|

تداوم تحریم‌های غیرسازنده آمریکا علیه ایران به موازات مذاکرات عمان

پالس مخرب

مذاکرات عمان با هدف دستیابی به توافقی برای برنامه هسته‌ای ایران در ازای رفع تحریم‌ها آغاز شد. با این حال، تحریم‌های مکرر آمریکا در طول این مدت، از سوی ایران به‌عنوان نشانه‌ای از عدم حسن نیت واشنگتن تلقی شده است. مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند که هدف اصلی آن‌ها رفع تحریم‌های ظالمانه و حفظ منافع ملی است و انتظار دارند مذاکرات در فضایی عادلانه پیش برود.

پالس مخرب

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق؛ از زمان آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان در فروردین ۱۴۰۴، ایالات متحده چندین دور تحریم جدید علیه ایران اعمال کرده است. این تحریم‌ها که به موازات گفت‌وگوها اعلام شده‌اند، از سوی مقامات ایرانی به‌عنوان رفتاری غیرسازنده تلقی شده و سایه‌ای بر روند مذاکرات انداخته است. مذاکرات ایران و آمریکا از ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ در عمان آغاز شد. 

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکاف، نماینده ویژه دونالد ترامپ، با میانجی‌گری بدر البوسعیدی، وزیر خارجه عمان، در این گفت‌وگوها حضور داشتند.

دور دوم مذاکرات نیز در ۳۰ فروردین در رم برگزار شد. کاخ سفید این مذاکرات را «سازنده» توصیف کرد و اعلام کرد که دو طرف برای ادامه گفت‌وگوها در هفته بعد توافق کرده‌اند. با این حال، همزمان با این مذاکرات، آمریکا تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال کرد که برخی آن را مغایر با فضای مثبت مذاکرات می‌دانند.

در تاریخ ۲۰ فروردین ۱۴۰۴، درست پیش از آغاز مذاکرات عمان، وزارت خزانه‌داری آمریکا تحریم‌هایی را علیه پنج نهاد مستقر در ایران و یک فرد ایرانی به دلیل واهی ارتباط با برنامه هسته‌ای اعلام کرد. به گزارش آژانس خبری ایران، این تحریم‌ها بخشی از سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ بود. در همان روز گزارش شد که یک شبکه تجارت نفت ایران، شامل پایانه‌ای در چین، نیز تحریم شده است. وزارت خارجه آمریکا ادعا کرده بود که این اقدام برای مقابله با فعالیت‌های ایران در منطقه انجام شده است.

در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، در حالی که دور اول مذاکرات به تازگی به پایان رسیده بود، آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع کرد. برخی ناظران این اقدام را نشانه‌ای از رفتار غیرسازنده آمریکا دانستند و پرسیدند که اگر مذاکرات سازنده بوده، چرا تحریم‌ها علیه ایران ادامه یافته است؟

آخرین دور تحریم‌ها دیروز سه‌شنبه و در آستانه مذرکات فنی و دور سوم گفت وگوها اعلام شد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که ۲ شخص، ۱۲ نهاد، و یک کشتی را به دلیل ارتباط با ایران تحریم کرده است. شرکت‌های ایرانی «آرسا گاز» و «نیلگون پارسای کاسپین»، شرکت‌های «پتروشیمی کاسپین» و «پرل پتروشیمی» در امارات، و شرکت «ورلدواید ال‌پی‌جی» در بریتانیا از جمله نهادهای تحریم‌شده هستند.

کشتی «تینوس ۱» متعلق به شبکه سید اسدالله امام‌جمعه نیز در این فهرست قرار دارد. این تحریم‌ها بر اساس فرمان اجرایی ۱۳۹۰۲ اعمال شده و بخش‌های نفت و پتروشیمی ایران را هدف قرار داده است.

ایران در واکنش به این تحریم‌ها اعلام کرد که ادامه زبان تحریم‌ها و تهدیدات، مذاکرات مستقیم با آمریکا را غیرممکن می‌کند و این‌گونه اقدامات نشان‌دهنده نبود صداقت در مذاکرات است. 

اسماعیل بقایی هم پیشتر گفته بود که ایران به مذاکرات ادامه می‌دهد، اما انتظار دارد آمریکا به تعهدات خود پایبند باشد و از اقدامات غیرسازنده دست بکشد.

مذاکرات عمان با هدف دستیابی به توافقی برای برنامه هسته‌ای ایران در ازای رفع تحریم‌ها آغاز شد. با این حال، تحریم‌های مکرر آمریکا در طول این مدت، از سوی ایران به‌عنوان نشانه‌ای از عدم حسن نیت واشنگتن تلقی شده است. مقامات ایرانی اعلام کرده‌اند که هدف اصلی آن‌ها رفع تحریم‌های ظالمانه و حفظ منافع ملی است و انتظار دارند مذاکرات در فضایی عادلانه پیش برود. در مجموع، از زمان آغاز مذاکرات عمان در فروردین ۱۴۰۴، آمریکا چندین دور تحریم علیه ایران اعمال کرده است. این تحریم‌ها که به موازات مذاکرات اعلام شده‌اند، از سوی ایران رفتاری غیرسازنده تلقی شده و بر فضای گفت‌وگوها تأثیر منفی گذاشته است.