|

کامالا هریس آمریکا را به کدام سمت می‌برد؟

او بر روی مساله دموکراسی، مهاجران و سقط‌جنین تمرکز کرده

کامالا هریس و طرفدارانش مایلند تا بر روی این موضوع به‌طور ویژه مانور دهند که ترامپ فاشیست و دیگری‌ستیز است و از دموکراسی سر در نمی‌آورد. حرف اصلی آنها این است که دموکراسی در آمریکا با آمدن دونالد ترامپ به خطر خواهد افتاد.

کامالا هریس آمریکا را به کدام سمت می‌برد؟
خبرنگار: مهسا مژدهی

«او» ادامه جو بایدن است. هم موافقان و مخالفان «کامالا هریس»، وقت خود را برای اثبات همین یک جمله گذاشته‌اند. موافقان کارنامه جو بایدن را در دست گرفته و معتقدند این کارنامه ارزش آن را دارد که یک شانس دیگر داشته باشد و مخالفان، دستاوردهای محدود بایدن در زمینه خاورمیانه، هزینه‌های جنگ اوکراین و... را مثال زده و معقدند بهتر است این رشته همین‌جا ختم شود.

دفاع از دموکراسی

کامالا هریس و طرفدارانش مایلند تا بر روی این موضوع به‌طور ویژه مانور دهند که ترامپ فاشیست و دیگری‌ستیز است و از دموکراسی سر در نمی‌آورد. حرف اصلی آنها این است که دموکراسی در آمریکا با آمدن دونالد ترامپ به خطر خواهد افتاد.

هر چه به روز انتخابات نزدیک می‌شویم، کمپین انتخاباتی کامالا هریس لحن تندتر و خشمگین‌تری به خود می‌گیرد. طرفداران او خود را به‌صورت جدی نگران نشان می‌دهند از صدای پای فاشیسم خبر می‌دهند.

سروسامان دادن به اقتصاد

«هریس می‌خواهد آمریکا را به سبک شوروی اداره کند». این اتهامی است که دونالد ترامپ به رقیب دموکراتش در حوزه اقتصاد وارد کرده است. هریس در مردادماه و وقتی از رویکرد اقتصادی خود پرده برداشت، گفته بود خودش را به کاهش هزینه‌های زندگی مردم آمریکا متعهد می‌داند. او تاکید کرد حمایت از طبقه متوسط و گسترش آن مهم‌ترین هدفش در صورت پیروزی در انتخابات خواهد بود.

 

تعرفه مناقشه برانگیز واردات

کامالا هریس برنامه‌های خود برای اقتصاد و کنترل قیمت‌ها را اینطور عنوان کرده که با ارائه لایحه‌ای افزایش قیمت توسط تولیدکنندگان مواد غذایی و خواروبار فروشان را در سطح فدرال ممنوع خواهد کرد. او گفته که دولتش شرکت‌های بزرگی را که به گرانی دامن می‌زنند، جریمه خواهد کرد. همچنین قرار است در صورت پیروزی معافیت‌های مالیاتی برای قشر متوسط و پایین را افزایش دهد.

یکی از موارد عمده اختلاف میان ترامپ و هریس در اقتصاد موضوع تعرفه‌های واردات است. هریس در این زمینه از طرح رقیب جمهوری‌خواه خود برای افزایش تعرفه واردات کالاهای خارجی انتقاد کرده و آن را اقدامی می‌داند که باعث تحمیل گرانی بیشتر به مردم می‌شود.

 

مبارزه با تغییرات آب و هوایی

کامالا هریس مخالف جدی سوخت‌های فسیلی و حرکت به سمت اقتصاد سبز است. این موضوع درست نقطه مقابل همان چیزی است که ترامپ از آن حمایت می‌کند. با وجود سابقه نسبتا طولانی هریس در زمینه مقابله با تغییرات آب و هوایی اما به‌نظر می‌رسد او نتواند از سیاست‌های محیط‌زیستی دولت بایدن فراتر رود.

از آنجایی که بایدن پس از خروج ترامپ از توافقنامه‌ آب‌وهوایی پاریس دوباره به آن برگشت و همزمان تلاش کرد تا کمک‌های بلاعوض را برای پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر بگیرد، به‌نظر می‌رسد هریس هم با تکیه بر توافقنامه پاریس اقدامات مشابه را ادامه دهد.

 

سایه رشد اقتصادی دوران بایدن بر سر هریس

سابقه کامالا هریس در زمینه مسائل محیط‌زیستی به دوران دادستانی کل در کالیفرنیا برمی‌گردد. او با شرکت‌هایی چون اکسون موبیل و فولکس واگن در افتاد و خاطره بدی از خود برای آنها به‌جای گذاشت.

مخالفان هریس استدلال می‌کنند رشد اقتصادی در دوره بایدن، از پیشبینی‌ها عقب مانده است و به همین دلیل بر روی کاهش رشد اقتصادی و ادامه آن در صورت رای آوردن کامالا هریس هشدار می‌دهند.

 

 

مساله سقط جنین

یکی از مواردی که دموکرات‌ها حسابی بر روی آن مانور داده‌اند، موضوع پایان خودخواسته بارداری است. کامالا هریس مانند دموکرات‌های دیگر، اصرار به تدوین قوانینی در سطح ملی برای حق سقط جنین زنان دارد که بتواند آن را برای همه زنان آمریکایی در دسترس نگه دارد. در عوض ترامپ معتقد است تصمیم بر سر چنین موضوعی باید در دست هر ایالت باشد.

 

 

بحران مهاجران

هرچقدر که ترامپ مهاجران را بحرانی برای ایالات متحده می‌داند، هریس از روشن‌کردن سیاست خود در قبال مهاجران تا جای ممکن طفره می‌رود. جمهوری‌خواهان و در راس آنها ترامپ دولت بایدن و هریس را به‌عنوان معاون اول او مسئول معضلات مرزی و خشونت‌هایی می‌داند که معتقد است حضور بی‌ضابطه مهاجران به آن دامن می‌زند. او می‌گوید هریس مقصر اصلی موج ورود افراد خطرناک به داخل خاک آمریکا است.

 

طرفدار اصلاح برنامه‌های مهاجرتی

هریس خود را طرفدار اصلاحات جامع و کامل در زمینه مهاجرت می‌داند. او قبول کرده سیستم مهاجرتی فعلی، طرحی شکست خورده است و آمریکا را با بحران‌هایی روبه‌رو کرده اما اعتقادی به سیاست ضد مهاجرتی از آن نوع که ترامپ به آن ایمان دارد، ندارد.