رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در گفتوگو با «شبکه شرق»:
هرگونه فشار علیه فعالان سلامت دیجیتال، خلاف قانون است
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در واکنش به سنگاندازی اخیر در مسیر فعالیت استارتاپهای سلامت دیجیتال تأکید کرد قانون پشتیبان فعالیت این شرکتها است.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در واکنش به سنگاندازی اخیر در مسیر فعالیت استارتاپهای سلامت دیجیتال تأکید کرد قانون پشتیبان فعالیت این شرکتها است. او از سازمانهای دولتی خواست از تفکرات قبلی خود فاصله بگیرند و در چارچوبهای تنظیم شده عمل کنند. اتفاقی که در نهایت به رشد سریع حوزه سلامت دیجیتال کمک خواهد کرد.
به گزارش «فنزی»، بنابر اعلام سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و انجمن تجارت الکترونیک تهران، یکی از واحدهای سازمان تأمین اجتماعی، آزمایشگاهها را تهدید کرده در صورت همکاری با کسبوکارهای سلامت دیجیتال، آنها را جریمه سنگین کند. در همین راستا این دو نهاد صنفی با ارسال نامههایی به معاونت علمی رئیس جمهور و رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک نسبت به این تصمیم اعتراض کرده و خواستار توقف فوری آن شدند.
«امین کلاهدوزان» رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی معتقد است تهدید آزمایشگاهها و فشار برای عدم همکاری با کسبوکارهای دیجیتال مغایر با قوانین و مقررات کشور است. او به «شبکه شرق» گفت امروز با رئیس سازمان تأمین اجتماعی نامهنگاری کرده تا ماجرا دقیقاً مشخص شود: «ظاهراً یکی از مدیران میانی یکی از شعب استان تهران سازمان تأمین اجتماعی این کار را کرده و این دستور از طرف مدیریت سازمان نیست». تا زمان تهیه این مصاحبه، سازمان تأمین اجتماعی پاسخی به این نامه نداد و کلاهدوزان گفت پیگیر آن است.
او احتمال داد ماجرای پیش آمده ناشی از یک ناهماهنگی داخلی در سازمان تأمین اجتماعی باشد، چرا که در آییننامهای که دولت سال گذشته تهیه کرد و به تصویب هیئت وزیران رسید، نمایندگان سازمان تأمین اجتماعی، وزارت بهداشت و سایر مراجع تصمیمگیر حاضر بودند.
قانون پشتیبان کسبوکارهای سلامت دیجیتال است
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی تأکید کرد هم آییننامههای دولت و هم قوانین کشور هر دو پشتیبان فعالیت شرکتهای سلامت دیجیتال هستند: «آییننامههای دولت فعالیت پلتفرمهای سلامت دیجیتال را قاعدهمند و بخشهای نظارتی را مشخص کرده است. قوانین کشور در حوزه تسهیل فضای کسبوکار و فعالیت شرکتهای دانش بنیان نیز پشتیبان فعالیت این شرکتهاست.»
کلاهدوزان با اشاره به اینکه کار مرکز توسعه تجارت الکترونیک، نظارت بر حسن اجرای قوانین این حوزه است، ابراز امیدواری کرد با پایش و پیگیریها، این دست اتفاقات کمتر رخ دهد.
او اعتقاد دارد سازمانهای دولتی قبل از اینکه فضای کسبوکار را متشنج کنند باید اول یک همگاهنگی با دستگاههای مرتبط انجام دهند، در همین راستا نیز مرکز توسعه تجارت الکترونیکی سازمان تأمین اجتماعی و سایر ذینفعان این حوزه را دعوت کرده تا در جلسه مشترک، مشکلات و ابهامهای موجود در فعالیت پلتفرمها را بررسی کنند.
تعدد مراجع تصمیمگیر آسیبزاست
کلاهدوزان با اشاره به اینکه اکوسیستم اقتصاد دیجیتال کشور و تجارت الکترونیک، از نظر کسبوکاری نوپا محسوب میشود، تعدد مراکز تصمیمگیر در این حوزه را عامل به وجود آمدن چنین چالشهایی دانست.
به گفته او با رویکردی که حاکمیت در پیش گرفته و با گذشت زمان، ساماندهی کسبوکارهی مجازی انجام خواهد و مرور این مسائل برطرف خواهد شد: «کارگروه اقتصاد دیجیتال در دولت قبل بحث همگرایی را مطرح کرد، مرکز توسعه تجارت الکترونیک نیز در چند مورد ورود کرد همگرایی بین دستگاههای مختلف ایجاد کرد. اما به هر حال این یک رویه اشتباه است که آن را تأیید نمیکنیم و باید اصلاح و در یک نقطه متمرکز شود. در این حالت میتوان تصمیمهای جمعی و عقلایی گرفت.»
کلاهدوزان از همه سازمانهای دولتی خواست تا از تفکرات قبلی خود فاصله بگیرند، در چارچوب تنظیم شده عمل کنند و هر کدام به تنهایی ساز مخالف نزنند؛ چراکه حرکت در مسیر اقتصاد دیجیتال و سلامت الکترونیک، نفعش برای همه مردم است. به اعتقاد او با همکاری سازمانهای دولتی، سلامت دیجیتال در کشور بسیار سریع رشد خواهد کرد و دستاوردهای قابل توجهی خواهد داشت.