همه چیز درباره خرید خدمت سربازی
سردار موسی کمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، ااعلام کرد که ستاد کل نیروهای مسلح برنامهای برای فروش خدمت سربازی ندارد و جوانان نباید به شایعات در این زمینه توجه کنند.
به گزارش شرق ؛ سردار موسی کمالی، مشاور عالی فرمانده قرارگاه مرکزی مهارتآموزی کارکنان وظیفه نیروهای مسلح، ااعلام کرد که ستاد کل نیروهای مسلح برنامهای برای فروش خدمت سربازی ندارد و جوانان نباید به شایعات در این زمینه توجه کنند.
در دهه ۱۳۷۰، قانونی به تصویب رسید که به مشمولان اجازه میداد با پرداخت مبلغی، مدت زمان خدمت سربازی اجباری خود را خریداری کنند. این قانون به مرور زمان و به دلیل نیاز مبرم کشور به سربازان برای تأمین امنیت، لغو شد.
در سالهای بعد، بحثهایی درباره امکان خرید خدمت سربازی برای مشمولان غایب مطرح شد. به عنوان مثال، در سال ۱۳۹۴، مشمولانی که بیش از ۸ سال غیبت داشتند، میتوانستند با پرداخت جریمهای بین ۲۰ تا ۵۰ میلیون تومان، از خدمت سربازی معاف شوند.
مقاومتها در برابر خرید خدمت سربازی
اجرای طرحهای خرید خدمت سربازی همواره با مقاومتهایی مواجه بوده است. منتقدان معتقدند که این طرحها میتواند به نابرابری اجتماعی دامن بزند، زیرا تنها افرادی که توانایی مالی دارند، میتوانند از خدمت سربازی معاف شوند. همچنین، نیاز نیروهای مسلح به سربازان وظیفه، یکی دیگر از دلایل مخالفت با این طرحها بوده است.
با توجه به اظهارات اخیر سردار کمالی و تأکید بر عدم برنامهریزی برای فروش خدمت سربازی، به نظر میرسد که در آینده نزدیک، امکان خرید خدمت سربازی وجود نخواهد داشت. ستاد کل نیروهای مسلح به جای فروش خدمت، بر مهارتآموزی و توانمندسازی سربازان تأکید دارد تا آنها پس از اتمام خدمت، با توانمندیهای بیشتر وارد جامعه شوند.
فعلا به نظر میرسد که در شرایط کنونی و با توجه به نیاز نیروهای مسلح به سربازان وظیفه، امکان اجرای مجدد این طرح در آینده نزدیک محتمل نیست. بنابراین، جوانان مشمول خدمت سربازی باید با توجه به قوانین جاری، برنامهریزیهای لازم را انجام دهند و به شایعات در این زمینه توجه نکنند.
به دلیل علاقه وافر خانوادهها به خرید خدمت فرزندان موارد ا کلاهبرداری مرتبط با خرید خدمت سربازی در ایران کم نیست. این کلاهبرداریها اغلب به دلیل تمایل برخی مشمولان به یافتن راهی برای معافیت از خدمت سربازی رخ میدهند و معمولاً توسط افراد یا گروههایی انجام میشود که با ارائه وعدههای جعلی، افراد را فریب میدهند.
افراد کلاهبردار گاهی ادعا میکنند که میتوانند از طریق روابط خاص یا با پرداخت مبالغی، مشمولان را از خدمت سربازی معاف کنند. راههایی مثل جعل مدارک پزشکی برای نشان دادن عدم توانایی جسمی یا روحی فرد برای انجام خدمت، ارائه اسناد جعلی مبنی بر داشتن شرایط خاص مانند فرزند ایثارگر بودن یا کفالت والدین،ادعاهایی مبنی بر وجود طرحهای ویژه برای خرید خدمت که در واقعیت وجود ندارند بخشهایی از این کلاهبرداریهاست.
گاهی کلاهبرداران از شایعات یا تغییرات احتمالی در قوانین سربازی سوءاستفاده میکنند. به عنوان مثال در سالهایی که طرحهایی مانند جریمه مشمولان غایب وجود داشت، برخی افراد از این شرایط سوءاستفاده کردند و با وعده ثبتنام، پول دریافت کردند. وعدههای غیرواقعی برای معافیتهای موقت یا دائم به ویژه در مواردی که قوانین بهصورت موقت تغییر میکرد، افراد سودجو با اطلاعات ناقص افراد را فریب میدادند.
برخی کلاهبرداران اقدام به جعل کارت پایان خدمت یا معافیت کردهاند و آن را به افراد فروختهاند. این کارتها معمولاً در بررسیهای دقیق توسط مراجع نظام وظیفه شناسایی میشوند و عواقب قانونی جدی برای خریداران به همراه دارند.
کلاهبرداری درباره خرید خدمت سربازی یکی از روشهای متداول سوءاستفاده از افراد است که معمولاً در پی شایعات یا تغییرات قانونی رخ میدهد. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداریها، اعتماد به مراجع رسمی و اطلاع دقیق از قوانین جاری ضروری است.