شدبا حضور استاندار و دیگر مقامات استانی:
بزرگترین مجتمع داروسازی تولید سوربیتول در اصفهان افتتاح شد
با حضور حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی؛ مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان و دیگر مقامات کشوری و استانی، بزرگترین کارخانه تولید سوربیتول غرب آسیا در شرکت صنایع دارویی، غذایی و شیمیایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی در تیران و کرون اصفهان راهاندازی شد
نخستین فاز بزرگترین مجتمع داروسازی تولید سوربیتول غرب آسیا در منطقه تیران و کرون اصفهان راهاندازی شد.
سوربیتول بهعنوان یکی از مواد اولیه و پیشنهادی بسیاری از مواد دارویی شناخته میشود و در حال حاضر، ظرفیت تولید این ماده در کشور به گونهای است که میتوان پروژه ساخت کارخانههایی مانند ویتامین C، که سوربیتول پیشنیاز آن است و دیگر کارخانهها را آغاز کرد و توسعه داد.
این شرکت در سال ۱۳۶۴ برای تامین زنجیره دارویی کشور افتتاح شد از خروج ۷ میلیون دلار ارز جلوگیری کرده است و ۱۲۰ اشتغال مستقیم از افراد بومی منطقه داشته است.
جهاد دانشگاهی میتواند به بازآفرینی دولت کمک کند
مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان در آیین راهاندازی نخستین کارخانه تولید محصول سوربیتول در کشور که در مجتمع شهید مدرس برگزار شد، گفت: اکثر پروژههای استان اصفهان خیرساز و به دست مردم دغدغهمند استان اصفهان است که ۴ و نیم همت در کشور اعتبار دارد.
وی افزود: بسیاری از مسائلی که با آن روبهرو هستیم به دلیل مدیریت نادرست است، یکی از مشکلات بزرگ کشورها در مناطق کمتر توسعه یافته به دلیل بزرگ بودن دولت و کوچک بودن مردم است که نیازمند بازآفرینی دولت است.
استاندار اصفهان گفت: کارهای تصدیگری باید از دولت گرفته شود و به بخش خصوصی و مردم واگذار شود، واگذاری امور به نهادهای غیردولتی و مردم باعث روان شدن پیشرفت امور میشود.
جمالی نژاد بیان کرد: جهاد دانشگاهی با جایگاه مترقی که دارد در راستای کوچکسازی دولت کمک میکند چراکه این نهاد یک فرهنگ است که میتواند در تسهیل امور تأثیرگذار باشد، ظرفیت شبکهای جهاد دانشگاهی و پوشش جغرافیایی این مجموعه ظرفیت خوبی است که میتواند به بازآفرینی دولت کمک کند و بار را از دوش دولتیها بردارد.
وی اظهارکرد: بر اساس سند آمایش سرزمین ایجاد پارکهای لجستیک کشاورزی، احداث صنایع گلخانهای، واحدهای فناوری، ایجاد نیروگاههای خورشیدی فناوری در راستای تمرکز زدایی و تولید ملی میتواند تاثیر گذار باشد.وی بیان کرد: این منطقه ظرفیت تبدیل شدن به هاب منطقهای حوزه سلامت، گردشگری، تولید مکملهای غذایی، اسانسها و طب سنتی را دارد.
در این مراسم فاز اول نیروگاه برق خورشیدی ۳ مگاواتی هم کلنگزنی شد.بزرگترین کارخانه تولید سوربیتول غرب آسیا در شرکت صنایع دارویی، غذایی و شیمیایی شهید مدرس جهاد دانشگاهی در تیران و کرون اصفهان راهانداری شد و کلنگ احداث فاز اول نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی در این مجموع به زمین زده شد.
کارخانه تولید سوربیتول تیران که در حال حاضر تنها کارخانه تولیدکننده این محصول در ایران و حتی در غرب آسیا است، پس از سالها توقف و بحرانهای اقتصادی، اکنون با بهرهگیری از فناوریهای نوین داخلی و خارجی، ظرفیت تولید سالانه ۷۵۰۰ تن سوربیتول را دارد. از این مقدار، ۷۰ درصد بهصورت مایع تولید میشود. در برنامههای آینده، تکمیل زنجیره تولید سوربیتول با راهاندازی خط تولید ویتامین C (اسکوربیک اسید) در دستور کار قرار دارد.
این کارخانه در حال حاضر در فاز اول خود، با ایجاد حدود ۱۲۰ شغل مستقیم، بهعنوان یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی منطقه محسوب میشود. بسیاری از افراد بومی که در گذشته به مشاغل عمومیتر، مانند کشاورزی و گلخانهداری، مشغول بودند، هماکنون در حوزه تخصصی خود فعالیت میکنند و این امر نهتنها برای افراد و خانوادههایشان، بلکه برای جامعه و اقتصاد منطقه ارزش افزودهای ایجاد کرده است.
انتظار میرود با توسعه فازهای بعدی کارخانه، اشتغال مستقیم به حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ نفر افزایش پیدا کند و با راهاندازی کامل زنجیرههای تولید، این مجموعه ظرفیت ایجاد شش تا هفت هزار شغل مستقیم را داشته باشد، این حجم از اشتغال، میتواند کل اقتصاد منطقه را متحول کرده و زیرساختهایی مانند مسیرهای دسترسی را نیز بهبود بخشد.
این کارخانه بهعنوان یک صنعت سبز با کمترین میزان آلایندگی، پتانسیل بالایی برای توسعه منطقه دارد و برخلاف صنایع آلاینده این کارخانه ارزش افزوده ایجاد میکند، بدون اینکه آسیب جدی به محیطزیست وارد کند.
این نیروگاه قرار است در تابستان سال آینده تحت نظارت و مدیریت سازمان جهاد دانشگاهی علم و صنعت، شرکت دانش بنیان جهاد دانشگاهی و شرکت صنایع دارویی، غذایی و شیمیایی شهید مدرس به بهرهبرداری برسد.