معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی:
احساس مردم به الکترونیکی شدن خدمات ۱۰ درصد است
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدام اعلام کرد که در حال حاضر شاید نزدیک به ۷۰ درصد خدمات دستگاهها الکترونیکی شده، اما احساس مردم به الکترونیکی شدن خدمات دستگاهها حدود ۱۰ درصد است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی اعلام کرد که در حال حاضر شاید نزدیک به ۷۰ درصد خدمات دستگاهها الکترونیکی شده، اما احساس مردم به الکترونیکی شدن خدمات دستگاهها حدود ۱۰ درصد است.
به گزارش «فنزی» امروز (۱۹ آذر) وزارت ارتباطات در همایش «افق آینده، تحول دیجیتال» میزبان مدیران دستگاههای مختلف اجرایی در حوزه فناوری اطلاعات بود تا در آن وضعیت کشور در حوزه دیجیتال به بحث گذاشته شود.
علاءالدین رفیعزاده، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی در این همایش با اشاره به اینکه سالهاست از الکترونیکی شدن خدمات صحبت میشود، اما در عمل مردم خدمتی دریافت نمیکنند گفت: «سه دهه است که در حال حرص خوردن هستیم که چرا خدمات دولت بر خلاف ادعاهای که وجود دارد الکترونیک نیست و مردم از آن لذت نمیبرند و آنطور که ما ادعا میکنیم مردم سهولت را احساس نمیکنند.»
او ادامه داد: «درحال حاضر در دولت چهاردهم دیگر بهانهای برای کارکرد ضعیف که خروجی برای مردم نداشته باشد، نداریم و ناچار به برنامهریزی هستیم تا اتفاقهای خوبی بیفتد.»
او در ادامه به آماری براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد اشاره کرد. بر اساس این گزارش چهار تکنولوژی مسلط که دنیای دیجیتال را متحول میکند اینترنت پرسرعت همراه، هوش مصنوعی، بیگ دیتا و فناوری ابری است . به گفته او در نسخه ۲۰۱۸ این گزارش اشاره شده که تا پایان سال ۲۰۲۲ تحول جدیدی در خصوص انسان و ماشینهای هوش مصنوعی شکل میگیرد و تا ۲۳ درصد از رباتها به جای انسانها استفاده میشود. در نسخه ۲۰۲۳ این گزارش که از حدود ۸۰۰ شرکت در سراسر دنیا نظرسنجی انجام داده است، اعلام شده که تا سال ۲۰۲۷، حدود ۸۳ میلیون شغل از بین میرود و در مقابل آن ۶۹ میلیون شغل جدید ایجاد میشود. به گفته او در این گزارش گفته شده که استخدام نیرو در حوزه تحلیل داده، یادگیری ماشینی وامنیت سایبری تا سال ۲۰۲۷ حداقل ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد. به گفته او در این گزارش آمده که منابع انسانی باید استراتژیهایی مشخصی برای نیروی کار خود در نظر بگیرند و ۸۱ درصد از این ۸۰۰ شرکت که مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، گفتهاند که باید روی یادگیری و آموزش در محل کار سرمایهگذاری شود.
معاون رئیس جمهور با اشاره به این آمارها گفت: «در شرایطی که همه چیز در دنیای در حال متحول شدن است آیا میتوانیم با نگاه گذشته نسبت به نیروی انسانی، زیرساخت و نرمافزاری کار را دنبال کنیم؟ پاسخ حتما منفی است و باید متناسب با تحولاتی که دنیای دیجیتال ایجاد کرده ما هم بتوانیم تغییرات لازم را انجام دهیم. سوال اصلی این است که آیا امروز مردم ما دریافت خدمات را با نگاه سنتی میپذیرند؟ ما باید روشهای جدیدی را در پیش بگیریم.»
او اعلام کرد که آمارها حکایت از این دارد که ۷۰ درصدی خدمات دستگاههای اجرایی الکترونیک شده است، اما احساس مردم به الکترونیکی شدن خدمات حدود ۱۰ درصد است. او ادامه داد: «واقعیت این است که در این حوزه کارهایی شده مثلا اپلیکیشنها و پلتفرمهای مختلف توسعه داده شده است، ولی در عمل و اجرا آنها کار نمیکنند و نمیدانیم که باید چه کسی را مسئول بدانیم.»
او یادآور شد: «ما میدانیم که نیازمند ساختارسازی جدید در حوزه فناوری اطلاعات هستیم. یکی از خواهشها ما همین است که برای اینکه دستگاههای اجرایی بتوانند پاسخگویی خود به مردم را ارتقا دهند ساختار سازمانی خود را بررسی کنند و با استفاده از ابزارهای فناورانه بتوانند مسیرهای تازهای برای ارتقا سازمان خود در پیش بگیرند. برای این کار نیاز به ایجاد سازمان جدید نیست و صرفا به اقدامات جدید نیاز است.»
رئیس سازمان اداری استخدامی در پایان تاکید کرد: «دولت هوشمند وظیفه یک دستگاه نیست. وزارت ارتباطات وظیفه زیرساختی را برعهده دارد، سازمان اداری استخدامی راهبر ۷ هزار خدمت در دستگاههای اجرایی است و سازمان برنامه و بودجه نیز تکالیف دیگری دارد. همه اینها باید در کنار یکدیگر دست به دست هم دهند تا اتفاقات خوبی در کشور رخ دهد. این وفاق رخ داده و اکنون سندی آماده شده تا به عنوان سند هوشمندسازی خدمات دولت به شکل یکپارچه و جمعبندی شده توسط رئیس جمهور به دستگاهها ابلاغ شود تا مبنای عمل دستگاهها قرار بگیرد.»