مخابرات در نشست خبری تلکام ۲۰۲۴ اعلام کرد:
برای بالا بردن کیفیت اینترنت باید تعرفه افزایش پیدا کند
مدیرعامل مخابرات ایران، اعلام کرده که برای داشتن کیفیت بالا در اینترنت، باید افزایش تعرفه در این زمینه صورت بگیرد. به گفته محمد جعفرپور باید در زمینه تعرفه اینترنت حتما منطقیسازی اتفاق بیفتد، در غیر این صورت بخش اینترنت در حوزه ثابت رشدی نخواهد کرد.
مدیرعامل مخابرات ایران، اعلام کرده که برای داشتن کیفیت بالا در اینترنت، باید افزایش تعرفه در این زمینه صورت بگیرد. به گفته محمد جعفرپور باید در زمینه تعرفه اینترنت حتما منطقیسازی اتفاق بیفتد، در غیر این صورت بخش اینترنت در حوزه ثابت رشدی نخواهد کرد.
به گزارش «فنزی» محمد جعفرپور که چند ماهی است بر صندلی مدیریت شرکت مخابرات ایران نشسته و پیش از این مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در دولت سیزدهم بود، در حالی درخواست افزایش تعرفه اینترنت را دارد که سال گذشته تعرفه اینترنت افزایش ۳۴ درصدی پیدا کرد. وزارت ارتباطات دولت سیزدهم، سال ۱۴۰۲ دست به افزایش تعرفه اینترنت زد و وعده داد یکی از پیششرطهایش برای قبول تغییرات در این زمینه این است که تا خرداد سال ۱۴۰۳ حتما اپراتورها کیفیت اینترنت را بهبود ببخشیند. با این حال تا لحظه نگارش این خبر نه تنها کیفیت اینترنت بهتر نشده، که وضعیت آن تغییری نکرده و در بسیاری از مواقع با اختلالهای زیاد همراه است.
حالا در حالی که کاربران اینترنت بیکیفیتی دریافت میکنند، مجددا مدیرعامل جدید مخابرات درخواست افزایش تعرفه در این زمینه را مطرح کرده است.
محمد جعفرپور، مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در نشست خبری تلکام ۲۰۲۴ که امروز (۱۸ آذر) برگزار شد با اشاره به منطقیسازی تعرفه اینترنت گفت: «ظرفیت شبکه موبایل محدود است و امروز شاهد پر شدن ظرفیت آن هستیم در نتیجه ناچاریم به فیبر نوری روی بیاوریم و توسعه شبکه نیاز به زیرساخت دارد، اما صنعت امروز فقیر شده و اپراتورهای مخابراتی به دلیل ارزان بودن تعرفه ها امکان توسعه ندارند و ارزانترین اینترنت دنیا متعلق به ایران است.» او ادامه داد: «امروز باید کیفیت سرویس را بالا ببریم و برای این کار ناچار به افزایش تعرفه هستیم، حدود ۴۲۰ هزار اتصال FTTH داریم و سعی می کنیم سالانه یک میلیون نفر به متصلان در این بخش اضافه شود. افزایش قیمت خوب نیست اما امروز موضوع ضرر و زیان صنعت مطرح است .هزینه تجهیزات ICT به دلار محاسبه می شود البته ما تلاش بر استفاده از تجهیزات داخلی داریم، ولی مسأله این است که ICT امروز جایی در سبد خانوار ندارد.»
جعفرپور با اعلام اینکه رویکرد توسعه در همه اپراتورهای مخابراتی وجود دارد، اعلام کرد: «بر همین اساس شرکت مخابرات در سه حوزه بحث توسعه را در پیش گرفته است، حوزه اول توسعه فیبر نوری منازل و کسب و کارهاست و قرار است سالی یک میلیون اتصال فیبر نوری داشته باشیم، در حوزه دوم توسعه شبکه انتقال استان ها را در پیش داریم و توسعه شبکه انتقال خراسان جنوبی تا هشت ماه آینده به اتمام می رسد و در نهایت در حوزه سوم سرویس های جدید را در پیش داریم، ابر مخابرات را به عنوان ابر ما به زودی عرضه خواهیم کرد و قصد داریم ابری به وسعت ایران در ابر مخابرات ایران اجرا کنیم.»
فرامرز رستگار، دبیر و نایب رییس هیئت مدیره سندیکای صنعت مخابرات هم در این نشست با اشاره به اینکه مردم برای چند سال است که خواستار اینترنت با کیفیت بالا هستند گفت: «حدود هفت الی هشت سال است که مطالبه مردم اینترنت با ظرفیت است، اما به آنها ارائه نمی شود. این روند باید اصلاح شود و حاکمیت باید بداند که خواسته جامعه داشتن اینترنت با پهنای باند بالا است، درغیراین صورت از دنیا عقب می مانیم، بنابراین مردم تاب بیاورند در نهایت این موضوع حل خواهد شد.»
حضور ۲۰۰ شرکت در تلکام ۲۰۲۴
داوود ادیب، رییس کانون هماهنگی فاوا و رییس انجمن شرکت های فناور هوش مصنوعی ایران هم در این نشست خبری، از حضوری ۲۰۰ شرکت در نمایشگاه تلکام ۲۰۲۴ خبر داد. او در این مورد گفت: « ۱۴۸ شرکت داخلی و خارجی به صورت مستقل در این نمایشگاه حضور دارند و ۵۰ شرکت در پاویون های صندوق نوآوری و شکوفایی، رونمایی محصولات و پارک فناوری هستند که در مجموع حدود ۲۰۰ شرکت در این نمایشگاه حضور دارند که نسبت به سال گذشته با رشد 10 درصدی مواجه ایم.»
او ادامه داد: « توجه به رویکرد انقلاب صنعتی پنجم، بر حوزه پایداری و تاب آوری متمرکز هستیم و در این زمینه در نمایشگاه امسال مساله پایداری را مبنا قرار دادیم، چراکه بدون مخابرات پایدار فناوری پیش نمی رود.»
ادیب ادامه داد: «در نمایشگاه تلکام ۱۴۰۳ بحث هوش مصنوعی را خواهیم داشت و در این زمینه احراز هویت با این فناوری را داریم، موضوعات مرتبط با یادگیری آنلاین را شاهد خواهیم بود، نرم افزارهای حوزه پیشگیری در حوزه فناوری و سامانه های مبتنی بر هوش مصنوعی و پلتفرم های هوشمند مالی را خواهیم داشت.»
بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی مخابرات، فناوری اطلاعات و اقتصاد دیجیتال با شعار «مخابرات پایدار در عصر هوش مصنوعی» از سوم تا ششم دی ماه سال جاری با حضور 200 شرکت داخلی و خارجی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شود.