|

آمار وحشتناک دیابت و فشارخون در ایران

معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران از رشد عجیب و نگران‌کننده میزان چاقی و اضافه وزن خبر داد.

آمار وحشتناک دیابت و فشارخون در ایران

به گزارش گروه رسانه ای شرق؛ فرشید عابدی، معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران در اولین اجلاس مدیران ارشد سازمان بیمه سلامت ایران در سال ۱۴۰۴ گفت: از سال ۱۳۹۹ تا سال ۱۴۰۱ میزان چاقی و اضافه وزن به شکل عجیبی در کشور افزایش داشته و همچنین ۶ درصد افزایش فشار خون داشتیم، اما درمان موثر فشار خون در کشور، ۴۰ درصد است. برآوردها می‌گویند روند درصد بیماران مبتلا به فشار خون در افراد بالای ۳۰ سال تا سال ۱۴۳۰ به صد درصد خواهد رسید و این نشان دهنده مسیر و روند نادرست است

به گفته عابدی، میزان ابتلا به بیماری دیابت در کشور از ۱۰ به ۱۴ درصد رسیده و در توضیح بیشتر بیان کر: پوشش ۶۵ درصدی برای بیماران مبتلا به دیابت خوب است، با این حال میزان موثر بودن درمان دیابت، ۲۷ درصد برآورد می‌شود. این در حالی است که تا سال ۱۴۲۰ میزان دیابت و پیش دیابت در افراد بالای ۳۰ سال نیز به ۱۰۰درصد خواهد رسید.

عابدی با تاکید بر این که پیشگیری سطح چهارم به معنی پیشگیری از خدمات غیرضروری است و راهکاری کلیدی برای کاهش هزینه‌ها، افزایش عدالت در سلامت و جلوگیری از آسیب‌های پزشکی محسوب می‌شود، تاکید کرد: اقدامات غیرضروری پزشکی می‌تواند منجر به ضررهای مالی و روانی شوند. هدف‌گذاری اصلی این است که از عوارض ناشی از مداخلات پزشکی غیرضروری جلوگیری شده و مواجهه بی مورد با خدمات پزشکی کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: مهمترین دلیل برای ضرورت توجه و اولویت داشتن پیشگیری سطح چهارم در سازمان بیمه سلامت ایران، کمبود منابع است. البته مهمترین چالش این‌که میزان آگاهی جامعه نسبت به مفهوم پیشگیری سطح چهارم کم بوده و همچنین در برابر تغییر رویه‌های سنتی در ارائه خدمت، مقاومت وجود دارد. همچنین به هماهنگی بین سازمانی شامل بیمه‌ها، وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها نیازمندیم.

معاون پیشگیری سازمان بیمه سلامت ایران درباره راهکارهای اجرای پیشگیری سطح چهارم اظهار کرد: باید نسخه نویسی اجتماعی را بپذیریم. این روش بر اساس نیازهای اجتماعی بیماران، آنها را به سازمان‌های غیردولتی، خیرین، شهروندان داوطلب و تشکل‌های مردمی مرتبط با تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت معرفی می‌کند. هدف اصلی این رویکرد، بهبود شرایط زندگی بیماران و ترمیم محیط پیرامونی آنهاست تا به این طریق، در بهبودی جسمی و روانی آنها کمک شود.

این مسئول گفت: فرهنگسازی و اطلاع رسانی، توسعه پیشگیری نخستین، پیاده سازی برنامه‌های پیشگیری سطح چهارم، خرید سامانه‌های خود مراقبتی، پیاده سازی آیین نامه اجرایی بند چ ماده ۷۳ از جمله برنامه‌های این معاونت در سال ۱۴۰۴ خواهد بود.

 

منبع: همشهری