|

افتتاح ۱۵ طرح میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همدان طی ایام دهه فجر

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت: ۱۵ طرح در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام دهه فجر بهره‌برداری می‌شود.

افتتاح ۱۵ طرح میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همدان طی ایام دهه فجر

به گزارش شرق، محسن  معصوم‌علیزاده بیان کرد: در ثبت جهانی هگمتانه به عنوان بیست و هشتمین اثر یونسکو، اهداف بزرگی را به دست آوردیم و آن این بود که کنار هم می‌توانیم اتفاقات بزرگ را رقم بزنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان در ادامه با اشاره به اینکه ۱۵ طرح در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در ایام دهه فجر بهره‌برداری می‌شود گفت: در ملایر ۶ طرح با ۸۹۹ میلیارد ریال اعتبار بهره‌برداری می‌شود که برای ۴۱ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد؛ این طرح‌ها بیشتر در حوزه فروشگاه‌های مبل و منبت است و یک سفره‌خانه سنتی هم در این شهرستان راه‌اندازی می‌شود.
 
وی با بیان اینکه در شهرستان نهاوند سه طرح افتتاح می‌شود و کلنگ‌زنی هم خواهیم داشت افزود: این طرح‌ها با اعتبار ۷۰ میلیارد ریال انجام می‌شود و برای ۳۵ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
 
معصوم‌علیزاده با تاکید بر اینکه در شهرستان نهاوند مجتمع بسیار خوب گردشگری را کلنگ‌زنی خواهیم کرد ادامه داد: در این مجتمع ۱۵ واحد اقامتی با ۶۰ تخت را افتتاح خواهیم کرد که یکی از پروژه‌های بسیار خوب در توسعه گردشگری نهاوند است.
 
وی با بیان اینکه در شهرستان بهار یک طرح را با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال طی ایام دهه فجر بهره‌برداری خواهیم کرد عنوان کرد: در شهرستان رزن دو طرح را افتتاح خواهیم کرد که با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال انجام و برای ۴۴ نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد.
 

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اینکه در شهرستان تویسرکان سه پروژه با حدود ۶۰ میلیارد ریال راه‌اندازی و برای ۱۸ نفر اشتغال ایجاد می‌شود افزود: در مجموع حدود یک‌هزار و ۷۷۹ میلیارد ریال برای طرح‌های دهه فجر هزینه می‌شود که برای ۱۳۸ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.وی با بیان اینکه ۹ ماهه گذشته آثار منقول و غیر منقول و اشیایی شناسایی و به استان اضافه شده است گفت: در فهرست آثار ملی کشور، در مجموع ۱۴۰ آثار به آثار غیرمنقول و منقول اختصاص داده شده است.

معصوم‌علیزاده با بیان اینکه امسال سه اثر دیگر جزو آثار منقول ثبت شد و جمع آن به حدود ۳۳ اثر می‌رسد افزود: در کل ۱۱۶ آثار ناملموسی در فهرست آثار ملی داریم و در ۹ ماهه امسال حدود سه مورد ثبت شده و تا پایان سال هم ۷ مورد ثبت خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان با اشاره به اینکه جدای از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ۷ میلیارد تومان برای زیرسازی و آسفالت مناطق روستای علیصدر، مرهم دره و ورکانه هزینه کردیم گفت: نمایشگاه گردشگری نیز ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و همدان در سالن ۵ و ۹ غرفه خواهد داشت.وی با اشاره به معرفی ظرفیت استان در حوزه گردشگری درمانی، کشاورزی و... در این نمایشگاه تصریح کرد: جشنواره سرو سیمین نیز ۲ تا ۶ اسفندماه برگزار می‌شود و ۱۵۰ اثر از هنرمندان استان به جشنواره ارسال شده است.

معصوم‌علیزاده با بیان اینکه اقدامات لازم برای برگزاری نمایشگاه گردشگری سلامت را با همکاری کشورهای عضو اکو طی سال آینده در همدان خواهیم داشت افزود: هدف از برگزاری این جشنواره‌ معرفی ظرفیت سلامت و نیز کمک به اقتصاد استان است.

وی با بیان اینکه کارگاه تخصصی مرمت خشت را با حضور اساتید بین‌المللی در همدان برگزار می‌کنیم گفت: پیگیریم مرکز مطالعات جامع تمدنی غرب کشور را سال آینده در هگمتانه به سرانجام برسانیم که هیات‌ها در سه سطح ملی، استانی و منطقه‌ای حضور خواهند داشت.