوید: «حرمت نون و نمک که بشکنه، دیگه چیزی از آدم نمیمونه.»خاله لیلا در یکی دیگر از سکانس های این سریال خاطرانگیز می گوید: «مردی به قول و قراره، نه به قد و قواره.»این دیالوگها نمونههایی از هنرنمایی ژاله علو در نقش خاله لیلا در سریال «روزی روزگاری» هستند که با بازی درخشان او، به خاطرات ماندگار تلویزیون ایران تبدیل شدهاند.
در ادامه چند دیالوگ خاله لیلای روزو روزگاری می آید:
" ۱"این دنیا به کسی وفا نکرده، پسرم. اما تو باید وفادار بمونی!
"۲ "حرمت نون و نمک که بشکنه، دیگه چیزی از آدم نمیمونه.
"۳ "زندگی همیشه منتظر نمیمونه، گاهی باید با دستای خودت راهشو باز کنی.
"۴ "دل که بشکنه، دیگه هیچی ترمیمش نمیکنه.
"۵ "مردی به قول و قراره، نه به قد و قواره.
"۶ "اگه دست به شمشیر میبری، مطمئن شو که واسه عدالت باشه.
"۷ "پول خوشبختی نمیاره، اما بیپولی بدبختی میاره.
"۸ "یه مادر حتی تو تاریکی هم بچهاش رو میشناسه.
"۹ "دروغ گفتن سادهاس، اما راست گفتن جرات میخواد.
"۱۰ "اگه از گذشته فرار کنی، یه روز میاد که خودش سراغت میگیره.
"۱۲ "عشق امانت خداست، اونو به بازی نگیر."۱۳. "آدم خوب همیشه دوست پیدا میکنه، حتی بین دشمنهاش.
"۱۴ "گاهی سکوت از هزار تا حرف سنگینتره.
۱۵. "این زمین گرده، دیر یا زود دستت به اعمالت میرسه.
"۱۶ "آدم باید یه جوری زندگی کنه که وقتی رفت، بقیه به خوبی یادش کنن.
"۱۷. "خشم، مثل آتیشی میمونه که اول خودتو میسوزونه.
"۱۸. "مهربونی همیشه جواب میده، حتی اگه دیر.
"۱۹. "اگه عدالت نباشه، دنیا میشه جنگل.
"۲۰. "دلتو با بدیها پر نکن، چون خوبیها دیگه جا پیدا نمیکنن."ژاله علو در ظهر سومین روز از زمستان ۱۴۰۳ در یکی از بیمارستانهای تهران چشم از جهان فروبست.