|

معاون محیط‌زیست طبیعی حفاظت محیط‌زیست استان همدان

شهرداری همدان مکلف به شفاف‌سازی تعداد و نحوه اعطای مجوز دکل‌های مخابراتی شد

در اولین جلسه کارگروه نظارت بر نصب آنتن و دکل‌های مخابراتی موضوع ماده ۳۰ قانون هوای پاک، شهرداری همدان مکلف به شفاف‌سازی تعداد و نحوه اعطای مجوز دکل‌های مخابراتی شد.

شهرداری همدان مکلف به شفاف‌سازی تعداد و نحوه اعطای مجوز دکل‌های مخابراتی شد

به گزارش شرق، اولین جلسه کارگروه استانی نظارت بر نصب آنتن و دکل‌های مخابراتی موضوع ماده ۳۰ قانون هوای پاک، طبق شیوه‌نامه سازمان حفاظت محیط‌زیست با حضور دستگاه‌های مرتبط استانی برگزار و در خصوص امواج یون‌ساز و غیریون‌ساز و تشعشعات رادیویی استان و جانمایی دکل‌های مخابراتی بحث و تبادل نظر شد.

سیدعادل عربی، معاون محیط‌زیست طبیعی حفاظت محیط‌زیست استان همدان دراین‌خصوص بیان کرد: در این جلسه اعضای کارگروه ضمن ارائه نقطه‌نظرات و پیشنهادها خود مصوب کردند که در خصوص موضوع جانمایی و تعداد دکل‌های مخابراتی شهر همدان و نحوه اعطای مجوز، از سوی شهرداری همدان شفاف‌سازی صورت گیرد.

بر اساس ماده ۳۰ قانون هوای پاک؛ سازمان حفاظت محیط‌زیست مکلف است با همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به جلوگیری از انتشار خارج از حدود تعیین شده کلیه امواج رادیویی، الکترومغناطیسی، پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز اقدام و به‌منظور حصول اطمینان از عدم افزایش میزان و شدت امواج و پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز از حدود تعیین شده در هوای آزاد، شبکه پایش مربوطه را راه‌اندازی کند.

گفتنی است اشخاص حقیقی و حقوقی که حدود تعیین شده انتشار امواج و پرتوهای موضوع این ماده را رعایت نکنند، برای اولین‌بار به جزای نقدی درجه پنج موضوع ماده(۱۹)قانون مجازات اسلامی محکوم و در صورت تکرار علاوه بر حداکثر جزای نقدی، به ضبط اموال و تجهیزات مرتبط نیز محکوم می‌شوند. بر اساس این گزارش پرتوهای یون یون‌ساز پرتوهایی مانند ایکس، گاما، بتا، نوترون و آلفا و ذرات اتمی دیگر اطلاق می‌شود که قادر به یون‌سازی در ماده هستند. همچنین پرتوهای غیریون‌ساز پرتوهایی مانند فرابنفش، فروسرخ، امواج رادیویی و مایکروویو و نظایر آن هستند که قادر به یون سازی در ماده نیستند.

طبق آیین‌نامه اجرایی ماده (۳۰) قانون هوای پاک موضوع تعیین حدود انتشار پرتوهای یون‌ساز و غیریون‌ساز، پرتوهای یون‌ساز در هوای آزاد (بخشی از جَو که عموم مردم در بیرون ساختمان‌ها به آن دسترسی دارند) در چارچوب مقررات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، توسط سازمان انرژی اتمی ایران تعیین می‌شود.

علاوه بر این، سازمان انرژی اتمی ایران موظف است به‌منظور رعایت اصل ALARA و تأثیر پرتوگیری طولانی‌مدت در شدت میدان‌های ضعیف، متناسب با شرایط جامعه، تعدد و تنوع بهره‌برداری از منابع پرتو، فنّاوری‌های مرتبط و ضریب نفوذپذیری آن در جامعه و سایر ملاحظات مرتبط، اقدامات لازم جهت کاهش پرتوگیری آحاد جامعه به حداقل میزان قابل‌دستیابی را با تعیین و اعمال حدود محدود شده به عمل آورد.

لازم به ذکر است، اصل ALARA (کمترین سطح موجه دست‌یافتنی) یکی از اصول حفاظت در برابر اشعه است که بیان می‌دارد، حفاظت و ایمنی دررابطه‌با پرتوگیری از هر منبع در فعالیت پرتوی باید به شکلی بهینه شود که پرتوگیری فردی، تعداد افراد در معرض پرتو و احتمال پرتوگیری‌ها با درنظرگرفتن ملاحظات اقتصادی و اجتماعی به کمترین سطح موجه دست‌یافتنی، کاهش یابد.

همچنین بر اساس آیین‌نامه مذکور، همه دارندگان منابع پرتو اعم از یون‌ساز و غیریون‌ساز ملزم به اخذ مجوز/پروانه‌های لازم برای منابع پرتوی در اختیار و نیز بهینه‌سازی و کاهش سطح تشعشعات بر اساس اصل ALARA و حدود محدود شده در این آیین‌نامه هستند.

 

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها