|

در ۵ماهه نخست امسال رخ داد؛

12 نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در همدان جان باختند

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان با اشاره به اینکه در 5ماهه امسال 12نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج فوت شده اند گفت: این رقم در 5ماهه اول سال گذشته 11نفر بوده است.

12 نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در همدان جان باختند

به گزارش شرق، آرتین کمالی بیان کرد: روز گذشته نیز زن 40 ساله ساکن در شهرستان اسدآباد  بر اثر بی احتیاطی با قرص برنج مسموم و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان افزود: آلومینیوم فسفید با نام‌های تجاری‌ «کویک‌فوس»، «سلفوس » و در ایران با نام «قرص برنج» برای ضدعفونی و حفاظت از دانه‌های غلاتی همچون برنج استفاده می‌شود و این قرص به ویژه زمان نخست خارج کردن از ظرف، بسیار سمی و مهلک است و به‌ علت وارد کردن شوک عمیق، آماس قلب و از کار انداختن بعضی عناصر داخلی بدن، سبب مرگ مصرف کننده می شود.

کمالی ادامه داد: مرگ مغزی این نوع قرص ها از نوع مرگ «سوماتیک» است یعنی پس از مصرف قرص برنج ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز دچار مشکل شده و فرد در حالتی دردناک و زجرآور می میرد.

وی بیان کرد: علاوه بر خوردن، استشمام بوی قرص برنج نیز سبب مسمومیت و مرگ افراد می شود چرا که خاصیت سمی «آلومینیوم فسفید» به علت داشتن گاز «فسفین» از فعالیت آنزیم‌های سلول‌های حیاتی جلوگیری و بافت‌ها را نابود می‌کند.

مدیر کل پزشکی قانونی استان همدان یادآوری کرد: پس از چند دقیقه از ورود قرص به معده ویژگی‌های سمی آغاز به کار کرده و پیامد کشنده اصلی آن از کار ایستادن سیستم گردش خون و آسیب زدن به غده فوق کلیه است البته علائم آن با میزان دوز مصرفی و زمان مصرف متفاوت است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان از دیگر ویژگی بارز کلینیکی این قرص را مقاومت در برابر درمان با «دوپامین» دانست و گفت: سرگیجه، خستگی، فشار قفسه سینه، سردرد، تهوع، بی‌حسی، اسهال، آتاکسی، لرز، خواب رفتگی، ضعف ماهیچه‌ها، دید دوگانه و یرقان از دیگر عوارض مصرف قرص برنج به شمار می رود.

کمالی ادامه داد: در صورت سخت شدن تنفس برای بیمار احتمال نارسایی قلبی، آریتمی قلب و تشنج و در ادامه رفتن به حالت کما زیاد است و وجود سم در بدن بر کلیه ها و کبد هم تاثیر می گذارد.