|

غول زرد در رفسنجان بیدار شد

5 تغییر برای گذر از مورایس

تیم فوتبال سپاهان در سومین حضور رسمی پاتریس کارترون فرانسوی انسجام بیشتری نسبت به دو بازی اخیر از خود به نمایش گذاشت و در قامت مدعی ظاهر شد. به گزارش فوتبال 360، آنچه از سپاهان در مصاف با مس رفسنجان مشاهده کردیم، متفاوت از دوران مورایس بود که فضای هواداری اصفهان دیگر به اندازه کافی به او ایمان نداشت.

5 تغییر برای گذر از مورایس

تیم فوتبال سپاهان در سومین حضور رسمی پاتریس کارترون فرانسوی انسجام بیشتری نسبت به دو بازی اخیر از خود به نمایش گذاشت و در قامت مدعی ظاهر شد. به گزارش فوتبال 360، آنچه از سپاهان در مصاف با مس رفسنجان مشاهده کردیم، متفاوت از دوران مورایس بود که فضای هواداری اصفهان دیگر به اندازه کافی به او ایمان نداشت. طلایی‌پوشان روان‌تر، باهدف‌تر و رو به جلوتر بازی می‌کردند و نتیجه این نمایش با برنامه و مشتاقانه زدن سه گل و ایجاد موقعیت‌های قابل توجه گل‌زنی در رفسنجان مقابل تیم پرانگیزه مسعود شجاعی بود. این برد نکات قابل توجه دیگری هم در دل داشت. کارترون در پرفشارترین وضعیت ممکن مأموریت خود را در سپاهان آغاز کرد. طلایی‌پوشان با وجود پیروزی در جام حذفی که بلافاصله پس از معارفه سرمربی جدید به آن مسابقه در جم وارد شدند، در اولین حضور رسمی کارترون باید در قطر به مصاف الوحدات می‌رفتند و جز برد گزینه دیگری پیش‌روی آنها نبود. پاتریس اگرچه در آن مسابقه مجوز حضور روی نیمکت را پیدا نکرد اما ترکیب اصلی را انتخاب کرد و مسئولیت نتیجه و حذف از آسیا را به دوش کشید. از همان مسابقه صحبت درباره تغییرات سپاهان آغاز شد. حالا که سومین حضور این سرمربی روی نیمکت به پایان رسیده، راحت‌تر و با اطلاعات بیشتری می‌توان درباره او و تفکراتش نوشت.

تثبیت جایگاه نیازمند

یکی از مهم‌ترین تغییراتی که کارترون در مقایسه با مورایس ایجاد کرده، اعتماد همیشگی به پیام نیازمند است. این موضوع با واکنش مثبتی هم همراه شده و پیام نیازمند ششمین کلین‌شیت خود را در 16 حضورش طی تمام مسابقات این فصل مقابل مس رفسنجان ثبت کرد. این در‌حالی بود که سنگربان سپاهان آماده بود و دو سه مرتبه با واکنش‌هایی که داشت، مانع از فروپاشی دروازه‌اش و دریافت هفدهمین گل فصل در آمار فردی خودش شد.

شناخت زوج قلب خط دفاعی

یکی از انتقادات اصلی به مورایس، ناتوانایی او در پیداکردن ترکیب اصلی سپاهان بود و پس از سه سال حضور در اصفهان ایجاد تغییرات متوالی در ترکیب تیم را یک دستاورد تلقی می‌کرد. این دغدغه به‌ویژه در قلب خط دفاعی دیده می‌شد. هادی محمدی، سیاوش یزدانی، محمد دانشگر و امین حزباوی چهار بازیکنی بودند که مورایس در این پست در اختیار داشت. با‌این‌حال هواداران سپاهان به صورت مداوم شاهد تغییرات بودند و زوج قلب خط دفاعی تیم در‌حالی مدام تغییر می‌کرد که به بهبود عملکرد خط دفاعی هم منجر نمی‌شد. حالا اما به نظر می‌رسد پاتریس که در مصاف برگشت برابر الوحدات از زوج حزباوی و محمدی استفاده کرده بود، پس از کسب شناخت بیشتر از توانایی بازیکنان سپاهان، به نمایش دانشگر علاقه‌مند شده و می‌‎توان انتظار داشت او و حزباوی در بازی‌های بعدی هم کنار هم باشند. گل دوم سپاهان که با ضربه سر حزباوی ثبت شد و پاس کلیدی دانشگر برای لیموچی که گل سوم را ساخت، به نوعی تثبیت‌کننده جایگاه آنها در مسابقات بعدی و تأییدکننده تصمیمات پاتریس کارترون بود. البته قطعا این شناخت به یک منطقه از زمین محدود نمی‌شود و انتظار می‌رود سرمربی جدید سپاهان بتواند ترکیب اصلی مورد نظر خودش را به زودی شناسایی کند.

احیای یکی از ستاره‌های خاموش

رضا شکاری با وجود اینکه فصل گذشته لیگ برتر را فوق‌العاده آغاز کرد، پس از انجام عمل جراحی دیگر نتوانست به فرم قبلی بازگردد. مورایس هم دیگر خیلی به او اعتمادی نداشت تا این بازیکن که با انتقالی پرسروصدا و با ردکردن پیشنهاد پرسپولیس به سپاهان پیوسته بود، در سومین سال حضور مورایس به ستاره‌‎ای خاموش تبدیل شده باشد. یکی از نکات مورد توجه کارترون پس از پیوستن به سپاهان، پتانسیل بالای بازیکنان تیمش بوده و در این بین عملکرد و پتانسیل رضا شکاری به شکل دقیق‌تری مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه نیز دادن فرصت بیشتر به این بازیکن تکنیکی بوده است. در این شرایط شکاری در دو مسابقه برابر الوحدات و استقلال تاجیکستان نمایش خوبی داشت تا در مصاف با مس رفسنجان از محرومیت دابو به بهترین نحو استفاده کند و به ترکیب اصلی برسد. او به زیبایی گل اول تیمش را با یک بغل‌پای فنی وارد دروازه حامد لک کرد و با این وصف در دیدار بعدی طلایی‌پوشان هم شانس زیادی برای قرارگرفتن در ترکیب اصلی خواهد داشت. احتمالا مأموریت بعدی کارترون و دستیارانش احیای بازیکنان دیگر نظیر سیاوش یزدانی، رضا اسدی و چند نام سرشناس دیگر خواهد بود که اصلا در حد و اندازه‌های نام‌شان نیستند.

تغییر آرایش و استراتژی در سیستم 3-3-4

یکی از نکات قابل توجه که در پیروزی 3 بر صفر طلایی‌پوشان اصفهانی مقابل مس در رفسنجان دیده شد، آرایش بازیکنان این تیم بود. تیم کارترون با آرایش 3-3-4 وارد زمین شد و چرخش قابل توجهی‌ هنگام هجوم و دفاع در حرکات و جای‌گیری بازیکنان تیم دیده شد. البته سرمربی جدید فرانسوی سپاهان هم با همان آرایش 3-3-4 مورد نظر مورایس و مربیان سال‌های اخیر سپاهان نظیر محرم نویدکیا و امیر قلعه‌نویی تیمش را روانه مسابقات می‌کند، اما آنچه کارترون از بازیکنان تیمش می‌خواهد، کاملا متفاوت از بازی‌های سپاهان با مورایس در این فصل به نظر می‌آید. به عنوان مثال می‌توان به شکاری اشاره داشت که در هنگام دفاع جانشین کامارا به عنوان اولین بازیکن دفاعی تیم می‌شد. کامارا به پست محمدمهدی محبی می‌رفت تا محبی که فیزیک مناسبی هم دارد، عقب‌تر بیاید. به این ترتیب کریمی و محبی در یک خط قرار می‌گرفتند و کار دفاعی را کمی جلوتر از استیون انزونزی که به عنوان تک هافبک دفاعی تیم کار می‌کرد، آغاز می‌کردند. نکته قابل توجه دیگر مشارکت وینگرهای سپاهان در فاز دفاعی بود که نسبت به دوران حضور مورایس با شدت، جدیت و وسواس بیشتری در طول مسابقه دیده شد.

افزایش رقابت با حضور کادر فنی جدید

از مهم‌ترین تغییرات کارترون پس از پیوستن به سپاهان افزایش شدید فشار تمرینات بوده است. این سرمربی فرانسوی در روزهای آغازین اصلا از شرایط بدنی بازیکنان رضایت نداشت و حالا به نظر می‌رسد شرایط رفته‌رفته مطابق میل او می‌شود. در این وضعیت بازیکنانی که نتوانند خودشان را با شرایط جدید تطبیق دهند از تفکرات کادر فنی جدید خارج خواهند شد. نمونه رقابتی که در میان بازیکنان ایجاد شده را می‌توان در ماجرای دابو و شکاری دید که حالا هافبک بورکینافاسویی با درخشش شکاری کار سختی برای بازگشت به ترکیب اصلی دارد. در سایر پست‌ها نیز این رقابت را می‌توان حس کرد.

غول زرد در رفسنجان زنده شد

البته با وجود برتری 3 بر صفر سپاهان در رفسنجان نقاط ضعفی هم در عملکرد بازیکنان این تیم دیده شد. در فاز هجومی شاهد فرصت‌سوزی و عدم هماهنگی بازیکنان بودیم و در فاز دفاعی نیز بازیکنان مس در دقایق پایانی حسابی روی دروازه نیازمند فشار وارد کردند. با‌این‌حال آنچه از سپاهان در مصاف با مس‌ رفسنجان مشاهده کردیم، نوید ظهور یک مدعی جدی را می‌داد؛ تیمی که رویارویی با آن کار ساده‌ای نخواهد بود.