انجمن تجارت الکترونیک اعلام کرد:
برخورد سازمان تامین اجتماعی با پلتفرمهای سلامت دیجیتال مغایر سیاستهای اقتصادی است
موانع سازمان تامین اجتماعی برای استارتاپهای حوزه سلامت دیجیتال تمامی ندارد. چند روز پیش بود که «هومکا» با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد سازمان تامین اجتماعی پزشکان و آزمایشگاهها را تحت فشار گذاشته تا همکاریشان را با این استارتاپ قطع کنند.
موانع سازمان تامین اجتماعی برای استارتاپهای حوزه سلامت دیجیتال تمامی ندارد. چند روز پیش بود که «هومکا» با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد سازمان تامین اجتماعی پزشکان و آزمایشگاهها را تحت فشار گذاشته تا همکاریشان را با این استارتاپ قطع کنند. به دنبال این اتفاق هم باز انجمن تجارت الکترونیکی وارد عمل شده و در نامهای به مرکز توسعه تجارت الکترونیکی نسبت به تهدیدهای بیپایان این سازمان علیه پلتفرمهای سلامت دیجیتال اعتراض کرده است. انجمن در این نامه رفتارهای سازمان تامین اجتماعی با استارتاپهای حوزه سلامت را مغایر با سیاستهای کلان اقتصادی کشور توصیف کرده است.
به گزارش «فنزی» تابستان سال جاری روزهای خوبی برای استارتاپهای سلامت دیجیتال رقم نخورد. در مرداد ماه سازمان تامین اجتماعی در پیامکی از موسسان خدمات پاراکلینیکی طرف قرارداد خود خواسته بود که همکاری خود را با پلتفرمهای سلامت دیجیتال قطع کنند. همان زمان انجمن تجارت الکترونیکی در نامهای اعتراضی اعلام کرد که قطع همکاری آزمایشگاهها با پلفترمهای سلامت دیجیتال، مصداق بارز جلوگیری از فعالیت کسبوکارهاست.
در نهایت اواسط مهر ماه بود که خبر رسید در راستای چالش پیش آمده میان سازمان تأمین اجتماعی و پلتفرمهای سلامت دیجیتال، جلسهای میان نمایندگان آنها برگزار و طرفین با یکدیگر به توافق رسیدند. حالا با گذشت نزدیک به دو ماه از این توافق باز خبر میرسد که سازمان تامین اجتماعی جلوی فعالیت یکی از پلتفرمهای فعال در این حوزه را گرفته است.
احضارهای سلیقهای و کارشکنی مدام
به دنبال این اتفاق انجمن تجارت الکترونیکی تهران در بیانیهای نسبت به گستردهتر شدن تهدیدهای سازمان تأمین اجتماعی علیه پلتفرمهای سلامت دیجیتال اعتراض کرده است. در این نامه که به امضا نیما قاضی، رئیس انجمن تجارت الکترونیکی رسیده نوشته شده است: «با وجود برگزاری جلسات متعدد با حضور مدیران سازمان تامین اجتماعی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانهای (نصر)، نماینده انجمن تجارت الکترونیکی تهران و نمایندگان پلتفرمهای سلامت دیجیتال، این مشکلات تا به امروز ادامه داشته و حتی دامنه آن گستردهتر شده است.»
در این نامه نیما قاضی با مورد خطاب قرار دادن امین کلاهدوزان رئیس هیأت مدیره انجمن تجارت الکترونیکی، سؤالاتی درباره احضارهای سلیقهای و کارشکنی در انجام فعالیت پلتفرمها مطرح کرده و پرسیده است: «چگونه پلتفرمهای سلامت دیجیتال که تمام مجوزهای لازم را از مراجع ذیصلاح دریافت کردهاند، توسط سازمان تأمین اجتماعی که به هیچ عنوان نقش قانونگذاری و نظارتی در این حوزه را ندارد، غیرقانونی خوانده میشوند؟ چرا تأمین اجتماعی همچنان با دلایل واهی و غیرمستند به احضار پزشکان و آزمایشگاهها ادامه میدهد؟»
در ادامه قاضی این سوالها را مطرح کرده است: «چگونه برخی مدیران سازمان تأمین اجتماعی بدون توجه و آگاهی نسبت به تاثیرات مثبت و تحولآفرین آن، روندهای روز این حوزه را زیر سوال میبرند؟ کسبوکارهای فعال در این حوزه، چطور و با صرف چه میزان وقت و هزینه میتوانند موج بیاعتمادی که چنین اقداماتی برایشان ایجاد میکند را از بین ببرند؟»
او در انتهای این نامه رفتار سازمان تأمین اجتماعی را مغایر با سیاستهای کلان اقتصادی کشور و قوانین، آییننامهها و توصیههای موکد دربارهی حمایت از کسبوکارهای دیجیتال دانسته و خواستار همکاری برای رفع این مشکل شده است.