|

«موسی کلیم الله» منتخب داوران چهل و سوم فیلم فجر

چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به دبیری منوچهر شاهسواری به پایان رسید.

«موسی کلیم الله» منتخب داوران چهل و سوم فیلم فجر

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق، جشنواره که بعد از مدت ها با حضور حداکثری اهالی سینما برگزار شد و دبیر این دوره جشنواره پای فیلم هایی که مدت ها بر سر آنها بحث و نظرهای مختلفی وجود داشت و اکرانی به آنها اختصاص داده نمی شد، ایستاد و این فیلم ها برای اهالی رسانه در سانس های آخر روزهای برگزاری جشنواره نمایش داده شد. هر چند که در این میان فیلم «قاتل و حشی» حمید نعمت الله از نمایش در روزهای برگزاری جشنواره بازماند، اما طبق وعده منوچهر شاهسواری اکرانی برای آن در نظر گرفته شده است. اما اختتامیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با اجرای محمد رضا شهیدی فر در مرکز همایش های برج میلاد تهران برگزار شد. 

در ابتدای مراسم منوچهر شاهسواری دبیر این دوره از جشنواره طی سخنانی بیان کرد: ای کاش تک تک شما می‌توانستید اینجا باشید و این جمعیت را می‌دیدید. گاهی اوقات به من می‌گویند چرا گزارش نمی‌دهی در حالی که ما کارخودمان را انجام داده‌ایم و اگر درست کار کرده باشیم، حتما به چشم تیزبین همه فراهم است و اگر ایرادی باشد که شکر خدا فراوانند افرادی که بگویند چه ایراداتی داشتیم و ما مشتاقانه آن‌ها را می‌شنویم. 

او ادامه داد: ما در همه وجوه امسال به ماقبل سال‌های کرونا، که اعداد و ارقام بالایی داشتیم برگشتیم، با بیش از۳۰ درصد رشد تا این لحظه و هنوز در بسیاری از سالن‌های تهران و شهرستانها آثار شما در حال نمایش است. فکر می‌کنم بیش از۳۵۰ هزار بلیت تا این لحظه توسط تماشاگران خریداری شده است. این برگشت به ماقبل کرونا به نظر می‌آید دوره های سخت را برای دورهم جمع شدن به دلایل گوناگون فراهم کرده است. به هرشکل هم دوره کرونا و برخی مسائل اجتماعی سالهای اخیر ما را از دور هم بودن محروم کرد. این حق همه ما و ملت ایران است، ما کسی نیستیم  جز همه، ما مجموعه پراکنده ای نیستیم هرچند بسیاری ما را پراکنده می دانند اما چشم بد دور که هنوز علیرضا زرین دست، علیرضا رئیسیان، ابراهیم حاتمی کیا کار میکنند. در گوشه ای دیگر از این سالن رسول صدرعاملی، کمال تبریزی، بهرام عظیمی، علی دهکردی، کارن همایونفر، سعید رشتیان، محسن برمهانی و بسیاری دیگر هنوز کار می‌کنند؛ چشم بد از همه و سینمای ایران دور باشد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه به فیلم«دادرسی» به کارگردانی نادره سادات سرکی اهدا شد. همچنین دیپلم افتخار اقتباس ادبی به سهیلا پورمحمدی برای «کوتی» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستندبه «شِگرد» به تهیه‌کنندگی جعفر صادقی اهدا شد.

همچنین سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی مستند داستانی به فیلم«یک وجب خاک» به کارگردانی نیما مهدیان تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین دستاورد فنی به علیرضا واعظ برای «موسی کلیم الله» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه بصری به امیر ولی خانی برای «صیاد» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین جلوه‌های ویژه میدانی به حمید رسولیان برای «صیاد» تعلق گرفت.

سیمرغ  بلورین بهترین چهره‌پردازی به شهرام خلج برای « موسی کلیم الله» تعلق گرفت.

سیمرغ  بلورین بهترین طراحی لباس به آذر محمدی برای «موسی کلیم الله»اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه به کیوان مقدم برای «موسی کلیم الله» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین صدا(صدابردار- صداگذار):  میثم یاردیلو – حسین قورچیان برای « گوزن‌های اتوبان» اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن:  کارن همایونفر برای «اسفند»اهدا شد.

سیمرغ  بلورین بهترین تدوین به عماد خدابخش برای «بچه‌ی مردم» تعلق گرفت.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری به علی محمد قاسمی برای «شمال از جنوب غربی»اهدا شد و

دیپلم افتخار این بخش به میلاد پرتوی برای «بچه‌ی مردم»اهدا شد.

علیرضا زرین دست از اعضای هیات داوران در صحبت های کوتاهی گفت:جای جای سینمای ایران استعداد های بی نظیری دارد.میلاد پرتویی یکی از استعداد های سینمای ایران هست .

دیپلم‌ افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به عنایت الله بخشی برای فیلم«شاه نقش»اهدا شد.او در صحبت های کوتاهی گفت:امیدوارم در زندگی همیشه سلامت باشید.نمی خواهم  در مورد گذشته هنری خودم بگویم اما زحمت کشیدم برای سینما،تیاتر و تلویزیون .این ساختمان ۱۳طبقه تلوبیون به کمک ما ساخته شد .هر وقت از آنجا رد می شوم ساختمان را نگاه می کنم و اشکم سرازیر می شود.

سیمرغ بلورین این بخش به فرهاد اییش برای «موسی کلیم الله»اهدا شد.

فرهاد اییش در صحبت های کوتاهی کفت:همیشل فکر می کردم هنر معیوله ذهنی ‌‌و نسبی است ،داوری هم معقوله نسبی و ذهنی است.فکر می کردم اگر قرار باشد اثر هنری قضاوت شود خیلی نسبی و ذهنی است.اما این سیمرغ را که می بینم متوجه می شوم نه نسبی است نه عینی.

خیلی خوشحالم چون اولین سیمرغ است که می گیرم، ولی زمانی که این نقش پیشنهاد شد همین مقدار خوشحال بودم شاید بیشتر و زمانی که جلوی دوربین بودم بچه ها همه شاهد هستند چقدر لذت بردم. در این مدتی که زندگی کردم هیچ وقت خودم را جدی نگرفتم و نخواهم گرفت اما کارم را جدی می گیرم .این بار هم بهترین خودم را ارایه دادم .فرقش این است که این نقش می توانست این سیمرغ را برای هر بازیگری بیاورد. از کارگردان ،تهیه کننده و ‌‌تمام عوامل ممنونم.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل زن به لیندا کیانی برای فیلم«۱۹۶۸»اهدا شد.

دیپلم افتخار بهترین باریکه نقش اصلی مرد به نوید پور فرج برای فیلم«گوزن های اتوبان »اهدا شد.

سیمرغ بلورین این بخش به مصطفی زمانی برای فیلم«شمال از جنوب غربی»اهدا شد.زمانی این سیمرغ رو مشترک با حسن پور شیرازی دانست که در فیلم «پیر پسر»ایفای نقش کرد.او اشاره کرد که اگر پور شیرازی در بهش مسابقه سینمای ایران حضور داشت با بازی درخشانش هیچ کدام از ما این سیمرغ را نمی گرفتیم .

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اصلی زن به فریبا نادری برای فیلم «شوهر ستاره»اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین پویانمایی به «پسردلفینی۲ » محمد امین همدانی تهیه کننده و محمد خیراندیش کارگردان اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردان فیلم اول به فیلم«بچه مردم »به کارگردانی محمود کریمی اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول به«رها»به تهیه کنندگی سعید خانی اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی به سعید سعدی برای فیلم«خدای جنگ »و مهدی فرجی برای فیلم«ناتور دشت»اهدا شد.

در بخش پایانی مراسم سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی،راید فرید زاده رییس سازمان سینمایی و منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره در کنار اعضای هیات داوران برای اهدای سیمرغ قرار گرفتند.سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه به «بچه مردم»به محمود کریمی و فایزه یار محمدی اهدا شد.

جایزه ویژه هیات داوران به فیلم سونسوز»رضا جمالی اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی به حمید زرگر نژاد برای فیلم«شمال از جنوب غربی»اهدا شد.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم به سید مازیار هاشمی برای فیلم«زیبا صدایم کن»اهدا شد.

در بخش پایانی مراسم با حضور علی دهکردی مدیر عامل خانه سینما سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران اعلام شد.فیلم«پسر دلفینی ۲»

سیمرغ بلورین آرای تماشاگران را به خود اختصاص داد و فیلم«پیشمرگ»دیگر فیلم برگزیده این بخش شد.