|

هشدار ویژه سرمای شدید؛ استان تهران در پنج روز آینده در معرض ریسک یخبندان قرار دارد

مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با استناد به هشدار نارنجی سازمان هواشناسی اعلام کرد که از صبح جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳ یک سامانه بارشی فعال شده و تا صبح دوشنبه ۶ اسفند، بارش باران و برف همراه با وزش باد شدید، مه، و کولاک برف در نیمه شمالی، غربی و مرکزی استان تهران به ویژه در مناطقی همچون میگون، شمیرانات، آبعلی، لواسان، دماوند، فیروزکوه، پردیس، شرق تهران و شهر تهران شاهد خواهیم بود.

هشدار ویژه سرمای شدید؛ استان تهران در پنج روز آینده در معرض ریسک یخبندان قرار دارد

به گزارش گروه رسانه ای شرق، حامد یزدی‌مهر نیز در این باره هشدار داد که این سامانه می‌تواند منجر به لغزندگی معابر، اختلال در حمل‌ونقل بخصوص در مسیرهای کوهستانی و گردنه‌ها، کاهش دید به دلیل مه، انباشت برف و حتی وقوع پدیده‌هایی مانند صاعقه و بارش تگرگ در نقاط مستعد گردد. وی اضافه کرد که احتمال وقوع رانش زمین و سقوط سنگ در نواحی کوهستانی، وزش باد شدید لحظه‌ای و خسارات وارده به سازه‌های موقت، داربست‌ها، تابلوهای تبلیغاتی و درختان کهنسال نیز وجود دارد. همچنین، اختلال یا تأخیر در پروازها در برخی ساعات و رگبار باران و برف همراه با احتمال رعد و برق در مناطق جنوبی و شرقی استان نیز گزارش شده است.

ایشان توصیه کرد که شهروندان در سفرهای ضروری احتیاط لازم را به عمل آورده و تجهیزات زمستانی مانند زنجیر چرخ همراه داشته باشند. همچنین، از تردد یا اتراق در حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها و پرواز وسایل هوایی آموزشی مانند گلایدر، هواپیماهای آموزشی و بالگرد پرهیز شود. کوهنوردی و صعود در این شرایط نیز به دلیل خطر ریزش بهمن و سرمازدگی اکیداً توصیه نمی‌شود.

به علاوه، از صبح دوشنبه ۶ اسفند یک توده هوای سرد نفوذ خواهد کرد که تا چهارشنبه ۸ اسفند ادامه داشته و موجب کاهش دما به میزان قابل توجهی می‌شود؛ به طوری که در نواحی شمالی، دامنه‌ها و ارتفاعات دما بین ۱۰ تا ۱۵ درجه سلسیوس و در نیمه جنوبی و مناطق مرکزی بین ۸ تا ۱۲ درجه کاهش خواهد یافت.

مدیرکل مدیریت بحران از اثرات منفی این توده سرد هشدار داد و خاطرنشان نمود که کاهش دما می‌تواند باعث وقوع تنش دمایی و یخ‌بندان سطح زمین، وزش بادهای سوزان در مناطق کوهستانی به ویژه در ارتفاعات بالادست، یخ‌زدگی تأسیسات و لوله‌های آبرسانی، یخ‌زدگی رادیاتور خودروها، آسیب به محصولات و امکانات کشاورزی و دام‌پروری و افزایش مصرف حامل‌های انرژی شود.

وی همچنین به شهروندان توصیه کرد که سامانه‌های گرمایشی خود را بازبینی و فعال کنند، از طبیعت‌گردی و کوهنوردی پرهیز نمایند، از ضدیخ در رادیاتور خودروها و تأسیسات آبی استفاده کرده و لوله‌های آبرسانی فضای باز را بپوشانند. همچنین، تنظیم دمای گلخانه‌ها، سالن‌های پرورش قارچ، طیور و دامداری‌ها و مدیریت مصرف حامل‌های انرژی به ویژه گاز و برق از دیگر توصیه‌های وی بوده است.

براساس گزارش روابط عمومی استانداری تهران، دستگاه‌های امدادی و راهداری نیز برای مقابله با شرایط پیش رو آمادگی کامل دارند و از شهروندان خواسته شده است تا با رعایت توصیه‌های ایمنی و همکاری با نهادهای مسئول، از بروز خسارات جانی و مالی جلوگیری کنند.