|

جمال علی‌اف درباره موسیقی ایران چه گفت؟

جمال علی‌اف نوازنده آذربایجانی ویولن‌سل گروه بین‌المللی ترکیه درباره شباهت خیلی زیاد بین موسیقی ایران و آذربایجان نکاتی را مطرح کرد.

جمال علی‌اف درباره موسیقی ایران چه گفت؟

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ جمال علی‌اف نوازنده ویولن‌سل از کشور آذربایجان همراه با اجه داغستان نوازنده پیانو از کشور ترکیه در یک گروه بین‌المللی در جشنواره موسیقی فجر حضور یافته‌اند. جمال علی اف با اشاره به شباهت فرهنگی ایران و آذربایجان و ترکیه گفت: «اولین بار است که به ایران آمده‌ام. وقتی با خانواده به ترکیه رفتم، 3 ماهه بودم و تا 13 سالگی در آنجا زندگی کردم و پس از آن به کشورم بازگشتم و سفرهای زیاده رفته ام. تهران از خیلی جهات به استانبول و باکو شبیه است. در ایران، ایرانی-آذری‌های زیادی هستند. خیلی‌ها ترکی صحبت می‌کنند و من این را دوست دارم. فرهنگ بسیار مشابهی در اینجا وجود دارد. اما تفاوت‌هایی هم به ویژه از نظر ارتباطی دیده می شود. زیرا ما در بخش اروپایی ترکیه بزرگ شدیم و بیشتر با آن نوع فرهنگ آشنا هستیم و حالا با فرهنگ و فضای متفاوت، اما قابل لمسی مواجهیم. این اولین بار است که به اینجا می‌آیم و این حضور تجربه فوق‌العاده‌ای برای ماست».

این نوازنده ویولن سل در مورد موسیقی به عنوان یک پیوند فرهنگی بین کشورهای ایران و ترکیه و آذربایجان گفت: «شباهت خیلی زیادی بین موسیقی این کشورها وجود دارد. به نظرم علتش تشابه فرهنگ این سرزمین هاست. رفتارها خیلی شبیه هست و وقتی اینجا با من ترکی حرف می زنند، اصلاً احساس نمی کنم در کشوری دیگر هستم. موسیقی مرز نمی‌شناسد و خودش را محدود به کشوری خاص نمی‌کند. هارمونی‌ها و همه چیز بسیار مشابه است. فقط ملودی‌ها متفاوت است، اما از نظر هارمونیک بسیار نزدیک است. بنابراین مردم را کنار هم می‌آورد. موسیقی ما بدون کلمات است.

اجه داغستان، دیگر نوازنده این گروه بین‌المللی در خصوص اجرای خود در چهلمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: « نام پرفورمنس ما آهنگ‌هایی از سرتاسر جهان است که طبیعتاً تنوع زیادی دارد ولی در عین حال، پایه مشترکی بین همه قطعات دیده می شود».

در ادامه این گفتگو جمال علی‌اف نوازنده  نوازنده جوان آذربایجانی درباره شناختش از موسیقی ایرانی گفت: «من واقعاً شناخت کاملی ندارم، اما والدینم خیلی چیزها در مورد موسیقی ایرانی می دانند. هنوز بستگان زیادی در ایران داریم و من بارها نام هنرمندان ایرانی را از پدرم شنیده‌ام. متاسفانه خودم دنبال نکرده‌ام، اما می‌دانم آرشیو موسیقی شما در ایران بسیار غنی است».

او با ابراز امیدواری در مورد کیفیت اجرای شب گذشته خود گفت: «امیدوارم ایرانی ها خوش‌شان بیاید. آهنگ روسی و سایر قطعات را دوست داشته باشند. سعی کردیم موسیقی متفاوتی ارائه دهیم و حرف تازه‌ای برای گفتن داشته باشیم».

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به دبیری رضا مهدوی، ریاست احمد صدری و مدیریت اجرایی محمدعلی مرآتی، به همت معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری دفتر موسیقی ارشاد، انجمن موسیقی ایران و بنیاد فرهنگی هنری رودکی، از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در تهران و ۲۱ استان‌کشور برگزار می‌شود.