توقیف ساختمان شرکت ملی نفت ایران در روتردام به دلیل پرونده کرسنت
پس از توقیف ساختمان شرکت ملی نفت ایران در لندن، اینبار ساختمان این شرکت در روتردام هلند نیز به دلیل پرونده کرسنت مصادره شد.
این ساختمان به علت بدهی بیش از ۲.۶ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت ایران (NIOC) به شرکت کرسنت گس کورپوریشن (Crescent Gas Corporation) و طبق حکم داوری بینالمللی توقیف شده بود. در تاریخ ۲۰ آوریل ۲۰۲۳، این ملک طی یک مزایده عمومی به شرکت Heuvel واگذار شد.
حکم توقیف موقت این ساختمان در ۲۰ مه ۲۰۲۲ به درخواست کرسنت صادر و دادگاه هلند هشت ماه بعد آن را تأیید کرد، که زمینه فروش ساختمان در مزایده فراهم شد.
دفاعیات شرکت ملی نفت ایران در دادگاه روتردام
شرکت ملی نفت ایران در دفاعیه خود عنوان کرد این ساختمان تحت مالکیت یک شرکت دولتی است و بر اساس قوانین بینالمللی، اموال دولتی باید از توقیف و مزایده مصون باشند؛ این شرکت خواستار ابطال مزایده و بازگرداندن ساختمان شد. در مقابل، شرکت Heuvel ادعا کرد که مزایده آوریل ۲۰۲۳ مطابق قوانین برگزار شده و این شرکت مالک رسمی ساختمان محسوب میشود. در نهایت، دادگاه تمامی درخواستهای موقت شرکت ملی نفت ایران از جمله بازپسگیری ساختمان را رد کرد.
سریال خسارتهای کرسنت ادامه دارد
این اولین بار نیست که اموال ایران به دلیل بدهیهای مرتبط با کرسنت توقیف میشود. پیشتر، در تاریخ ۱۸ آوریل ۲۰۲۴ (۳۰ فروردین ۱۴۰۳)، دادگاهی در بریتانیا حکم توقیف ساختمانی متعلق به شرکت ملی نفت ایران به ارزش ۱۰۰ میلیون پوند (۱۲۵ میلیون دلار) در مرکز لندن را صادر کرد. این ساختمان، که با نام NIOC House شناخته میشود، در نزدیکی پارلمان بریتانیا و کلیسای وستمینستر قرار داشت و برای حدود ۵۰ سال در مالکیت ایران بود.