معاون زنان دولت در دومین رویداد «جایزه نوآوری آزاده» عنوان کرد:
هدفگذاری گرفتن سهم ۳۰ درصدی زنان از اکوسیستم نوآوری
دومین رویداد «جایزه نوآوری آزاده» با حضور زنان بنیانگذار شرکتهای استارتاپی و شرکتهای فناوری برگزار شد.
دومین رویداد «جایزه نوآوری آزاده» با حضور زنان بنیانگذار شرکتهای استارتاپی و شرکتهای فناوری برگزار شد. در این رویداد که معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و سخنگوی دولت نیز حضور داشتند، اعلام شد که برای ورود بیشتر زنان به اکوسیستم استارتاپی و دانشبنیان کشور باید برنامهریزی دقیقتری صورت بگیرد. در همین زمینه زهرا بهروز آذر، معاون امور زنان دولت اعلام کرد که در حال حاضر سهم زنان در بخش نوآوری کشور به ۱۲ درصد میرسد که این سهم در مقابل خروجی بالای زنان از دانشگاهها در رشتههای فناوری عدد پایینی است. او تاکید کرد که باید برای رسیدن این سهم به ۳۰ درصد برنامهریزی دقیقتری انجام داد.
به گزارش «فنزی» دومین رویداد «جایزه نوآوری آزاده» امروز عصر (۲۵ مهر) برگزار شد تا نمایشدهنده توانایی زنان در حوزه نوآوری باشد.
«زهرا بهروز آذر» معاون زنان و امور خانواده در این رویداد که به نام «آزاده داننده» از مدیران باسابقه حوزه فناوری اطلاعات برگزار میشود گفت: «آزاده داننده از این جهت که توانست همه مسئولیتهای خود از مادر بودن، دانشجو بودن، همسر بودن، استاد بودن و ... را در کنار یکدیگر پیش ببرد و همه را مدیریت کند، همیشه برای من الهام بخش بوده است.»
او ادامهداد: «برایم الهامبخش بود که یک زن چطور وقتی هدف والایی دارد میتواند همه مسئولیتهای خود در حوزههای مختلف زندگی را با یکدیگر تنظیم و مدیریت کند، با وجود اینکه میداند اَبر انسان نیست.»
او تاکید کرد آزاده داننده نمیخواست که اَبر زن باشد، بلکه هدفش این بود که بهترین نسخه خودش باشد.
بهروز آذر از انجمن ملی زنان کارآفرین به دلیل زنده نگهداشتن نام آزاده داننده و کمک به باقی ماندن منش وجودی این زن، تقدیر کرد.
بهروز آذر خاطرنشانکرد: «نفس برگزاری این جایزه اهمیت دیگری نیز دارد که توجه به ظرفیتهای حوزه زنان و دختران جوان ما بهویژه دختران تحصیلکرده در اقتصاد دانشبنیان، یکی از حائز اهمیتترین بخشهای آن است.
امروز ایران موقعیت افتخارآمیزی را در مقوله تحصیل دختران دارد، زیرا طبق آمار ۶۰ درصد از ورودیهای دانشگاهها دختران هستند که در رشتههای مهندسی، تکنولوژی و فنی پیشتازند.»
او ادامهداد: «آمار دیگر مربوط به سهم ۱۲ درصدی زنان در بخش دانشبنیان و استارتاپی است. این عدد ۱۲ درصدی با چیزی که ظرفیت دختران ما است فاصله جدی دارد و باید با هم کمک کنیم تا زنان و دختران بیشتری وارد این عرصه شوند و در حوزههای دانشبنیان و فناوریهای نوین فعالیت کنند. برنامه ما دستیابی به عدد ۳۰ درصد در این بخش است.»
معاون امور زنان رئیسجمهوری اعلام کرد: « هدف من از حضور در این مراسم تشکر و قدردانی از انجمن زنان کارآفرین و صندوق نوآوری و شکوفایی، به دلیل ماموریتهایی که دنبال میکنند و اعتمادی که به انجمنها دارند، است. آنها بخشی از ماموریتهایی که انجمنها دنبال میکنند را به رسمیت شناختند و دوشادوش دولت برای حل مسائل اجتماعی و ارائه راهحل اجتماعی و مردم بنیان قدم برمیدارند.»
«آزاده داننده» بهیادآورنده «اصالت» است
در ادامه مراسم «فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت نیز با اشاره به منش و تاثیرگذاری «آزاده داننده» در یک حوزه تخصصی گفت: «زمانی که وارد مراسم شدم ترکیبی از احساس افتخار به این بانوی موفق و اندوه بهخاطر فقدان وی در من نشات گرفت. آزاده داننده به یادآورنده اصالت است، انسان باید با اصالت رشد کند. انسان بیاصالت به هرجا برسد انگار که به هیچ جا نرسیده است.»
سخنگوی دولت ادامه داد: «آزاده، ریشههای خود را حفظ کرد. او یک زن مبتنی بر خانواده بود آنهم در قالب ارزشهای نظام خانوادگی که خودمان تعریف کردهایم. او مادر بود، زن خانه بود، کارهای خانه را میکرد و در کنار تمام این نقشها، برای مسئولت اجتماعی خود نیز قدم برمیداشت. او از آن دسته از افرادی بود که باور دارند یک روز باید این صحنه را ترک کنند و چه خوب است که بهترین نقش خود را به تصویر بکشند.»
مهاجرانی اضافهکرد: « آزاده داننده مثل هر زائیده دیگر در این دنیا، میرنده بود، اما چقدر خوب است که وقتی آدم میرود، اسم و وجودش در یک جریان اجتماعی اثرگذار شود. نام و اثر او امروز برای بسیاری شغل، پول و شانیت ایجاد کرده است.»
رویداد «جایزه آزاده» برای نکوداشت یاد و خاطره مهندس «آزاده داننده» رئیس ادوار مجلس ملی زنان کارآفرین و سازمان نظام صنفی تهران برگزار میشود. هدف اصلی از برگزار این رویداد، ترویج کارآفرینی در میان دختران و زنان، معرفی هرچه بیشتر دختران استارتاپی فناور به اکوسیستم استارتاپی و کارآفرینی، خلق فرصت دسترسی و توسعه برای و نشاندادن نقش مؤثر منتورهای باتجربه برای حرکت در مسیر درست است. رویداد جایزه آزاده با حمایت صندوق توسعه کارآفرینی، نظام صنفی رایانهای کشور و انجمن زنان کارآفرین برگزار شد.