|

رئیس شورای ملی راهبری هوش مصنوعی:

پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیاردی در حوزه هوش مصنوعی

برنامه‌ها و راهبردهای فعالیت شورای ملی راهبری هوش مصنوعی با حضور روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رئیس‌جمهوری و جمعی از متخصصان این حوزه تبیین و بررسی شد.

پیش‌بینی سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیاردی در حوزه هوش مصنوعی

 

به گزارش شبکه شرق، در نخستین نشست هم‌اندیشی فعالان حوزه هوش مصنوعی با هدف ریل‌گذاری و سیاست‌گذاری «شورای راهبری هوش مصنوعی» که با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری، معاون سیاستگذاری و توسعه معاونت علمی و دبیر ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال معاونت علمی و جمعی از متخصصان و فعالان هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال برگزار شد، پیشنهادها و برنامه‌ها برای فعالیت این شورا و مرکز ملی هوش مصنوعی مطرح شد.

دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رئیس جمهوری و رئیس شورای ملی راهبری هوش مصنوعی در این نشست اظهار کرد: اهمیت فناوری هوش مصنوعی و ضرورت توجه به این حوزه، مورد تاکید حاکمیت و مردم قرار گرفته است. پیرو تأکیدات ویژه رئیس‌جمهوری بر توسعه این فناوری برای همگام بودن و حتی تاثیرگذار بودن در تولیدات علمی و فناورانه، ایجاد شورای راهبری ملی هوش مصنوعی و مرکز ملی هوش مصنوعی در دستور کار قرار گرفت و ترکیب اعضای این شورا اعلام شد و مقدمات راه‌اندازی مرکز ملی هوش مصنوعی فراهم شده است.

دهقانی فیروزآبادی خاطرنشان کرد: این شورا قرار است محلی برای آغاز و راهبری برنامه‌های بزرگ و راهبردی در حوزه هوش مصنوعی باشد و نه یک شورای صرفا سیاستگذاری. مرکز ملی هوش مصنوعی نیز قرار است مرکزی برای توسعه زیرساخت‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، داده و ذخیره‌سازی در حوزه هوش مصنوعی باشد، به طوری که دولت تصدی‌گری نکند و مردم، توسعه‌دهنده ابزارها و فناوری‌های هوش مصنوعی باشند.

وی افزود: در این نشست ۱۲ نفر از متخصصان و استادان مطرح دانشگاه و فعالان فناوری و صنعتی حوزه هوش مصنوعی گردهم آمدند تا پایه‌گذاری و شکل‌گیری شورای راهبری هوش مصنوعی به درستی انجام شود. اگر قرار است کاری انجام دهیم که در کوتاه‌ترین زمان به خروجی مطلوب برسد، باید از دیدگاه‌ها و تجربیات متخصصان و صاحبان تجربه این عرصه بهره ببریم.

به گفته معاون علمی رئیس جمهوری، فناوری هوش مصنوعی مانند دیگر فناوری‌ها، دامنه موج طولانی مدتی ندارد و مانند سایر فناوری‌ها که میانگین ۲۰ سال طول می‌کشید تا توسعه پیدا کنند و کشورها چنین فرصتی داشتند تا خود را هم‌گام کنند، نیست و کشورها فرصت بسیار کمتری - حداکثر ۱۰ سال - در اختیار دارند تا خود را با فرآیند توسعه این فناوری همراه کنند. دنیا در آینده دارای دو دسته کشورهای دارنده هوش مصنوعی و کشورهای فاقد این فناوری خواهد بود.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، دهقانی فیروزآبادی با بیان این‌که تلاش می‌شود در برنامه و بودجه سال آینده، عدد خوبی به توسعه هوش مصنوعی برای بهره‌مندی هرچه بیشتر مردم از این فناوری تصویب شود، ادامه داد: در زیرساخت‌ها مانند دیتاسنترها، مزارع پردازش گرافیکی یا اصطلاحا GPU Farm، ذخیره‌سازها، پردازشگرهای ابری و ... برنامه‌ریزی شده تا حمایت‌های خوبی تحقق پیدا کند. همچنین ستاد توسعه فناوری هوش مصنوعی در معاونت علمی با هدف حرکت در مسیر پیشرفت‌های جهانی این فناوری و حمایت از فناوری‌های داخلی در معاونت علمی کارش را آغاز کرده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت سرمایه‌گذاری جدی دولت و بخش خصوصی در توسعه زیرساخت‌ها و نرم‌افزارهای حوزه هوش مصنوعی تاکید کرد: با توجه به این‌که برخی از کشورهای همسایه سالیانه حداقل ۲۰۰ میلیون دلار برای توسعه هوش مصنوعی هزینه می‌کنند، اگر فرض کنیم نیمی از این میزان برای توسعه این فناوری در کشورمان مورد قبول است، به حداقل پنج هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این حوزه نیاز داریم که با توجه به رویکرد مثبت دولت سیزدهم نسبت به توسعه این فناوری، وجود نیروی انسانی با کیفیت و توانمندی داخلی این میزان به عنوان بودجه پیش‌بینی به دولت داده شده که امید داریم در جداول بودجه ذکر شود.

در آذرماه ۱۴۰۲ با حکم رئیس‌جمهوری، ماموریت تشکیل «شورای ملی راهبری و مرکز ملی هوش مصنوعی» به روح‌الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی رئیس‌جمهوری محول شد.

 

منبع: ايسنا