فردا شب برگزار میشود؛
قرعهکشی جام جهانی باشگاهها در فلوریدا
قرعه کشی اولین دوره جام باشگاه های جهان با فرمت جدید و جنجالی با حضور ۳۲ تیم فردا ساعت نه و نیم شب به وقت تهران در میامی ایالت فلوریدا برگزار می شود.
این رقابتها در حالی قرار است با اصرار فیفا برگزار شود که در ماههای گذشته بازیکنان و مربیان اعتراضهای زیادی نسبت به این رقابتها داشتند و خواستار لغو آن به دلیل تقویم فشرده و فرصت کم استراحت بازیکنان پس از پایان لیگهای داخلی و رقابتهای اروپایی بودند. در فرمت قبلی، هفت تیم از شش کنفدراسیون فیفا به میزبانی یک کشور گردهم میآمدند و طی 11 روز، هفت بازی انجام میدادند. در فرمت جدید که فیفا از آن به عنوان «جام جهانی باشگاهها» نام میبرد، 32 تیم در 8 گروه چهار تیمی تقسیم میشوند. تیمهای اول و دوم هر گروه به مراحل حذفی صعود میکنند و رقابت برای رسیدن به فینال، از مراحل یکهشتم، یکچهارم و نیمهنهایی میگذرد. در کل 68 بازی در طی 28 روز انجام میشود که اولین آن 25 خرداد 1404 خواهد بود.
روز گذشته سیدبندی این رقابتها که به میزبانی امریکا یکی از میزبانان جام جهانی ۲۰۲۶ برگزار میشود، به طور رسمی اعلام شد.
سید اول شامل 4 تیم از اروپا با بالاترین رنکینگ و 4 باشگاه از آمریکای لاتین با بالاترین رنکینگ است. سید دوم شامل هشت تیمباقیمانده از اروپاست. سید سوم شامل دو تیم از آسیا، آفریقا و آمریکای شمالی، آمریکای مرکزی و کارائیب با بالاترین رتبه و دو باشگاه باقی مانده از آمریکای جنوبی است. سید چهارم هم شامل سایرتیمهای این مناطق و همچنین یک نماینده از اقیانوسیه و یکباشگاه به نمایندگی از کشور میزبان مسابقات است. نکته عجیب اینکه تیم کلمبوس کرو که قهرمان ام ال اس(لیگ امریکا) شده در این رقابتها حضور ندارد اما لطف همیشگی فیفا شامل حال مسی شده و تیم اینترمیامی که فقط جامی با عنوان جام هواداران را کسب کرده به عنوان یکی از دو نماینده امریکا در این رقابتها شرکت خواهد کرد. سیاتل ساندرز دیگر تیم امریکایی مرحله مقدماتی حضور در جام جهانی باشگاهها را با موفقیت طی کرده است.
سید بندی
سید 1: منچسترسیتی (انگلیس)، رئال مادرید (اسپانیا)، بایرنمونیخ (آلمان)، پاری سن ژرمن (فرانسه)، فلامینگو (برزیل)، پالمیراس(برزیل)، ریورپلاته (آرژانتین)، فلومیننزه (برزیل).
سید 2: چلسی (انگلیس)، دورتموند (آلمان)، اینتر(ایتالیا)، پورتو (پرتغال)، اتلتیکومادرید (اسپانیا)، بنفیکا (پرتغال)، یوونتوس(ایتالیا)، سالزبورگ (اتریش).
سید 3: الهلال (عربستان سعودی)، اولسان هیوندای (کره جنوبی)، الاهلی (مصر)، وداد (مراکش)، مونترری (مکزیک)، لئون (مکزیک)، بوکا جونیورز (آرژانتین)، بوتافوگو (برزیل).
سید 4: اوراوا رد دایموندز (ژاپن)، العین (امارات متحده عربی)، اسپرانس (تونس)، مامِلودی سانداونز (آفریقای جنوبی)، پاچوکا (مکزیک)، سیاتل ساندرز (ایالات متحده)، اوکلند سیتی (نیوزیلند)، اینترمیامی (ایالات متحده).
براساس قانون این بازیها، هیچ گروهی نمی تواند بیش از یک تیم از یک کنفدراسیون داشته باشد. این در مورد همه کنفدراسیون ها به جز یوفا صدق می کند (4 گروه از 8 گروه، 2 باشگاه اروپایی را در اختیارخواهند داشت).
باشگاه های یک کشور را نمی توان با هم در یک گروه قرار داد (رئال مادریدنمی تواند با اتلتیکو مادرید همگروه شود).
دو باشگاه از ایالات متحده - اینتر میامی و سیاتل ساندرز - به طور اتوماتیک در گروه های A و B قرار می گیرند.