|

این تابلو در حراج تهران ۲۰ میلیارد فروخته شد

بعد از فروخته شدن تابلو رضا عباسی در حراج تهران این موضوع مطرح شده است که چه کسی مجوز این کار را صادر کرده است؟ موضوعی که هیچ‌کس به آن جواب مشخصی نمی‌دهد.

این تابلو در حراج تهران ۲۰ میلیارد فروخته شد

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق ؛ حراج تابلو «دختر نشسته» اثری که گفته می‌شود متعلق به رضا عباسی است به پایان رسید و این تابلو با قیمتی بالاتر از 20 میلیارد تومان به فروش رفت. این در حالی است که لیلا خسروی، مدیرکل موزه‌های وزارت میراث‌فرهنگی در واکنش به فروش آثار تاریخی در بیست و دومین دوره حراج تهران برگزار می‌شود، گفت: «بر اساس قانون حفاظت آثار ملی و فرهنگی مصوب ۱۳۰۹ و آیین‌نامه‌های اجرایی آن، فروش و خروج هرگونه اشیا و آثار تاریخی و فرهنگی با قدمت بیش از ۱۰۰ سال بدون اخذ مجوز از معاونت میراث‌فرهنگی، ممنوع و غیرقانونی است.

خسروی تصریح کرد: اداره کل موزه‌ها ضمن محکومیت قاطع این اقدام غیرقانونی، از مراجع ذی‌ربط درخواست می‌کند تا با اقدامات فوری و قاطع، از فروش و خروج این آثار تاریخی جلوگیری کند. همچنین از برگزارکنندگان این حراج انتظار می‌رود تا بدون تأخیر، نسبت به ابطال معاملات انجام‌شده در خصوص این آثار اقدام کنند.»

اما مؤسسه حراج تهران اعلام کرد که « براین‌اساس در تاریخ ۶ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ طی نامه شماره ۱۹۵۴۳/۱۴۰۳۲۵۰۳ از سوی اداره کل موزه‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران به امضا و مهر سرپرست اداره کل موزه‌ها، خریدوفروش کلیه آثار ارائه شده در قالب برگزاری حراج پس از اخذ مجوزها از نظر آن اداره کل بلامانع اعلام شده است.»

فاطمه داوری، سخنگوی معاونت میراث‌فرهنگی در پاسخ به این اظهارات حراج تهران با این تأکید که وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مجوزی برای آثار فرهنگی - تاریخی عرضه‌شده در «حراج تهران» صادر نکرده است، به‌مرور روندی که طی شده است، پرداخت و افزود: «ششم بهمن‌ماه ۱۴۰۳ اداره کل موزه‌ها در پاسخ به مکاتبه درخواست برگزاری حراجی اعلام می‌کند درصورتی‌که مجوزهای لازم گرفته شود، برگزاری ‌حراج بلامانع است.

وی در پاسخ به اینکه چه مجوزی لازم بوده گرفته شود؟ توضیح داد: ‌برای این‌که مجوز صادر شود باید اطلاعات آثار به وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ارسال شود تا در کارگروه مربوطه بررسی‌ها صورت گیرد و بر آن اساس، مجوز عرضه اثر (یا آثار) در حراج صادر شود. پیامد آن، در ۱۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ مجدداً اداره کل موزه‌ها به مسئولان حراج تهران اعلام می‌کند که برای صدور مجوز باید اقداماتی انجام و اطلاعات درخواست شده به اداره کل موزه‌ها ارسال شود تا اطلاعات و مشخصات آثار در کارگروه مربوطه (تجارت اموال فرهنگی تاریخی و هنری منقول مجاز) بررسی شود.

سخنگوی معاونت میراث‌فرهنگی اضافه کرد: پس از نامۀ ۱۵ بهمن‌ماه، برگزارکنندگان حراج اطلاعاتی را به اداره کل موزه‌ها می‌فرستند که منتج به صدور مجوز از اداره کل موزه‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نشده است.

وی با تأکید بر اینکه نامۀ نخست که حراج تهران به آن استناد کرده و یا آن را مجوز قلمداد کرده است، برگزاری حراج را «با اخذ مجوزهای لازم» بلامانع می‌داند، اما نامه‌نگاری دوم و ارسال اطلاعات اولیه منتج به صدور مجوز نشده است، اظهار کرد: روند طی شده این‌گونه بوده که آنها نخست اعلام کردند قصد برگزاری حراج دارند، اداره کل موزه‌ها پاسخ می‌دهد که برگزاری در صورت اخذ مجوزهای لازم بلامانع است اما پس از مکاتبه دوم اداره کل موزه‌ها، ارسال اطلاعات از سوی حراج تهران نیز منتج به صدور مجوز نشده است.

داوری در پاسخ به این پرسش که باتوجه‌به اینکه پیش از برگزاری حراج (در روز جمعه ۲۶ بهمن‌ماه) وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، «غیرقانونی» بودن حراج را اعلام کرد و حراجی بدون توجه به این اعلام، اقدام به عرضه آثار تاریخی بالای ۱۰۰ سال کرده است، آیا اقدام حقوقی و قانونی بعدی از سوی این وزارتخانه صورت‌گرفته است؟ گفت: از سوی اداره کل موزه‌ها موضوع در حال بررسی است.»

با این ابهامات تنها اتفاقی که افتاده فروش تابلویی منصوب به رضا عباسی بوده است که با این وضعیت تنها این اتفاق که افتاده این است که این تابلو در وضعیتی مبهم فروخته شده است.

منبع: سایت طلا