بانکها چهارشنبه ۵ دی تعطیل هستند؟
مهفام سلیمانبیگی_ با تداوم آلودگی هوا تا پایان هفته و تعطیلی مدارس و مهدکودکهای تهران، احتمال تعطیلی بانکها نیز مطرح شده است.
به گزارش شرق؛ درحالی که تهران هفتهها است با تعطیلیهای ناشی از آلودگی و برودت هوا روبرو شده است، همچنان سیستم اطلاعرسانی روشن و از پیش تعیینشدهای درباره وضعیت بانکها وجود ندارد.
بانکها توضیح می دهند که خبر تعطیلی به این شوراها بعد از ساعت کاری آنان داده می شود و شعب و کارمندان مجبور هستند تلفنی خبر تعطیلیها را پیگیری کنند.
استانداری تهران دیروز در اطلاعیهای اعلام کرد که با توجه به هشدار سطح نارنجی پایداری جوی و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان تهران مبنی بر انباشت آلاینده ها از روز دوشنبه مورخ ۳ دی ۱۴۰۳ تا روز چهارشنبه مورخ ۵ دی ۱۴۰۳ و افزایش شاخص کیفیت هوا به عدد بالای ۱۵۰ به منظور حفظ سلامت مردم و کاهش مواجهه گروه های حساس و پرخطر مصوباتی در دستور کار استانداری تهران قرار گرفته است که بر اساس آن مدارس و مهدهای کودک روز سه شنبه و چهارشنبه کلیه شهرستان های استان تهران به استثناء شهرستان های فیروز کوه و دماوند تعطیل است و بومهن نیز شامل این مصوبه می شود.
همچنین فروش طرح ترافیک و تردد خودروهای دودزا ممنوع شده است.
با این حال درباره تعطیلی بانکها هیچ خبر و اطلاع شفافی مطرح نشد.
آنگونه که دبیر شورای هماهنگی بانکهای خصوصی به شرق می گوید این نبود اطلاعرسانی شفاف و به موقع درباره بانکها، مدتهاست مشکلات زیادی آفریده است.
محمدرضا جمشیدی، دبیرشورای بانکهای خصوصی توضیح می دهد که پیشبینی تعطیلی بانکها به هیچوجه برای شورای بانکها، چه خصوصی و چه دولتی، ممکن نیست چرا که این تصمیم استانداری پایتخت و یا استانداری سایر شهرها است.
او میافزاید:« متاسفانه استانداریها این تصمیمات را در اخرین لحظات روز مثلا ساعت هفت شب اعلام میکنند. بنابراین برای ما پیشبینیپذیر نیست که چه روزی، چند شعبه یا تمام شعب تعطیل خواهند بود یا وضعیت کشیکها به چه صورتی میشود. تمام اینموارد بعد از تصمیمی که استانداریها در جلسات بررسی وضعیت آبوهوا در ساعت پنج عصر میگیرند، به ما اطلاع داده می شود. ما هم مثل مردم از طریق صدا و سیما مطلع می شویم. یعنی زمانی که در محل کار نیستیم. بنابراین ما تازه هفت، هشت عصر باید به تمام موسسات و شعب تلفنی اطلاعرسانی داشته باشیم و کارمندانی که خودشان را برای حضور در محل کار آماده کردهاند مطلع کنیم. این مسئله مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرده چون اطلاعرسانی به این جمعیت بزرگ در ساعات پایانی روز واقعا دشوار است. با این حال متاسفانه ظاهرا استانداری تا به امروز توجهی به این موضوع نداشته است»
او در پاسخ به این سوال که آیا اطلاعرسانی به بانکهای دولتی نیز مانند بانکهای خصوصی انجام میشود یا خیر؟ میگوید:«بله، به طور رسمی به آنها هم اطلاعی داده نمی شود و آنان نیز وضعیت و مشکلاتی مشابه بانکها و موسسات خصوصی دارند. البته در برخی موارد استثنا هم این امکان وجود دارد که به علت ارتباطات گستردهتر دولتی که شورای هماهنگی بانکهای دولتی دارند، تلفنی و به صورت غیررسمی اطلاعاتی را درباره تعطیلی دریافت کنند اما این شرایط استثنی است و دائما اینطور نیست. بنابراین بانکهای دولتی نیز مشکل اطلاعرسانی در ساعات پایانی روز به جمعیت عظیم کارمندانشان را دارند».
پیگیری شرق از استانداری تهران هم حاکی از این است که موضوع تعطیلی بانک ها هنوز مشخص نیست اما با تداوم آلودگی احتمال تعطیلی بانک ها بالاست.
استانداری تهران هم توضیح می دهد که روال قانونی تعطیلی ها زمان بر است و هرچند که گلایه بانک ها صحیح است اما در مواقع اضطراری کار دیگری نمی شود کرد، چرا که بر اساس فرآیند قانونی ابتدا دانشگاه های علوم پزشکی خطرناک بودن میزان آلایندگی هوا را تایید می کنند و سپس مرکز کنترل کیفیت هوا بر اساس توضیحات محققان دانشگاه علوم پزشکی، اعلان وضعیت هشدارآمیز را صادر می کند و سپس حداکثر ظرف ۱۲ ساعت کمیته اضطرار با حضور استانداران و فرمانداران تشکیل جلسه می دهد و تصمیم گیری می کند. بنابراین در نهایت اطلاع رسانی به بانک ها خواه و ناخواه به سرعت نیست.
استانداری تهران همچنین تاکید می کند که هنوز تصمیمی برای تعطیلی بانک ها گرفته نشده است.