اولین گروه مهاجران اخراجی از آمریکا وارد ونزوئلا شدند
منابع خبری آمریکایی از ورود نخستین گروه از مهاجران اخراجی از آمریکا به ونزوئلا خبر دادند.
![اولین گروه مهاجران اخراجی از آمریکا وارد ونزوئلا شدند](https://cdn.sharghdaily.com/thumbnail/b4pNA4wTEcT8/f3RIJfgnyU4T0Uu3o7ve-VbT9FKRjpcKI1vgfm4pfv__5FnUbUVuHI1x6a9YMGSvC-4UOxG1c-sX_Np2WV4AG9c54qCsllJjWoO2vfSlzgh7Zk5lGDR61FKfZAWRG6vKprHW6bs3JnkzR1Mn1cG1lA,,/%D9%85%D9%87%D8%A7%D8%AC%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ وزارت ارتباطات ونزوئلا اعلام کرد: دو پرواز حامل مهاجران ونزوئلایی اخراجشده از آمریکا، اواخر دوشنبه در کاراکاس، فرود خواهند آمد.
طبق اعلام تارنمای FlightAware، دو فروند هواپیمای متعلق به شرکت هواپیمایی Conviasa ونزوئلا، صبح دوشنبه از فورت بلیس در ایالت تگزاس، جایی که مهاجران اخراجی نگهداری میشدند، در ساعت ۱۰:۴۵ به وقت محلی پرواز کردند و انتظار میرود در ساعت ۱۹:۱۵ در کاراکاس فرود آیند.
در دوره اول ریاستجمهوری دونالد ترامپ، وی سیاستی سختگیرانه علیه مادورو در پیش گرفت. دولت ترامپ تحریمهای اقتصادی شدیدی علیه کاراکاس اعمال کرد و از رهبر مخالفان، خوان گوایدو، برای سرنگونی مادورو حمایت کرد.
در سال ۲۰۲۰، وزارت خارجه ایالات متحده، ۱۵ میلیون دلار برای اطلاعاتی که منجر به بازداشت مادورو شود، تعیین کرد. این مبلغ در دوره جو بایدن به ۲۵ میلیون دلار افزایش یافت.
اما در نخستین هفتههای دوره دوم ترامپ، سیاست واشنگتن در قبال کاراکاس به سمت تعامل دوستانهتر متمایل شده است.
سفر ریچارد گرنل، مقام ارشد آمریکایی، به کاراکاس در ماه ژانویه یک پیروزی مهم برای مادورو بود؛ رهبری که کشورهای غربی و آمریکا وی را به تقلب در انتخابات اخیر متهم کردهاند.
این نخستین سفر علنی یک مقام آمریکایی به کاراکاس در سالهای اخیر بود و تصویری از گرنل و مادورو در حال لبخند زدن کنار هم، به طور گسترده توسط رسانههای دولتی ونزوئلا منتشر شد.
دولت ونزوئلا نیز در بیانیهای اعلام کرد که با دولت ترامپ به توافق رسیده تا مهاجران ونزوئلایی را با استفاده از هواپیماهای این کشور بازگرداند.
در این بیانیه تأکید شده است که روند انتقال با «احترام کامل به کرامت و حقوق بشر» انجام خواهد شد.
دولت مادورو همچنین خواستار «آغازی جدید در روابط دو کشور» شد و پیشنهاد «همکاری مستقیم» برای مبارزه با جرایم سازمانیافته و شبکههای قاچاق انسان را مطرح کرد.
این تغییر رویکرد، پرسشهایی را درباره سیاستهای جدید واشنگتن در قبال دولت مادورو و تأثیر آن بر معادلات منطقهای برانگیخته است.