|

در چهل‌و‌سومین جشنواره فیلم فجر؛

«زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی فیلم برگزیده انجمن منتقدان سینما شد

داوران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر جایزه خود را به رسول صدرعاملی کارگردان فیلم «زیبا صدایم کن» اهدا کردند.

«زیبا صدایم کن» رسول صدرعاملی فیلم برگزیده انجمن منتقدان سینما شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ هیات داوران انجمن منتقدان در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر متشکل از محسن بیگ آقا، ریحانه عابدنیا، بهمن عبدالهی، امین مبینی، صوفیا نصرالهی، سعید هاشم زاده و عباس یاری بوده است.

داوری انجمن منتقدان و نویسندگان آثار سینمایی ایران در جشنواره فیلم فجر به طور کاملا مستقل انجام گرفته است.

بیانیه داوران بدین شرح است:

«انجمن منتقدان بعد از وقفه‌ای چند ساله، تصمیم گرفت که این دوره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر به سیاق سال‌های نه چندان دور، دوباره هیات داوری مختص خود انجمن، فیلم برگزیده‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر را از نگاه منتقدان معرفی کنند. بدیهی است که این هیات برآیند نظرات خود را اعلام می‌کنند که لزوما موضع همه‌ی اعضای محترم انجمن منتقدان نیست. اما ذکر چند نکته درباره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر امسال بر ما به عنوان اعضای انجمن منتقدان سینمای ایران واجب است:

۱) اگر تا به حال از وضعیت بحرانی اکران سینمای ایران می‌گفتیم، حالا باید بگوییم که بیماری مسری ساخت کمدی‌های مبتذل خودش را به جشنواره‌ی فیلم فجر به عنوان ویترین سینمای ایران هم رسانده. در جشنواره‌ی فجر حضور این میزان کمدی سطح‌پایین بی‌سابقه بوده است. فیلم‌هایی که راه خودشان را به سانس‌های طلایی سینماها پیدا خواهند کرد و هم سینمای ایران و هم سلیقه‌ی مخاطب را به قهقرا می‌برند.

۲) این حجم از فیلم که توسط ارگان‌های دولتی تولید شده از ابتدای دهه‌ی ۸۰ به این طرف بی‌سابقه بوده. به‌خاطر وضعیت مالی است یا مهندسی فرهنگی سینما؟ هر چه هست نتیجه‌اش متاسفانه خوب نیست. به‌نظر می‌آید هدف صرفا تولید فیلم بوده و ناظر کیفی هم نداشته‌اند!

۳) این همه اصرار روی تعداد زیاد فیلم در جشنواره عجیب است. جشنواره‌ی امسال می‌توانست با نیمی از این فیلم‌ها برگزار شود. نیم دیگر نه فقط صلاحیت حضور در جشنواره که حتی کیفیت پخش در سالن‌های سینمای کشور را هم ندارند. به‌خصوص که حتی تنوع فیلم‌ها هم کم بود. امسال جنگی‌ها و کمدی‌ها نفس جشنواره را گرفتند.

۴) بخش زیادی از فیلم‌ها در بهترین حالت محصول تکنیسین‌های سینما بود. نه فیلمساز و کارگردان. فیلمساز کسی است که نسبت به اثرش، شخصیت‌هایش، داستانش و حتی فرمی که انتخاب می‌کند جهان‌بینی داشته باشد. این فیلم‌ها عاری از جهان‌بینی بودند. حتی موفق نمی‌شدند جهان خود را خلق کنند.

۵) تاسف برانگیز است که در زمینه‌های فنی هم عقب‌گرد کرده‌ایم. زمانی در جشنواره نقد تندمان به فیلمنامه بود. فیلمنامه‌ها که درست نشدند هیچ، فیلمبرداری و تدوین و حتی بازی‌ها هم پسرفت داشته‌اند.

۶) در نهایت سینمای ایران با دو سه فیلم بخش مسابقه و دو سه فیلم بخش خارج از مسابقه نجات پیدا خواهد کرد. «پیر پسر» اکتای براهنی و «رکسانا» پرویز شهبازی در بخش خارج از مسابقه بودند و متاسفانه «قاتل و وحشی» حمید نعمت‌الله عاقبت اجازه‌ی نمایش نیافت، درنتیجه داوران نتوانستند به آن‌ها امتیاز بدهند اما اگر قرار باشد سینمای ایران دوباره سینما شود به اکران این فیلم‌ها نیازمندیم.

با ذکر این نکات، هیات داوران انجمن منتقدان با نگاه به کیفیت عمومی فیلم‌ها و استانداردهای سینمایی در درام، بازی، کارگردان و نکته‌های فنی فیلم «زیبا صدایم کن» ساخته‌ی رسول صدرعاملی را به‌عنوان بهترین فیلم چهل و سومین جشنواره‌ی فیلم فجر انتخاب می‌کنند. 

اعضای هیات داوری انجمن نویسندگان و منتقدان سینمایی: محسن بیگ‌آقا، ریحانه عابدنیا، بهمن عبدالهی، امین مبینی، صوفیا نصرالهی، سعید هاشم‌زاده، عباس یاری»

@anjomanmontaghedaniran