|

سازمان جهانی بهداشت:

اعلام وضعیت اضطراری در پی شیوع آبله میمونی

سازمان جهانی بهداشت در پی شیوع «آبله میمونی» اعلام وضعیت اضطراری کرد.

اعلام وضعیت اضطراری در پی شیوع آبله میمونی

به گزارش شبکه شرق، سازمان جهانی بهداشت برای دومین بار در دو سال گذشته به دلیل شیوع بیماری «آبله میمونی» وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بین‌المللی اعلام کرد.

به نقل از خبرگزاری فرانسه، تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت چهارشنبه گفت: «کمیته امور اضطراری سازمان امروز تشکیل جلسه داد و به من توصیه کرد که وضعیت این بیماری مایه نگرانی بین‌المللی و مصداق وضعیت اضطراری بهداشت عمومی است. من این توصیه را پذیرفتم.»

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت افزود: «سازمان جهانی بهداشت متعهد است در روزها و هفته‌های آینده پاسخ جهانی به این وضعیت را هماهنگ کرده و با هر یک از کشورهایی که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته‌اند، همکاری نزدیکی داشته باشد تا از انتشار آن جلوگیری کرده و جان افراد را نجات دهیم.»

ادهانوم گفت که «در سال جاری میلادی، بیش از ۱۴ هزار مورد ابتلا به آبله میمونی در کنگو شناسایی شده که به مرگ ۵۲۴ بیمار منجر شده است. این آمار بیشتر از مجموع مبتلایان و مرگ‌و‌میری است که سال گذشته گزارش شده بود.»

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: «در ماه گذشته، حدود ۹۰ مورد ابتلا به آبله میمونی در چهار کشور بروندی، کنیا، روآندا و اوگاندا گزارش شده است.»

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که کمیته بهداشت اتحادیه آفریقا، پس از شیوع آبله میمونی در برخی کشورهای این قاره، از جمله جمهوری دموکراتیک کنگو، وضعیت اضطراری عمومی اعلام کرد.

«آبله میمونی» پیشتر در ماه می ۲۰۲۲، در سطح جهانی شیوع پیدا کرد و سازمان جهانی بهداشت از «ژوئیه ۲۰۲۲» تا «می ۲۰۲۳» اعلام وضعیت اضطراری کرد. در این مدت، حدود ۹۰ هزار مورد ابتلا به آبله میمونی شناسایی شد که جهان حدود ۱۴۰ تن را گرفت.

«آبله میمونی» یک بیماری عفونی است که ویروس آن از حیوانات مبتلا به انسان منتقل می‌شود و همچنین بر اثر تماس فیزیکی نزدیک میان انسان‌ها نیز قابل انتقال است.

بیماری «آبله میمونی» که از طریق تماس نزدیک منتقل می‌شود از ابتدای سال ۲۰۲۴، در بیش از ۱۰ کشور آفریقایی گزارش شده است؛ جمهوری دموکراتیک کنگو، بیش از ۹۰ درصد موارد گزارش شده را تشکیل می‌دهد.

«آبله میمونی»، طبق گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO)، باعث ایجاد بثورات و علایمی شبیه آنفلوآنزا می‌شود.

آبله میمونی

افزایش موارد ابتلا به«آبله میمونی» در ۲۰۲۲، در اروپا و ایالات متحده و خارج از مناطقی که این بیماری در آنها بومی است، سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشت تا در ژوئیه ۲۰۲۲، یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را با نگرانی بین‌المللی اعلام کند؛ بالاترین زنگ خطری که می‌تواند به صدا درآید. با این حال، این هشدار در ماه مه ۲۰۲۳، به پایان رسید اما این سازمان به مردم توصیه کرد که همچنان مراقب باشند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان