|

اخطار باهنر به جلیلی/ «دولت سایه به دنبال این نباشد که دولت مستقر را سرنگون کند؛ این خیانت است»

«دولت در سایه» در آستانه خیانت!

دولت در سایه به رهبری سعید جلیلی در بیش از یک دهه گذشته به عنوان یک نیروی نظارتی غیررسمی خود را نشان داده که هدفش نقد و ارائه جایگزین برای سیاست‌های دولت‌های مستقر بوده است. آنها سعی در ترویج دیدگاه‌های خود داشته اند و هرگز مسولیت تصمیمهای خود را نپذیرفته اند و همچنان تلاش دارند در امور دولت و ایجاد تنش‌های سیاسی دخالتی مستقیم داشته باشند.

«دولت در سایه» در آستانه خیانت!
وحیده کریمی دبیر گروه سیاست روزنامه شرق

به گزارش گروه رسانه ای شرق، «دولت سایه به دنبال این نباشد که دولت مستقر را سرنگون کند؛ این خیانت است»، هشداری مهم که از زبان یکی از چهره‌های تاثیر‌گذار اصولگرایان؛ محمدرضا باهنر بیان شده است، فعالیت دولت در سایه که از زمان شروع به کار دولت روحانی در سال ۹۲ با رهبری سعید جلیلی اعلام حضور کرده و همچنان بر ایفای نقش سیاسی تاکید دارد‌همچنان به دنبال تخریب دولت مستقر در یک دهه گذشته بوده است.

سعید جلیلی که شکست در انتخابات های ریاست جمهوری جزیی ثابت از رزومه‌اش شده تلاش دارد تا حیات سیاسی خود را در پوشش دولت درسایه حفظ کند و حتی زمان ریاست جمهوری سید ابراهیم رییسی هم در این موقعیت ماند، البته دولت سیزدهم که ماحصل ائتلاف اصولگرایان بود؛ مخالفتی با دولت در سایه نداشت؛ هرچند با گذشت زمان؛ خبری از برنامه‌هایی که جلیلی مدعی اداره کشور داشت در دولت سیزدهم نبود و ایجاد فاصله بین رییسی و جلیلی مشهود بود و حتی ادعای دیدارهای هفتگی جلیلی و رییسی برای تصمیم‌سازی‌های کلان کشور‌داری در نهایت تکذیب شد.

اما او از پس رابطه حسنه با اصولگرایان در دولت سیزدهم؛ توانست نیروهای سیاسی خود را به بخش‌های مختلف در دولت بفرستد تا در عمل دولت سعید جلیلی با ریاست فردی دیگر تشکیل شود. تا جاییکه او و طرفدارانش خود را وارثان رییسی میدانستند و اگرچه در انتخابات چهاردهم بازهم شکست خوردند اما مردان جلیلی  با رسوخ در بخش ها، نهادها و سازمان های مختلفی که دولت سیزدهم؛ این روزها در همان پست و مقام ها دیدگاه های جلیلی را تبلیغ می کنند و در عمل نوعی اپوزیسیون درون دولتی را برای دولت پزشکیان ایجاد کرده اند و از اینکه بخواهند رسما در مقابل دولت میتقر فعالیت کنند ابایی نداشتند؛ زیرا همزمان با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات تیرماه سال جاری جلیلی طی پیامی ضمن تبریک به وی از استمرار فعالیت دولت سایه خبر داد و همچنان به دنبال تحقق رویای رسیدن به پاستور در مقابل دولت‌چهاردهم ایستاده است . تا جاییکه انصاری معاون حقوقی رییس جمهور صراحتا خواستار تعطیلی ستادهای انتخاباتی برخی نامزدهای ریاست جمهوری شد که کنایه به فعالیت های جلیلی تعبیر شده است.

البته با بالاگرفتن انتقادها از عملکرد دولت سایه که‌همچنان بودجه شفافی ندارد و‌سفرهای استانی  رییس دولتش برقرار است؛ سبب واکنش جلیلی شد و او‌گفته است،«جالب است که کسانی که ادعای آزادی و اندیشه‌ورزی دارند و یا مدعی کثرت‌گرایی هستند ظرف این روزها با غوغاسالاری به دنبال این هستند که بتوانند به این "دولت سایه" که ما مطرح کردیم ایراد بگیرند... بارها تاکید کردیم که دولت سایه یک دکان نیست بلکه یک گفتمان است.»

هرچند مشخص نیست اگر یک دکان نیست چرا اینگونه در نهادها و ارگانهای کلیدی رسوخ کرده و در برابر دولت قد علم کرده اند.

 

از صدا و سیما تا مجلس و کف خیابان

بیش از یک دهه فعالیت دولت در سایه منجر شده  به تأثیر گسترده دولت سایه در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و رسانه‌ای از جمله

در اختیار گرفتن صداوسیما‌  به عنوان ابزاری برای تبلیغ دیدگاه‌های جلیلی و دولت سایه، با حضور برادر او و نیروهای همسو در بخش‌های مختلف؛ سبب شده رسانه ملی به رکنی مهم در برابر دولت چهاردهم ایفا نقش کند.

دانشگاه امام صادق  هم به عنوان پایگاهی برای تربیت نیروهای همسو با جلیلی و جبهه پایداری همچنان پرتوان بازوی کمکی دولت درسایه بوده است.  

در این بین حمایت رسانه‌هایی مانند کیهان و رجانیوز از جلیلی و تخریب منتقدان او ادامه دار است.

از طرفی ستاد امر به معروف و نهی از منکر به عنوان ابزاری برای پیگیری اهداف سیاسی و انتخاباتی او فعال است.

همچنین مؤسسه امام خمینی (ره) مدتهاست به عنوان نهادی برای تولید نیروهای سیاسی حامی جلیلی  نقشی پر رنگی داشته و دارد.

البته از حضور نمایندگان جریان پایداری و رادیکال مجلس شورای اسلامی هم نباید غافل شد و نقش افرینی نمایندگان همسو با جلیلی برای پیشبرد اهداف دولت سایه تا کنون برای دولت چهاردهم هزینه بسیاری داشته از جمله استیضاح همتی و استعفای محمد جواد ظریف و کارت زرد برای میدری.

دولت در سایه در سالهای گذشته از فضای مجازی و تجمعات خیابانی هم به موقع بهره برده و استفاده از شبکه‌های اجتماعی و تجمعات برای تبلیغ دیدگاه‌ها و فشار بر رقبا بک اصل کاربردی و البته موفق انها بوده است.