|

مدیرعامل تپسی‌فود مدعی شد:‌

دسترسی غیرمجاز اسنپ‌فود به پنل تامین‌کنندگان تپسی‌فود

امین سلامی پرگو، مدیرعامل تپسی‌فود، در پستی که ظهر امروز در شبکه اجتماعی لینکدین منتشر کرده خبر از شروع یک رویه جدید ضدرقابتی از طرف اسنپ‌فود را داده است.

 دسترسی غیرمجاز اسنپ‌فود به پنل تامین‌کنندگان تپسی‌فود

 

امین سلامی پرگو، مدیرعامل تپسی‌فود، در پستی که ظهر امروز در شبکه اجتماعی لینکدین منتشر کرده خبر از شروع یک رویه جدید ضدرقابتی از طرف اسنپ‌فود را داده است. سلامی پرگو با انتشار یک فایل صوتی که در آن صدای تامین‌کنندگان این پلتفرم سفارش آنلاین غذا شنیده می‌شود، نشان داده که اسنپ‌فود طی تماسی با برخی تامین‌کنندگان آنها چگونه به پنل تپسی‌فود دسترسی پیدا می‌کنند و بدون اجازه تامین‌کننده حساب او را غیرفعال می‌کنند.

او در این زمینه نوشته است:‌ «از زمان فعال‌سازی تپسی‌فود برای کاربران تهرانی با انواه چالش‌ها و سنگ‌اندازی‌ها از سوی بازیگر دیگر این حوزه مواجه بوده‌ایم.اما حرکت اخیر، از عجیب‌ترین رفتارهاست که ما از تماس با تامین کنندگان خود متوجه این ماجرا شدیم.»

سلامی‌پرگو در مورد رفتار اسنپ‌فود توضیح داده است: «آن‌ها با تأمین‌کننده تماس می‌گیرند و می‌پرسند چرا در تپسی‌فود فعال هستی؟ سپس در اقدامی حیرت‌انگیز، با شماره همان تأمین‌کننده بدون اطلاع آنها وارد پنل تپسی‌فود می‌شوند، کد تأیید را از ناآگاهی آنها می‌گیرند و به پنل دسترسی پیدا می‌کنند. در نهایت، کل منوی آن تأمین‌کننده را بدون اجازه‌ی او غیرفعال می‌کنند.»

او تاکید کرده این اتفاق‌ها، که به‌تازگی برای برخی از تأمین‌کنندگان ما و حتی نانوایی‌ها در تهران رخ داده است، به هیچ‌وجه قابل‌قبول نیست. به باور سلامی پرگو این رفتارهای غیرحرفه‌ای نه‌تنها اعتماد تأمین‌کنندگان را خدشه‌دار می‌کند، بلکه تصویر کلی صنعت آنلاین و سفارش غذا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

از زمان انتشار این پست توسط مدیرعامل تپسی‌فود، تلاش کردیم تا از اسنپ‌فود هم چرایی این اتفاق و پاسخ آنها به این اتفاق را بشنویم، اما تا این لحظه اسنپ‌فود پاسخی در این خصوص ارائه نکرده است.

به گزارش «فن‌زی» متهم کردن اسنپ‌فود به رفتار غیررقابتی از سوی تپسی‌فود از زمان شروع فعالیت این پلتفرم فروش آنلاین غذا یعنی تابستان امسال بارها شنیده شده است.

امین سلامی پرگو، پیش از این هم، در شبکه اجتماعی لینکدین از رفتارهای ضد‌رقابتی اسنپ نوشته بود. برای نمونه او گفته بود که  تماس و فشار شرکت رقیب بر رستوران‌ها و سایر مجموعه‌هایی که در تپسی‌فود هم حضور دارند، باعث شده نزدیک به ۵۰ رستوران و همکاران آنها در تپسی‌فود غیرفعال شوند.

او اعلام کرده بود که شکایت تپسی از اسنپ «به‌جای اینکه رقیب را به رقابت سالم و ارتقای کیفیت سرویس سوق دهد، آنها را بر آن داشته تا فشار بیشتری بر رستوران‌ها و سایر مجموعه‌ها وارد کنند.»

این اولین بار نیست که اسنپ‌فود متهم به انجام فعالیت‌های ضدرقابتی و انحصاری در بازار سفارش آنلاین غذا می‌شود. در اواسط دهه نود و زمانی که این شرکت رقیبی مانند چیلیوری را مقابل خود داشت بارها از سمت این پلتفرم متهم به انجام فعالیت‌های ضدرقابتی شد. در نهایت بعد از ثبت شکایت چیلیوری در شورای رقابت این پلتفرم توانست نظر شورا را جلب و اسنپ‌فود را محکوم به انجام فعالیت ضدرقابتی در این بازار و پرداخت جریمه کند. هرچند که این حکم هیچ‌ وقت به اجرا در نیامد و به خاطر طولانی شدن مراحل بررسی پرونده شکایت چیلیوری چند ماه پس از موفقیت در این پرونده از این بازار خداحافظی کرد.

با توجه به همین تجربه حالا تپسی‌فود وارد بازار سفارش آنلاین غذا شده است. به همین خاطر هم در نشست خبری تپسی که چند ماه پیش برگزار شد. مصطفی سید حسینی در پاسخ به اینکه چه برنامه‌هایی برای رویه‌های انحصاری رقیب خواهد داشت گفت:‌ «این شرایط محصول اتفاق‌های بوده که در پنج شش سال گذشته افتاده است. اگر از همان موقع  رقابت به شکل واقعی انجام می‌شد، اینطور نمی‌شد. قراردادهای خاص رقیب با رستوران‌ها، چالش جدی ما است. برای مقابله با این  وضعیت از همه امکاناتمان استفاده می‌کنیم. اگر جایی فرصتی وجود داشته باشد که این موانع را برداریم، این کار را می‌کنیم. در این مسیر از امکانات قانونی هم استفاده می‌کنیم اما به آن بسنده نمی‌کنیم.»

تپسی‌فود اواخر تیر ماه به عنوان بخشی از سوپراپ تپسی کارش را از مشهد و شیراز شروع کرد و در نهایت نیز تپسی‌فود در اواخر آذر برای کاربران تهرانی فعال شد.