«گرگهای وحشت» با فناوری ژنتیک دوباره زاده شدند
در یکی از بزرگترین پیشرفتهای زیستفناوری در سالهای اخیر، پژوهشگران موفق شدند گونهای منقرضشده از سگسانان به نام «گرگ وحشت» (Dire Wolf) را از طریق شبیهسازی و مهندسی ژنتیک، به حیات بازگردانند. این دستاورد علمی، نخستین نمونه موفق بازآفرینی یک گونه منقرضشده در جهان است.

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ آزمایشگاه ژنتیک کولوسال (Colossal Biosciences) در تگزاس، پس از سالها تحقیق، توانست با استخراج و توالییابی دیانای باستانی از فسیلهایی متعلق به ۱۳ تا ۷۲ هزار سال پیش، کاملترین ژنوم شناختهشده این جانور ماقبل تاریخی را مونتاژ کند. بررسیها نشان داد که «گرگ وحشت» ۹۹.۵ درصد شباهت ژنتیکی با گرگ خاکستری دارد و برخلاف تصورات قبلی، خویشاوند نزدیکتری به گرگهاست تا به شغالها.
با بهرهگیری از ۲۰ ویرایش هدفمند ژن در سلولهای گرگ خاکستری و استفاده از تکنولوژی انتقال هسته سلول سوماتیک، جنینهای بازمهندسیشده در رحم جایگزین میانگونهای پرورش یافتند. نتیجهی این فرآیند، تولد سه توله از گونهی احیاشدهی گرگ وحشت با نامهای «رومولوس»، «رِموس» و «کالیسی» بود.
این تولهها هماکنون در یک پناهگاه حفاظتشده ۲۰۰۰ هکتاری تحت مراقبت دائمی قرار دارند و با نظارت مداوم از طریق دوربین و پهپاد، مراحل رشد خود را طی میکنند. هدف نهایی پروژه، رهاسازی تدریجی این جانوران در زیستگاههای طبیعی مدیریتشده است.
بن لام، مدیرعامل کولوسال، این پروژه را «نقطه عطفی در نجات گونههای منقرضشده و پاسخی فناورانه به بحران انقراض» توصیف کرده است. این شرکت پیشتر نیز با موفقیت گونهای موش پشمالو را بازسازی کرده و در حال کار روی احیای ماموتهای پشمالو است.
در کنار این موفقیت، کولوسال همچنین دو توله از گرگ سرخ آمریکایی را که از جمله نادرترین گونههای سگسان جهان به شمار میروند، با استفاده از شبیهسازی به دنیا آورده است.