وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:
۸۳.۵ درصد از تلفنهای همراه مجهز به فیلترشکن هستند/ ارتباط معنادار میان فیلترشکن و حمله به زیرساختهای بانکی وجود دارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آخرین آمار «ایسپا» اعلام کرد که ۸۳.۵ درصد گوشی کاربران مجهز به فیلترشکن هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به آخرین آمار «ایسپا» اعلام کرد که ۸۳.۵ درصد گوشی کاربران مجهز به فیلترشکن هستند. ستار هاشمی تاکید کرد که ارتباط مشخصی بین نصب فیلترشکن و به خطر افتادن زیرساختها وجود دارد. او در این زمینه گفت: «باید بگویم در دو سال اخیر حمله به زیرساختهای بانکی افزایش یافته و ارتباط معنادار میان فیلترشکن و این حملات غیرقابل انکار است.»
به گزارش «فنزی»، یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت با شعار «زیستبوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارات فناورانه» در حال برگزاری است. در مراسم افتتاحیه این همایش به رسم هر سال مقامات مختلف از وزارت اقتصاد و بانک مرکزی گرفته تا وزارت ارتباطات به سخنرانی پرداختند.
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در سخنرانی خود در افتتاحیه این همایش اعلام کرد که بحث حکمرانی با پیدایش صنایع مختلف در کشورهای گوناگون شکل گرفته است. او در صحبتهای خود به هوش مصنوعی و تاثیر آن اشاره کرد و تاکید کرد که هوش مصنوعی از اتم قدرتمندتر است. او در این مورد گفت:«با استفاده از هوش مصنوعی زیرساختهای حیاتی یک کشور از کار میافتد. البته این مربوط به استفاده غلط از هوش مصنوعی است. همچنین قدرت اتمی نظارتپذیر است اما هوش مصنوعی اینطور نیست. دسترسی به انرژی اتمی ساده نیست، اما دسترسی به هوش مصنوعی از طریق الگوریتم ممکن است.»
به باور او آن چیزی که تفاوت حکمرانی را رقم میزند، فناوری است. او تاکید کرد که تلاش انسانها برای تقابل با فناوری و داشتن نگاه منفعلانه به آن جواب نداده است: «آنجایی ما توفیق خواهیم داشت که بتوانیم از ظرفیت فناوری استفاده کنیم.»
وزیر ارتباطات با اشاره به صحبت در هوش مصنوعی در هر محفلی گفت: «یکی از موضوعاتی که امروز زیاد درباره آن صحبت میشود، هوش مصنوعی است. اگر درباره هوش مصنوعی و فرصتها و تهدیدهای این فناوری صحبت کنم باید به این سوال پاسخ بدهیم که آیا نگرانیهایی که در خصوص هوش مصنوعی وجود دارد درست است یا درباره آن یک مقداری بزرگنمایی شده و چیزی را متحول نمیکند؟»
او ادامه داد: «شرکت گوگل را همه میشناسیم، مغر متفکر شرکت گوگل فردی بود به اسم آقای هینتون. این فرد چند سال قبل به واسطه ترس از آینده از این شرکت جدا شد که نشان میدهد هوش مصنوعی واقعی است و اگر به آن فکر نکنیم از ما عبور خواهد کرد.»
هاشمی خاطرنشان کرد: «انقلاب صنعتی چهارم از نظر اقتصاد معانی مختلف دارد. یکی بحث تغییرات شغلی و مهارتهای انسانی است. اگر به سمت هوش مصنوعی حرکت نکنیم باید بپذیریم که بخشی از اشتغال از دست میرود. نباید انتظار داشته باشیم که کارهای روزمره و تکراری در آینده نه چندان دور توسط انسانها انجام شود.»
او با طرح سوالی ادامه داد: «آیا تراز اشتغال هوش مصنوعی منفی است و کارکردهای آن باعث میشود که ما اشتغال ایجاد شده و اشتغال از دست رفته تراز منفی شود؟ خیر؛ اما باید مراقبت کنیم که از این مهارت درست و به موقع استفاده کنیم و به جای انکار بر این فناوری مسلط شویم و از ظرفیتهای آن استفاده کنیم. بنابراین میبینیم که بحث ماهیت نوآوری در حال تغییر است. در ادامه نیز شاهد خواهیم بود که امروز داده و هوش مصنوعی و فناوریهای دیگر در کنار هم هستند که امکان زیست و حیات کسب و کارها را فراهم میکنند.»
هاشمی تاکید کرد که اگر زمان طلایی را از دست بدهیم به مصرف کننده فناوری تبدیل میشویم: «حقیقت این است که ما چقدر با بچهها و نوهها هم ادبیات هستیم و حرف یکدیگر را میفهمیم. کلمات لاتین و واژگانی که استفاده میکنند به چه شکل است؟ بچههای ما دوستان خارج از کشور دارند و کلاس زبان نرفته از کلماتی استفاده میکنند که ما باید از دیکشنری آن را پیدا کنیم. تمام اینها اشاره میکند که باید حکمرانی را با نگاه دیگر دید.»
هاشمی در این سخنرانی تاکید کرد که نگاه به هوش مصنوعی قبل و بعد کرونا کاملا تغییر یافته است. او در این مورد گفت: «یک زمانی در بحثهای نظری و عملی هوش مصنوعی به این نکته اشاره میشد که تلاش میکنیم دادهها را جمع آوری کنیم و از روی دادهها الگوهایی را در بیاریم و برای تحقق نیازهای مشتریان خود استفاده کنیم. امروز دیگر این موضوعیت ندارد. کرونا به ما نشان داد که واکنش بدن انسانها نسبت به دزهای مختلف دارو متفاوت است و نمیتوان دادههای همه مردم را جمع آوری کرده و بر اساس آن دارو تجویز کنید. در نهایت مشخص شد که باید از افراد «دادههای» متعدد شد تا بتوان حالشان را خوب کرد.»
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه تجربه مشتری همه چیز است، گفت: «نکته مهم دیگری که قصد دارم درباره آن صحبت کنم، بحث امنیت است. 2 سوال از حاضرین دارم. چه کسانی روی گوشی خود فیلترشکن دارند؟ (دست همه حضار بالا رفت). بر اساس آمار «ایسپا» 83.5 درصد گوشیهای کشور مجهز به فیلترشکن هستند. سوال بعدی این است چند نفر معتقد هستند که حملات زیرساختهای بانکی در 2 سال گذشته بیشتر شده است؟ باید بگویم رابطه بسیار معناداری میان نصب فیلترشکن و حمله به زیرساختهای بانکی وجود دارد. باید تاکید کنم که اگر همزمان با توسعه از امنیت غافل شویم به ضد خودش تبدیل میشود و آسیب میزند.»