|

مجلس شرایط اخذ رای از رای دهندگان پس از احراز هویت الکترونیکی را تصویب کرد

با تصویب مجلس امکان اخذ رأی از رأی‌دهندگان پس از احراز هویت الکترونیکی فراهم می‌شود و نیازی به ارائه مدارک هویتی ذکر شده در قانون نیست.

مجلس شرایط اخذ رای از رای دهندگان پس از احراز هویت الکترونیکی را تصویب کرد

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ نمایندگان در نشست علنی امروز (سه‌شنبه، ۷ اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور ماده ۱۵ و ۱۹ را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کرد.

موضوع اصلاح ماده ۱۵ قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۱۵ ـ ماده (۲۲) به شرح زیر اصلاح و یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به این ماده اضافه شده و تبصره فعلی به عنوان تبصره (۱) اصلاح می‌شود:

«ماده ۲۲- در هر مرحله انتخاباتی، هر شخص واجد شرایط می‌تواند فقط یک ‌بار با ارائه شماره ملی و اصل یکی از مدارک کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه رانندگی یا کارت معافیت یا پایان خدمت دوره ضرورت نظام وظیفه بعد از احراز هویت رأی دهد. وزارت کشور مکلف است زیرساخت‌های لازم به منظور احراز هویت الکترونیکی را فراهم نماید.

در مواردی که احراز مشخصات هویتی رأی‌دهنده و انطباق آن با اطلاعات دستگاه احراز هویت از طریق اثر انگشت یا سایر نشانه‌های زیست‌سنجی (بیومتریک) امکان‌پذیر باشد، از رأی‌دهنده ثبت‌نام به عمل می‌آید و نیازی به ارائه مدارک فوق الذکر نمی‌باشد. بر اساس داده‌های دستگاه احراز هویت، شرکت و رأی ‌دادن فرد در سوابق سجلی رأی ‌دهنده در سازمان ثبت احوال کشور ثبت می‌شود.

تبصره ۲- مفاد این حکم در مورد انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی مجری می‌باشد.»

همچنین موضوع اصلاح ماده ۱۹ قانون به شرح زیر اصلاح می‌شود:

۱- در بند «۴» عبارت «حداقل مدت سکونت اعضا در محدوده تعیین شده چهار روز در هفته می‌باشد. آیین‌نامه نحوه و چگونگی احراز سکونت اعضای شورای اسلامی توسط وزارت کشور با همکاری شورای عالی استان‌ها تهیه و توسط وزیر کشور تایید و ابلاغ می‌شود.» جایگزین عبارت «دستورالعمل نحوه و چگونگی سکونت اعضای شورای اسلامی بر اساس معیارهایی همچون مدت، فرآیند و چگونگی احراز سکونت توسط شورای عالی استان‌ها و وزارت کشور تهیه و توسط وزیر کشور ابلاغ می‌شود.» می‌شود.

۲- در تبصره ۴ واژه «مدارک» به «مدرک» اصلاح می‌شود.

 

منبع: ایلنا