واکنش فرزند «فهیمه راستکار» به اجرایی نشدن یک مصوبه
فرزند فهیمه راستکار همزمان با زادروز این هنرمند عنوان کرد که با وجود مصوبه شورای شهر تهران مبنی بر نامگذاری خیابان ارمغان شرقی به نام «فهیمه راستکار» هنوز این مصوبه اجرایی نشده است.
![واکنش فرزند «فهیمه راستکار» به اجرایی نشدن یک مصوبه](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/RstYuiHfU6rR/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKZh5VnMiky3cyBsxV0TE_5g,,/%D9%81%D9%87%DB%8C%D9%85%D9%87+%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%AA%DA%A9%D8%A7%D8%B1.jpg)
به گزارش گروه رسانهای شرق ؛ سهراب دریابندری، که همزمان با زادروز فهیمه راستکار پیگیر نامگذاری خیابان این هنرمند بود، گفت: در زمان حضور آقای حقشناس در شورای شهر تهران و همزمان با نامگذاری خیابان ارمغان غربی به نام پدرم، نجف دریابندری مصوب شد که خیابان ارمغان شرقی هم به نام مادرم، فهیمه راستکار شود ولی هنوز این مصوبه اجرایی نشده است.
او یادآوری کرد: نامگذاری خیابان پدرم هم در آخرین روزهای مسئولیت آقای حقشناس در شورای شهر صورت گرفت و حتی در آن مقطع تابلوی خیابان ارمغان شرقی برداشته شد و تا جایی که به یاد دارم در برخی از نقشههای مسیریابی در گوشیهای تلفن همراه مانند گوگل مپس، خیابان فهیمه راستکار میآمد. یعنی گویا این نامگذاری ابلاغ شده بود ولی تابلوی خیابان به نام مادرم نشد و هنوز هم این اتفاق رخ نداده است و این در حالی است که خیابان ارمغان شرقی مدتها هیچ تابلویی نداشت و حتی شاید الان هم همچنان بدون تابلو باشد.
دریابندری در ادامه درباره راهاندازی موزه در خانه این زوج که هر دو جزو مفاخر ملی و فرهنگی کشور هستند، نیز توضیح داد: زمانی که آقای فرهاد نظری به عنوان مدیرکل ثبت آثار در میراث فرهنگی مسئولیت داشتند، این موضوع مطرح شد که خانه پدر و مادرم در میراث فرهنگی به ثبت برسد ولی ما موافقت نکردیم چون بخشی از آن ساختمان به پدر و مادرم تعلق داشت و بخشهای دیگر در اختیار دیگر مالکان بود و آنان تمایلی به این کار نداشتند.
فهیمه راستکار، بازیگر و دوبلور شناخته شده کشورمان، زاده یکم اسفند سال ۱۳۱۱ و جزو دانش آموختگان هنرستان هنرپیشگی بود.
دوستدارانش از او به عنوان ستارهای در تئاتر یاد میکنند که با وجود شهرت و محبوبت خود، چیزی از فروتنی و مهربانیاش کم نشد.
او از سال ۱۳۳۰ فعالیت هنریاش را با تئاتر آغاز کرد و از سال ۱۳۳۵ با همکاری با گروه دوبله «آلکس آقاباباییان» در ایتالیا به این حرفه پرداخت و در سال ۱۳۴۳ نیز وارد رادیو شد.
راستکار از جمله بازیگرانی بود که با رفت و آمد و حضور در خانه شاهین سرکیسیان، هنرمند فقید تئاتر با این هنر آشنا شد و در نمایشهایی همچون«آنتیگونه»، «باغ آلبالو»، «باغ وحش شیشهای»، «بازگشتنی نیست»، «پرده عجایب» و «همان که بودهایم» و ... به ایفای نقش پرداخت.
او در کنار نوذر آزادی جزو معدود بازیگران ایرانی بود که در نمایش «اورگاست» به کارگردانی پیتر بروک، کارگردان سرشناس تئاتر جهان به ایفای نقش پرداخت.
راستکار همچنین با بازی در نمایش «باغ آلبالو» به کارگردانی آربی اوانسیان که سال ۵۱ در افتتاحیه تئاتر شهر اجرا شد، جزو اولین گروه از بازیگرانی بود که در افتتاحیه این مجموعه تئاتری روی صحنه رفت.
او در طول سالها حضور خود در عرصه دوبلاژ به جای بسیاری از بازیگران نامدار جهان همچون کاترین هپبورن، سوفیا لورن، اینگرید برگمن، اوا گاردنر و ... صحبت کرد.
این بازیگر که فارغالتحصیل رشته زبان فرانسه بود، فعالیت سینماییاش را از سال ۱۳۵۲ با بازی در فیلم «مغولها» آغاز کرد و از دیگر فیلمهای او میتوان به «آقای هیروگیلف»، «خط پایان»، «شیر سنگی»، «ترنج»، «جهیزیهای برای رباب»، «محموله»، «مرغ و همسایه»، «عشق و مرگ»، «الو الو من جوجوام»، «روانی»، «زن شرقی» و «دختری به نام تندر» اشاره کرد.
او همچنین در مجموعههای تلویزیونی «کمند خاطرات»، «بهشت گمشده»، «تهران ۱۱»، «پرده عجایب» و «کارگاه شمسی و دستیارش مادام» و چند مجموعهی دیگر بازی کرد.
فهیمه راستکار در تألیف کتاب «مستطاب آشپزی» هم با همسرش نجف دریابندری، مترجم نامدار کشورمان همکاری داشت. خانه این زوج هنری در خیابان ارمغان، رو به روی بزرگراه نیایش واقع شده بود.