|

پدیده شنا هم از ایران رفت

رئیس کمیته فنی شنا، گفت: متین بالسینی از تیم ملی خط نخورده و او بدون اطلاع رفته بود که در نهایت هم این تصمیم را گرفته است.

پدیده شنا هم از ایران رفت

هنوز همه اهالی شنا به یاد دارند که در سومین روز از بازی‌های المپیک توکیو تنها نماینده شنای ایران در این مسابقه در ماده ۲۰۰ متر پروانه به آب زد و در دسته اول در کنار شناگرانی از جامائیکا، اسلوواکی، تایلند، سوریه و سیشل رقابت کرد و با رکورد ۱:۵۹:۹۷ به کار خود پایان داد و در نهایت در ماده ۲۰۰ پروانه در رده ۳۳ قرار گرفت.

متین بالسینی که پیش از المپیک در انتخابی المپیک صربستان رکورد ۲:۰۰:۹۴ را ثبت کرده بود توانست رکورد ملی خود را در توکیو بهبود بخشد و تا حدود زیادی نگاه‌ها به شنا را تغییر دهد، اما خیلی زود همه چیز رنگ باخت و ورق برگشت. بالسینی با سهمیه یونیورسالیتی راهی بازی‌های المپیک توکیو شد؛ این در حالی بود که مهرشاد افقری هم بعد از مسابقات شنا انتخابی المپیک صربستان در مسابقات انتخابی المپیک بلغارستان در ماده ۱۰۰ پروانه رکورد B المپیک را ثبت کرد، اما به این دلیل که مسئولان فدراسیون شنا اعلام کردند فرصت ثبت فیناپوینت به اتمام رسیده، نتوانست راهی المپیک ۲۰۲۰ شود.

متین بالسینی بعد از اتمام مسابقاتش در المپیک توکیو مصاحبه‌ای انجام داد که چندان به مذاق مسئولان فدراسیون و ورزش کشور خوش نیامد. رکورددار ماده ۲۰۰ متر پروانه در آخرین مصاحبه‌هایش هم گفته بود: «اگر رکوردشکنی‌ها ادامه پیدا کند احتمال کسب مدال در بازی‌های آسیایی هست، اما ما فقط نباید از شناگران توقع داشته باشیم و باید حمایت‌ها هم اندازه توقعات باشد. شنای ایران در راه پیشرفت است. من، مهرشاد افقری و سینا غلامپور واقعا رکورد‌های ملی را در هر مسابقه می‌زنیم. حداقل برای ما سه نفر که اکنون جزو بهترین شناگران ایران هستیم باید ویژه‌تر سرمایه گذاری و حمایت شود. در این شرایط می‌توان انتظار مدال بازی‌های آسیایی را داشته باشیم، اما تا وقتی این حمایت‌ها نباشد کار خیلی سخت است.»

با وجود اینکه بالسینی چندین بار به روش‌های مختلف نسبت به شرایط گلایه کرده بود، اما هیچ واکنشی از مسئولان فدراسیون که ادعا می‌کنند از جنس این رشته هستند ندید و حالا تصمیم گرفته تا از تیم ملی ایران جدا شود و زیر پرچم پناهجویان در مسابقات بین‌المللی مختلف حضور پیدا کند؛ تصمیمی که البته بسیار عجولانه بود و ذوق‌زدگی رسانه‌های معاند را هم به همراه داشته است.

بالسینی از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ توانست ۸ بار رکورد ملی ۲۰۰ متر پروانه را در استخر مسافت کوتاه و بلند بشکند و قطعاً یکی از استعداد‌های رشته شنا محسوب می‌شود، اما سوءمدیریت موجب شد تا او چنین تصمیمی بگیرد. حالا باید منتظر ماند و دید که واکنش اهالی شنا و مسئولان ورزش به این تصمیم بالسینی چه خواهد بود؟

رئیس کمیته فنی شنا، گفت: متین بالسینی از تیم ملی خط نخورده و او بدون اطلاع رفته بود که در نهایت هم این تصمیم را گرفته است.

حمید اسکندریون در خصوص ادعای متین بالسینی مبنی بر اینکه از تیم ملی شنا خط خورده است و به همین دلیل می‌خواهد پناهنده شود، اظهار کرد: اینطور نبود. او بعد از عید بدون هیچ اطلاعی به انگلیس رفت‌ و اعلام نکرد که برای مسابقات به تیم ملی بر می‌گردد یا خیر. او بدون هیچ اطلاعی رفته بود اما از تیم ملی خط نخورد. خودش این تصمیم را گرفته و انجام داده است.

رییس کمیته فنی شنا در ادامه گفت: چندین بار هم با پدرش تماس گرفتم تا وضعیتش را مشخص کند اما پاسخی نگرفتیم‌. آخرین بار هم برای خودش، پدرش و مربی اش (کاوه بیک‌اوغلو) پیغام فرستادم تا وضعیت را مشخص کنند اما متاسفانه هیچ جوابی به ما ندادند. ما باز هم برای اردویی که قرار است از امروز برای آمادگی در مسابقات کشورهای اسلامی آغاز شود نام بالسینی را داشتیم و او را دعوت کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که حدود ۱۰ روز پیش رییس فدراسیون در مصاحبه‌ای نام سهران را جایگزین بالسینی کرده بود، گفت: این آخرین فرصت بود. ما با خودش که تماس نداشتیم و پیغام می‌دادیم، اما از خانواده و مربی‌اش مدام پیگیر بودیم. ما باید تا ۱۶ یا ۱۷ اردیبهشت آخرین اسامی برای حضور در مسابقات قهرمانی جهان را اعلام می‌کردیم. باید تا آن تاریخ حتما نام شناگر دوم را معرفی می‌کردیم. از بالسینی خبری نبود و خودش و خانواده‌اش به ما پاسخ نمی‌دادند. چون زمان رو به اتمام بود ما مجبور شدیم فرد دیگری را جایگزین کنیم.

رییس کمیته فنی شنا افزود: شناگران مدام باید تست دوپینگ شوند و آنطور که شنیده‌ام حتی بالسینی ایمیل زده است که ایران نیست. ما اسم او را خط نزدیم و اگر در میان لیست دعوت شدگان نگاه کنید اسم بالسینی هم هست. برای مسابقات قهرمانی جهان هم چون اعلام آمادگی نکرد و ما هم چند بار از خانواده‌اش خواستیم و جواب ندادند شناگر دیگری را جایگزین کردیم.

وی در پایان گفت: ما یک شناگر اصفهانی به نام علیرضا یاوری هم داریم که در آمریکا تحصیل می‌کند و با ما در ارتباط است. به مسابقه هم که می‌رود نتایجش را برای ما می‌فرستد. اعلام هم کرده که هر زمان تیم ملی کمک بخواهد حاضر خواهد شد. این شرایط را زیاد داریم که ورزشکاران برای تحصیل خارج بروند ولی ارتباط با تیم ملی و فدراسیون را ادامه می‌دهند اما متاسفانه بالسینی این راه را انتخاب کرده است.