|

بررسی صلاحیت خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات/ نظر مثبت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و امور داخلی و شوراها/ مخالفت «نمادین» زارعی با خطیب/ بروجردی: وزارت اطلاعات در دوره پیش موفق عمل کرد/ خطیب: تکیه بر اطلاعات مردمی از نقاط روشن عملکرد ما است

بررسی صلاحیت سید اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات پیشنهادی کابینه دولت چهاردهم آغاز شد.

بررسی صلاحیت خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات/ نظر مثبت کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و امور داخلی و شوراها/ مخالفت «نمادین» زارعی با خطیب/ بروجردی: وزارت اطلاعات در دوره پیش موفق عمل کرد/ خطیب: تکیه بر اطلاعات مردمی از نقاط روشن عملکرد ما است

به گزارش شبکه شرق، بخش‌هایی از گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد اسماعیل خطیب به شرح زیر است:

کمیسیون امنیت ملی سوابق و برنامه‌های وزیر پیشنهادی اطلاعات را استماع کرد.

آقای خطیب در دولت سیزدهم وزیر اطلاعات بوده و استعلامات مربوطه در آن دوران انجام شده است.

خطیب سال 1389 در دفتر رهبری، بعد در حفاظت اطلاعات و از سال 99 در آستان قدس حضور داشته است.

وزیر پیشنهادی با شرایط کشور مطابقت دارد.

تقویت ارزش های انقلابی و دینی، جوانگرایی، تقویت حوزه فنی، کمک به محور مقاومت و تقویت جایگاه ملی و جهانی اطلاعاتی مورد تاکید خطیب در برنامه‌های ارائه شده بوده است.

برنامه‌های خطیب برگرفته از اسناد بالا دستی و سیاست های رهبری و قوانین مجلس و بیانیه گام دوم است.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پس از بررسی سوابق و استماع برنامه‌ها واجد شرایط برای تصدی وزارت اطلاعات می‌داند. این کمیسیون بر حمایت از خطیب در برهه حساس کنونی تاکید کرد.

بخش‌هایی از گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی در مورد خطیب:

خطیب در جلسات کمیسیون رئوس برنامه‌های خود را اعلام کرد

مبارزه با شریان‌های اصلی فساد سیاسی و اقتصادی و فرهنگی، استفاده از نیروهای کارآمد در وزارتخانه، همکاری برای قانون‌مند شدن اتباع خارجی، مقابله پیشگیرانه و هدفمند با جریان نفوذ از جمله برنامه‌های او بود

با توجه به تحصیلات حوزوی و سوابق ایشان، به کار گیری مدیران سالم، مبارزه با فساد، مرزبندی با دشمن و تعامل با نمایندگان این شورا خطیب را واجد شرایط لازم می‌داند.

 

مجتبی زارعی، نماینده تهران / مخالف

پزشکیان به اصلاح‌طلبان بدهکار نیست. فاکتوری که برای شما پشت این تریبون صادر می‌کند ربطی به جامعه مدنی خاتمی ندارد.پزشکیان ربطی به هابز، لاک و روسو ندارد. پزشکیان گفته من اصولگرا هستم اصولی که به حق و عدل ختم می‌شود، با این دلیل من بر دستان پزشکیان بوسه می‌زنم که نه برای ساخت جامعه مدنی به جامعه مدنی غربی بلکه به جامعه مدنی علوی ارجاع کرده است.

درود بر پزشکیان که به جای جهانگیری آقای عارف را معرفی کرد.

با توزیع رانت نمی‌شود جامعه علوی درست کرد.

دیروز انصاف در مجلس رعایت نشد. خواسته یا ناخواسته از وقت اهدایی رییس‌جمهور استفاده نشد.و تلاش شد هویت فراکسیون اکثریت بی معنا جلوه داده شود. هویت فراکسیون سر جای خود است. دیروز دوستانی مثل تاجگردون آمدند و گفتند این روز تاریخی فراموش نشود. دیروز روز تاریخی بود اما بر روی خون‌ها و هویت دولت سیزدهم استوار است

رییس‌جمهوری اول به خودش خدمت کرده که تندروها را معرفی نکرده است. اگر به جای عارف یک رادیکال را معرفی می‌کرد که می‌گفت مخالفان ما طالبان هستند، چه اتفاقی می‌افتاد

رای من چه تاثیری دارد وقتی حتما وزیر رای خواهد آورد. رای منفی من به خطیب نمادین است.

هیچ یک از نمایندگان را دعوت به رای ندادن به خطیب نمی‌کنم. آیا دستگاه‌های اطلاعاتی شکست نداشته؟ داشته اما پیروزی‌ها بیشتر است

یک خبرنگار به وزیر اطلاعات گفته آیا وزرا رای می‌آورند؟ ایشان گفته بله یک دست رای می‌آورند.

رهبری 12 معیار برای کابینه مشخص کردند و فرمودند مجلس با دولت همکاری کند و دولت هم حساسیت‌های مجلس را در نظر بگیرد. من بر همین اساس معتقدم صحبت ایشان در مورد رای آوردن همه کابینه درست نبود. این اشتباه لپی اگر اصلاح نشود، کارشناسان اطلاعاتی را مایوس می‌کند

او که نظام را متهم به تقلب کرده، از شما رای اعتماد می‌گیرد؟

به پزشکیان کمک کنیم اما با اجرای قانون. حوزه کسب و کار ما به آرامش نیاز دارد

اگر به جای آقای مومنی یک فرد بی‌سیم به دست را به عنوان وزیر کشور معرفی می‌کرد، خوب بود؟

 

احمد جباری، نماینده بستک / موافق

در این برهه حساس که مصادف شده با جلسه رای اعتماد به وزرا به عنوان نماینده‌ای از جنوب می‌خواهم از وزیر پیشنهادی یک وزارتخانه مهم و حساس کشور دفاع کنم.

وزیر پیشنهادی اطلاعات از برجسته‌ترین و مجرب‌ترین شخصیت‌ها است. آقای خطیب کار خود را از کف سیستم اطلاعاتی شروع کرده و درسطح ملی دارای مسئولیت بوده است. آقای خطیب در دولت سیزدهم وزیر اطلاعات بوده چرا توسط جناب آقای پزشکیان به عنوان وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم هم معرفی شد؟ چون با معیارهای ارزشمند رهبری تطابق داشت. پایبندی به اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی و گفتمام امامین انقلاب و قانون اساسی از معیارهای انتخاب او بوده است.

آقای خطیب در دوران دفاع مقدس جانباز شده است. علاوه بر این برادر شهید هم هستند. او مسئولیت خطیر سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه را نیز بر عهده داشته یعنی تمام کارایی ایشان در ساختار اطلاعاتی کشور بوده است.

او یک شخصیت فراجناحی است و به هیچ گروه و جریان سیاسی تعلق ندارد.

ثبت نام دفاع از ایشان هم موید همین است چرا که در دفاع از ایشان قریب به 150 نماینده ثبت نام کردند، از کرد و بلوچ از شیعه و سنی از اقلیت‌های عزیز دینی و از اصولگرا و اصلاح‌طلب. همه می‌خواستند از عملکرد ایشان و هم برنامه‌های ایشان دفاع کنند.

خطیب همواره قائل به انسجام ملی و وحدت بوده است.

 

علاالدین بروجردی، نماینده لارستان/ موافق

مجلس شورای اسلامی در سال 62 چهار شرط برای وزیر اطلاعات  مصوب کرد که اجتهاد، اشتهار به عدالت و تقوا، سابقه روشن سیاسی و مدیریتی و عدم عضویت در سازمان‌ها و گروه‌ها است که همه این شرایط در آقای خطیب جمع است و به همین دلیل هم در دولت رییسی به عنوان وزیر حضور داشتند و امروز هم پزشکیان ایشان را به عنوان وزیر معرفی کردند

شرایط امروز ما در منطقه خیلی حساس است. بعد از جنگ تحمیلی، درگیر عرصه‌های مختلف جنگ از جمله جنگ اطلاعاتی هستیم. همه در مقابل ما صف آرایی کردند بنابراین سازمان‌های اطلاعاتی کشور ما درگیر چنین جنگ چند وجهی بسیار پیچیده هستند و نیازمند توانمندی ویژه است. به حق امام به این عزیزان نام سربازان گمنام دادند.

بسیاری از اققدامات وزارت اطلاعات خنثی سازی برنامه‌های طراحی شده دشمن است قابل بیان نیست. ده‌ها برنامه خنثی شده در کشور وجود دارد که قابل اعلام نیست.

از نظر من وزارت اطلاعات موفق عمل کرده است

دشمن روی همه نیروهای نظام کار می‌کند. از یک کار ساده تخلیه اطلاعاتی تلفنی تا انحراف از مسیر. همه اینها توسط وزارت اطلاعات شناسایی می‌شوند و خواهش می‌کنم در این عرصه با جدیت بیشتری عمل شود.

یکی از مسئولیت‌های سنگین دیگر برون مرزی است. در مصاف جمهوری اسلامی با آمریکا این کشور در همه عرصه‌ها شکست خورد. یک بعد این شکست اطلاعاتی بود. در این چند روز چه در مجلس و چه در فضای مجازی گفته شده که در آستانه پایان سند 20 ساله هستیم و در موضع ضعف. من مخالف این نگاه هستم. ما در حوزه اطلاعاتی و نظامی بسیار پیشرفت داشتیم.

 

خطیب، وزیر پیشنهادی وزارت اطلاعات

اسماعیل خطیب، وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس برای کسب رای اعتماد از نمایندگان برنامه‌های خود را تشریح کرد و گفت: «ضمن تشکر از اعتماد رئیس جمهور به اینجانب برای مسئولیت وزیر اطلاعات و با سپاس از الطاف رئیس مجلس شورای اسلامی و حمایت گسترده نمایندگان معزز مجلس شورای اسلامی و رئیس قوه قضائیه، مسئولین دستگاه‌های اطلاعاتی و فرماندهان نیروهای مسلح و جبهه انقلاب و بسیج و قاطبه مردم به این سرباز خدمتگزار، از آقای زارعی که در حمایت از رئیس‌جمهور و حمایت از سیاست دولت وفاق ملی تشکر می‌کنم. امید است نمایندگان حمایت همه جانبه را بر اساس تکلیف قانونی خودشان عمل کنند.»

وزیر پیشنهادی اطلاعات بیان کرد: «احساس قانون تتسیس وزارت اطلاعات، تولید اطلاعات و مشارکت در امنیت ملی و وظیفه ذاتی و ذاتی وزارت اطلاعات به شمار می‌رود که توسط سربازان گمنام امام زمان، با الهام از اندیشه‌های نورانی حضرت امام راحل و منویات حکیمانه و مدبرانه رهبر بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب سیاست‌های کلی و برنامه هفتم از طریق اقدامات اطلاعاتی و امنیتی همچنین مقابله‌ای و تعاملی است.»

خطیب با اشاره به اینکه برنامه هفتم تکالیفی بر عهده وزارت اطلاعات گذاشته است بیان کرد: «از جمله آن مشارکت در تقویت امنیت مرزی و همچنین تقویت امنیت سایبری و همکاری در تهیه سند راهبردی طرح جامع پایش اطلاعاتی کشور و تامین نیازمندی‌های اطلاعاتی نهادهای اطلاعاتی است. کمک به هوشمندسازی دولت، پدافند غیرعامل و ارتقا ضریب امنیت ملی پایدار است.»

او در بخشی از سخنانش گفت: «به برکت انقلاب اسلامی امروز در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که امنیت و اقتدار کشور مورد توجه اندیشمندان و سیاستمداران جهان و مورد اعتراف دوست و دشمن است.»

وزیر پیشنهادی اطلاعات با اشاره به اینکه در منطقه‌ای قرار داریم که جنگ‌ها و تنش‌های متعددی دارد، ادامه داد: «خلق درنده‌ترین مصداق تروریست تکفیری تحت عنوان «داعش» و از سوی دیگر رونمایی از تروریسم رسمی و دولتی باند صهیونیست و تولید بی‌سابقه‌ترین قتلگاه بی‌گناهان به ویژه کودکان، زنان و سالخوردگان آن هم در منظر مدعیان حقوق بشر که در منطقه در حال وقوع است.»

خطیب دشمنی با انقلاب اسلامی را از همان ابتدای پیروزی دانست و افزود: «امروز دشمن با همه ابزارها دشمنی با انقلاب را در دستور کار خود قرار داده و تضعیف ساخت درونی قدرت را هدف گرفته است. امروز زیر سرویس‌های اطلاعاتی ۵۳ کشور میز ایران دارند. همچنین بسیاری از پروژه‌های امنیتی با مشارکت و تقسیم کار صورت می‌پذیرد و با این همه جمهوری اسلامی ایران همچنان در مسیر پیشرفت برای امنیت در حرکت است و دستگاه‌های امنیتی قدرتمندانه امنیت را حفظ می‌کنند.»

او ۴۰ سالگی وزارت اطلاعات را عامل بلوغ این نهاد امنیتی دانست و گفت: «وزارت اطلاعات پایگاه جهادی خدمات است و در دولت چهاردهم این خدمات تداوم خواهد یافت. محیط امنیت ملی امروز مستلزم نگاه تحولی است که وزارت اطلاعات این بازخوانی را پیشه کرده و رهیافت‌های جدیدی را اجرا نموده است.»

وزیر پیشنهادی اطلاعات خاطرنشان کرد: «رویکرد صیانتی نسبت به همه جامعه را در روند برخوردهای امنیتی مقدم می‌شماریم. اطلاعات را مردم پایه خواهیم کرد و بر جنگ روایت‌ها تمرکز ویژه خواهیم داشت. سرویس‌های اطلاعاتی همسو را تقویت می‌کنیم و وزارت اطلاعات به عنوان دستگاه اطلاعاتی مادر کشور در برابر صف‌آرایی دشمن در قالب یک قرارگاه توانسته گام‌های بلندی در جهت تضعیف دشمنان برداشته و اقدامات آفندی علیه اردوگاه خصم بردارد.»

حجت الاسلام خطیب که به طرح‌های ضدتروریستی و جاسوسی وزارت اطلاعات اشاره می‌کرد، افزود: «وزارت اطلاعات غالب طرح‌های دشمن را خنثی کرده و در شناسایی جاسوس‌های موساد در ۲۸ کشور و بهره‌برداری از تبادل با آن همزمان با اقدامات سیاسی و حقوقی علیه برخی اهداف اقدام کرده است و همچنین تلاش کردیم تا با مفاسد اقتصادی و تحریم‌های تحمیلی مقابله کنیم.»

او با طرح این موضوع که رویکرد مردمی وزارت اطلاعات را تقویت خواهیم کرد، بیان کرد: «تبادل اطلاعات با سرویس‌های اطلاعاتی و حمایت از دیپلماسی کشور را تقویت کردیم و در دوره جدید بر پویایی آن خواهیم افزود.»

وزیر پیشنهادی اطلاعات همچنین به توسعه حراست‌ها و هوشمندسازی مدیریت اشاره کرد و افزود: «تعامل سازنده آنها با دستگاه‌های مختلف و گام‌های مبنایی‌تر در این حوزه را با تکیه بر حمایت مجلس پیش خواهیم برد. همچنین از فناوری‌های نوظهور استفاده کردیم که نیل به اهداف بزرگ را دسترس‌پذیرتر کرده است.»

خطیب با طرح این موضوع که اگر دستگاه اطلاعاتی در برابر دشمن سرسخت ایستادگی می‌کند در برابر خطای فریب‌خوردگان صبورانه برخورد می‌کند، ادامه داد: «این رویکرد همچنان نیازمند توسعه و تقویت است. تشکیلات اطلاعاتی با برخورداری از پژوهشگاه و دانشکده کارنامه درخشانی دارد.»

او بیان کرد: «ان‌شاءالله تشکیلات اطلاعاتی متأثر از رویکرد خردمندانه دولت چهاردهم همه ظرفیت‌های خود را در جهت تقویت جبهه انقلاب به کار خواهد بست.»

محورهای مهم اظهارات اسماعیل خطیب در صحن علنی مجلس به شرح زیر است:

*بر اساس قانون وزارت اطلاعات مشارکت در تامین امنیت ملی از وظایف این وزارتخانه است که توسط سربازان گمنام انجام می‌شود.

*در قانون برنامه تکالیفی برعهده وزارت اطلاعات گذاشته از جمله تقویت امنیت سایبری، طرح جامع پایش اطلاعاتی کشور و تامین نیازمندی‌های اطلاعاتی نهادها، توسعه پدافند غیرعامل و افزایش ضریب امنیت پایدار و ...

*امروز دشمن جنگ ترکیبی همه جانبه در دستور کارخود قرار داده است و با طراحی اقدامات و تضعیف ما را هدف گرفته است.

*سرویس‌های اطلاعاتی 53 کشور میز ایران دارند و بسیاری از اتفاقات ضد امنیتی با تقسیم کار کشورهای مختلف انجام می‌شود.

*دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی و نیروهای مسلح ما توانسته‌اند بر توطئه ها قائق آیند و این روند ادامه خواهد داشت. اینک در چهلمین سال تاسیس وزارت اطلاعات خدمات وزارت در دولت چهاردهم تداوم می‌یابد با این توضیح که ارزیابی واقع گریانه از امنیت ملی باید معطوف به نگاهی روند محور باشد.

*امنیت ملی دستخوش دگرگونی‌های شگرفی شده  است و باید رویکرد تازه ای نسبت به آن داشت و وزارت اطلاعات هم رهیافت‌های جدیدی در این خصوص دارد. اولویت اقدامات پیش‌دستانه و تقدم رویکرد صیانتی نسبت به احاد جامعه بر رویکرد برخوردی از جمله برنامه‌های ما است.

*مبارزه با کنش‌های ضدامنیتی و تقویت جریان مقاومت از جمله دیگر اقدامات ما بوده است.

*وزارت اطلاعات به عنوان دستگاه مادر در مقابل صف آرایی دشمن توانسته هم‌افزایی همدلانه با جامعه اطلاعاتی و امنیتی کشور گام بلند در جهات مقابله و خنثی سازی اقدامات دشمنان بردارد.

*وزارت اطلاعات در دوره اخیر با مجموعه‌ای از عملیات ضدتروریستی و جاسوسی دشمن را با شکست مواجه کرده است.

*شناسایی جاسوس‌های موساد در 28 کشور و رویکرد تهاجم در مبدا و نیز اقدام هم زمان سیاسی و حقوقی و امنیتی علیه برخی اهداف درهمین چارچوب موفق عمل شده است.

*جلب یاری از مردم و توفیق وزارت در برخی کیس‌های اخیر با تکیه بر اطلاعات مردمی از نقاط روشن عملکرد وزارت است؛ بنابراین این رویکرد مردمی را تقویت می‌کنیم.

*تبادل اطلاعات با سایر سرویس‌ها و حمایت از دیپلماسی کشور با تکیه بر دیپلماسی پنهان جدی بوده که ادامه پیدا خواهد کرد.

*شناخت راهبردی صیانت و سالم‌سازی، ارتقا کیفیت حکمرانی بر اساس بازتعریف نقش اطلاعات و متناسب با عصر کنونی صورت‌بندی شده است.

*توجیه و آگاه‌سازی هم برای اقشار خاص و هم عموم جامعه انجام می‌شود. توسعه و تقویت حراست‌ها، هوشمندسازی مدیریت و توانمند سازی منابع انسانی، حاکمیت نگاه حرفه‌ای و تعامل سازنده با دستگاه‌های مختلف و برداشتن گام‌های بلندتر نیاز به حمایت هر چه بیشتر مجلس شورای اسلامی دارد.

*اهتمام به شناسایی و بهره‌برداری از فناوری‌های نوظهور مثل هوش مصنوعی تحولات چشم گیری در حوزه تحلیل اطلاعات و جمع آوری رقم زده است که استفاده از آن از اهداف بزرگ ما است.

*تشکیلات اطلاعاتی با برخورداری از دانشکده و پژوهشکده و... در پی تقویت رویکرد دانشگاهی و پژوهشی است.

*افزایش سرمایه اجتماعی و پیشرفت کشور در پی نگاه همدلانه و کاهش شکاف‌ها رخ خواهد داد.

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها