|

همدان پنجمین استان قنات خیز کشور است

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی همدان گفت: استان همدان پنجمین استان قنات خیز کشور است که در حال حاضر 2 هزار و 477 رشته قنات فعال در بخش کشاورزی وجود دارد .

به گزارش شرق،  یوسف کاکاوند گفت:  طول کل قنوات 928 کیلومتر است و تاکنون 50 درصد قنوات نوسازی و بازسازی شده اند.

وی ادامه داد: هرساله از محل اعتبارات ملی و استانی حدود 20 کیلومتر قنات بازسازی می شود.

وی خاطرنشان کرد: 10 رشته قنات مهم در استان وجود دارد و 25 درصد از قنوات در شهرستان ملایر  به تعداد۶۲۱ رشته به طول ۲۱۰ کیلومتر قرار گرفته است.

مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال گذشته و افت منابع آب زیرزمینی، تسریع بازسازی و نوسازی قنوات موجب پایداری منابع آبی در مناطق روستایی می شود

وی تعداد قنوات کشور را ۳۷ هزار رشته عنوان کرد و افزود: استان همدان ۶.۷ درصد از این تعداد را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: با توجه به کیفیت بالای آب قنات ها که دارای املاح و مواد معدنی است و با توجه به کاهش بارندگی ها و افت منابع آب زیرزمینی، این قنات ها به تازگی مورد توجه جدی کشاورزان برای جبران کم آبی در زمین های کشاورزی و باغ ها قرار گرفته است.

معاون مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی استان از دیگر مزایای قنات ها را این مساله دانست که به سفرهای زیرزمینی فشار وارد نمی کند و به شکل و روند طبیعی منطقه زیرپوشش خود را آبدهی می کنند.